Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Izklopite elektriko?

Izklopite elektriko?

Mene pa zanimama nekaj čisto tehničnega. Glede na to, da se je včeraj razbesnela strašna nevihta z grmenjem in strelami vred, sem se spraševala, kaj storite drugi. Izklopite elektriko, da je v hiši bolj varno ali ne? Je tako manjša možnost, da pride strela po kablih ali – spet- ne?
Kako ravnate ostali???

ja, mi vedno izklopimo elektriko!!!!

Jest zmeri izklopim elektriko in telefon. Telefon je zelo dojemljiv za strele, pa ceprav trescijo zelo dalec. Drgac ti pa nobena stvar ne pomaga, ce rukne direkt v bajto.

Ja, izklopim vse vtikače iz vtičnic pa telefon pa računalnik pa kabelsko tv. Pol pa glavo pod povšter pa čakam na konec hude ure.

Pri nas nikoli ne izklopimo nobene elektrike!

lp, ina

Mene včeraj ni blo strah za elektriko, na mtoorju me je presenetila toča in sem se ulegla ćčez cel rezervoar za gorivo, da ne bi toča poščodovala česa :))) Pol je pa zalilo cesto, kjer je bilo edino možno, da jaz pridem domov… skratka… ma ne, še sreča, da je bilo hitro konec… Ker potem ne vem kaj bi, ker se eni že z avti niso mgoli vozit…

ne izlopimo ničesar. računalnik in tv sta prižgana kot ponavadi.=)
lp

Pri nas izklopimo TV, računalnik, Hi-Fi stolp, anteno iz TV-skratka vse, ker nam je že enkrat treščilo v hišo. Bilo je veliko škode. Paziti pa je treba tudi, da je vtikač vsaj 50 cm od vtičnice. Pri nas je bil računalnik izklopljen, pa je iskra preskočila in ga je sesulo. Tudi če imaš zavarovano za direktni udar strele si prikrajšan, ker je odbitna franšiza. Zato mislim, da je kar dobro izklapljati. Previdnost je mati modrosti. Po toči zvoniti pa je prepozno.

Mi ne izklapljamo nič !

odkar mam ta “proti vdarni” vtikac, ne izklapljam vec nicesar (razen modema za vsak slucaj). firma garantira, da bo zadeva 7 let drzala in ne bo nobene skode na aparatih ne glede kaj šviga po zraku. sicer povrne škodo. 🙂

prižgan torej (predtem pa skoz vse izklopljeno)

lp

Samo modem, ker mi ga je že dvakrt skurlo in so stroški po nepotrebnem!!

ne me narobe razumet ampak….kje hudiča pa vi živite,da vam je že tolk stvari skurl zarad strel ?? :>

Marsikje strele redno “kurijo” telefone – moji stari mami iz Kranja jih je šlo kar nekaj, prav tako staršema, ki zdaj živita na vikendu pod Krvavcem, in tašči, ki živi v bližini Žiri. Se dogaja …

V telefon je že udarila strela (prenosni) tako, da sedaj vedno tega najprej izklopim, če prične treskat. Tudi telefonirati ni dobro kadar je huda ura in treska, ker je nevarno. Sicer pa izklopim računalnik, TV, drugo ne. Pa prepiha ni dobro delat pravijo, zakaj, ne vem?

Najboljš je vse izklopit in odnest v klet, če je pod kletjo še kakšna klet, pa tja!!!

Nekateri povijo, da je najboljše TV okol obrnit, da pol se pa nic ne poškoduje !!

Ja pa pipo je treba odpret, da mrzla voda teče, topla ni dobra !!

V priklonu

JOHANUS

Bravo JOHANUS, vzel si mi besede iz ust

Če hočeš biti dobrodelen do tvojega TV serviserja, ni treba izklapljat nič. Te bo imel zelo rad. 🙂 Naš sosed (RTV servis) pravi, da ima zelo rad nevihte, ker ima takrat veliko dela.

Po besedah kolega, električarja, je pa dobro izklopiti telefon, TV in računalnik – skratka občutljive elektronske zadeve, ki jih lahko poškoduje že nihanje napetosti. Ni pa treba izklapljati štedilnika, hladilnika itd.

Obema verjamem (ne vem, zakaj bi lagala) in tako tudi ravnam.

Mi nimamo elektrike sploh.

Nikoli ne izklopimo !

Mi vedno izklopimo, predvsem modem, ker je ze 3x trescilo (ceprav po zagotavljanju kabelskega operaterja imajo to oni vse zasciteno) in nam vsakic skurilo po 2 racunalnika, povezana v mrezo. Aja, ko je bil se dial-up, nam ni nikoli trescilo.

Ti Johanus si pa že naporen s svojimi nasveti

Mi izklopimo samo tv in računalnik, zato ker nam je pred leti strela vdarila v tv.

lp, revi

Zelo pomembno je, kje živiš. V mestih npr. LJubljana ni panike. Izven mest v manjših krajih, je pa to laho hud problem, posebej za telefone ali npr. hišno telefonsko centralo. Če kaj gre, je to prva stvar.

Darja, jaz zivim v Ljubljani pa smo vseeno ze parkrat imeli kaj skurjeno…

Mi nikoli ne izklopimo nobenih naprav, ceprav menim, da ko nam bo strela vdarila v hiso, se bomo malo zamislili in zaceli to poceti…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close