Izklop računalnika
Se zgodi draga Gloria. Nisi edina, pred nekaj dnevi mi IE kar na lepem ni odprl nobene spletne strani več, med ko ostali browserji, ki jih občasno uporabljam, nemoteno delujejo.
Po mojih izkušnjah se je težav z IE dokaj težko znebiti, kadar gre za enostavne spy programčke, razne toolbare in dialerje, si sicer lahko pomagamo z Ad-Aware in podobnimi reševalci. Nekatere aktivne procese je treba najprej zaustaviti in jih nato točno odstraniti.
Žal pa včasih tudi to ne pomaga. Rešitev je formatiranje diska in jovo na novo. Vsi se s tem ne bodo strinjali, ampak tako pač je.
Tudi glede raznoraznih posodobitev, ki jih kar naprej ponuja Microsoft postajam skeptičen, ker pogosto upočasnijo delovanje računalnika. Dokler vse v redu deluje, po mojem mnenju niso nujno potrebni. Poglejte, koliko je uporabnikov, ki sploh nimajo interneta in niti ne morejo redno posodabljati windowsov. Pa nič ne javkajo 🙂
Skratka, manj, ko je šare na diskih, hitreje se vse odvija.
Ko kliknem na ikono IE mi nič ne napiše in prav tako se mi nič ne odpre. Spletno stran pa lahko odprem preko “Raziskovalca-Windows Explorerja” in tam kjer moram vpisati naslov spletne strani mi piše “moji dokumenti”. Sicer pa imam inštalirano tudi “Opero”, katera se mi ne zdi tako slaba, edino uporabljala sem jo zelo malo, ker sem vedno uporablja IE. Mozille pa ne poznam, verjetno je podobna Operi. Tako, da na srečo lahko brez problema uporabljam računalnik, vendar si bom vseeno dala na novo inštalirati windowse, kajti druge pomoči za odpravo tega problema za IE ni.
Hvala in in lep pozdrav, Gloria:-)
Na evo, sedaj imam pa slabo vest. Ampak ne mečem puške v koruzo!! Svétoval ti bom, dokler ti računalnik nepopravljivo ne crkne!!:)
Ampak resno: Načeloma sem proti formatcejanju, enostavno zato, ker imam ta nar ta bolj ta zadnejše xpje gor že fuuul dolgo (ja bo že skoraj leto) brez da bi bil formatc potreben.
Pa nič ne mislim nasprotovati ne Tajfunu ne Tadeju, mogoče bi samo pripomnil da tisti brez interneta res lahko živijo brez “apdejtov” ampak ravno t je hakeljc; razni blasterjev in podobne nesnage računalnik pač ne dobi če kihnemo vanj ampak prek interneta in brez critical update je vendarle ranljivejši.
Je pa res, kot pravi tadej, da so manj razširjeni eksplorerji, kot je mozilla, tudi manj ranljivi torej…
Eh, ampak jaz se ne dam. Gloria, do končne zmage torej ne popuščamo zato še prgišče nasvetov, da ti dokončno sesujem čarunalo:
Najprej, in na to bi morali pravzaprav storiti najprej – kaj pa če bi šla na obnovitev sistema in tam nastavila vse skupaj na kakšno obnovitveno točko na dan ko je bilo še vse ok? saj veš, Start, Programi, pripomočki, Sistemska orodja (Sistem Tools), Obnovitev sistema (System recovery)…
Bah, ko smo pa bržčas za to že prepozni.
Zato pa: kaj pa če bi poskusila še tole: V registru ( Start, zaženi, “regedit” v redu) poženeš iskanje tistega DDCman-a in brišeš vse ključe po vrsti ki ga imajo v sebi.
Ampak to res preden se odločiš formatirat zadevo. In seveda spraviš vse dokumente varno na kakšen CD.
Prej pa , če ti Mozilla res ne bo všeč pa le snemi IE6 SP1 in ga namesti:
Ah, zaboga. edino uporabno orodje teh polken pa še to pri večini ne dela? No saj, kot da sem res presenečen:)). To je bila sicer znana napaka W98, ampak da se vleče še do danes???
Mimogrede, mogoče pa meni dela zato, ker sem ravno teden nazaj (nekdo je nekaj spraševal o tem) pobrisal vse obnovitvene točke razen zadnje. to je tudi sicer priporočljivo početi – če ti vse skupaj dlje časa dela v redu.
Ok, sedaj sem s sistemom že nazaj na današnji dan in še vedno vse dela. Čudež.
Forum je zaprt za komentiranje.