Izklopite elektriko?
Mene pa zanimama nekaj čisto tehničnega. Glede na to, da se je včeraj razbesnela strašna nevihta z grmenjem in strelami vred, sem se spraševala, kaj storite drugi. Izklopite elektriko, da je v hiši bolj varno ali ne? Je tako manjša možnost, da pride strela po kablih ali – spet- ne?
Kako ravnate ostali???
Mene včeraj ni blo strah za elektriko, na mtoorju me je presenetila toča in sem se ulegla ćčez cel rezervoar za gorivo, da ne bi toča poščodovala česa :))) Pol je pa zalilo cesto, kjer je bilo edino možno, da jaz pridem domov… skratka… ma ne, še sreča, da je bilo hitro konec… Ker potem ne vem kaj bi, ker se eni že z avti niso mgoli vozit…
Pri nas izklopimo TV, računalnik, Hi-Fi stolp, anteno iz TV-skratka vse, ker nam je že enkrat treščilo v hišo. Bilo je veliko škode. Paziti pa je treba tudi, da je vtikač vsaj 50 cm od vtičnice. Pri nas je bil računalnik izklopljen, pa je iskra preskočila in ga je sesulo. Tudi če imaš zavarovano za direktni udar strele si prikrajšan, ker je odbitna franšiza. Zato mislim, da je kar dobro izklapljati. Previdnost je mati modrosti. Po toči zvoniti pa je prepozno.
Če hočeš biti dobrodelen do tvojega TV serviserja, ni treba izklapljat nič. Te bo imel zelo rad. 🙂 Naš sosed (RTV servis) pravi, da ima zelo rad nevihte, ker ima takrat veliko dela.
Po besedah kolega, električarja, je pa dobro izklopiti telefon, TV in računalnik – skratka občutljive elektronske zadeve, ki jih lahko poškoduje že nihanje napetosti. Ni pa treba izklapljati štedilnika, hladilnika itd.
Obema verjamem (ne vem, zakaj bi lagala) in tako tudi ravnam.
Forum je zaprt za komentiranje.