Izklop računalnika
Imam problemček, ki je nastal pred nekaj dnevi, ko sem si nadgradila Outlook Express pošto z “Windows update” in sicer pri izklopu računalnika, ko kliknem na “izklop računalnika” se mi vedno pred izklopom pojavi rdeči krog z belim križcem in zraven besedilo “Navodilo qx7001c194 se je sklicevalo na pomnilnik 0x00000008. Pomnilnika ni bilo mogoče read”. Da lahko računalnik izklopim, moram pod tem besedilom klikniti na “vredu”. Te nadloge bi se rada znebila, pa ne vem kako, probala sem z Ad-awarom, pa ni šlo. Uporabljam slovenske windowse XP Proffesional. Lepo bi prosila za pomoč.
Lep pozdrav:-)
Gloria, še kar pokonci in sredi noči takšni hudi problemi?? Eh, veš kaj, ugasni čarunalo in se pojdi gret h kakšnemu fantu :))
Kar pa se tvojega problema tiče, bi pa takole na hitro svetoval da enostavno odstraniš zadnje updatanje. Res, nič se ne norčujem: če ti je outlook delal čisto v redu, bo ta rešitev naj enostavnejša.
Dokler ne najdemo prave rešitve bo tudi to delovalo, kajne? Torej v “dodajanje in odstranjevanje programov” skoči in odstrani zadnji hotfix, prej pa si ga še oglej s klikom na njegov ink.
‘hkonooooč
Vega
Najprej se zahvaljujem za pomoč. Ja, imaš prav, samo eni ne moremo iz svoje kože, jaz sem že med njimi. Vsaj zdaj, ko sem si kupila novi računalnik z veliko boljšimi kapacitetami od prejšnjega in novimi windowsi bi lahko računalnik vsaj nekaj časa delal “brezhibno”, jaz pa bi tudi rada imela “vsaj nekaj časa mir z njim”, seveda ko delam z njim, LOL
V “dodajanju in odstranjevanju programov” sem imela 8 hotfixom, vse sem pregledala, vsi so bili “windows update” in jih odstranila. Ni mi jasno kako, vendar mi kljub odstranitvi “vseh 8 hotfixov-windows update” Outlook Express pošta dela vredu, kar mi pa prej ni:-). Žal pa se mi pri pri izklopu računalnika še vedno pojavlja besedilo “Navodilo qx70010194 se je sklicevalo na pomnilnik 0x00000008. Pomnilnika ni bilo mogoče >readvredu
C:\Program Files\WildTangent\DDC\DDCManager\DDCMan.exe
InternalName : WildTangent Broadcast Games Manager
OriginalFilename : DDCMan.EXE
—
Digital Distribution Channel Manager. This task is installed with Wild Tangent’s GameChannel
software.
Recommendation :
This task is often responsible for startup and shutdown errors, and also slow boot-ups – we
recommend its de-installation via “Add/Remove Programs”. However, read first about GAMECHANNEL
elsewhere in these pages before making up your mind.
—
GameChannel.exe (Wild Tangent)
Wild Tangent Web Driver – Background task installed with games from Wild Tangent. This background
task notifies you of new or updated Wild Tangent games whilst also supposedly making it faster for
you to access your Wild Tangent games – it will also automatically download in the background
updated version of your current games (if configured to do so). GAMECHANNEL will also show in the
Task List of new PCs (2002), such as Hewlett-Packard’s Pavilion range, as they come pre-installed
with demo versions of Wild Tangent games. Some Wild Tangent games : Atomic Pop, Betty Bad,
Blackhawk Striker, Blasterball 2, BlasterBall Wild, Cannonballs, Dark Orbit, Dice Jam, Excavation,
Gem Master, Hit the Pros, Honeycombs, Kublox, Men in Black II CROSSFIRE (& Extreme version),
SabreWing, Slyder, Snowboard Extreme, Space Rocks, Virtual Warfare.
Recommendation :
This task consumes Internet bandwidth unnecessarily and unless you use your PC primarily for games,
you should disable it with Starter (our preferred method) – it is not needed to run your games.
Another way to disable it is by right-clicking the Wild Tangent icon in the System Tray, taking OFF
all ticks, and clicking OK. Other issues with this task include problems with Internet access as a
result of the task crashing in the background, and Internet Explorer crashes. If you do not play
any Wild Tangent games, you should consider de-installing anything “Wild Tangent” in the “Add/Remove
Programs” in the Control Panel.
—
WildTangent brings advertisements to your machine
Uninstall procedure
Šla sem v “zagon” vtipkala “msconfig” in odprlo se mi je okno “pripomočki za konfiguracijo”. V tem oknu je bilo napisano: “splošno” “systen.ini” “boot.ini” “storitve” “zagon”. Šla sem v zagon in tam nasla “DDCMan.exe” ter odstranila kljukico in potrdila z vredu. Upam, da sem naredila prav.
Pri ponovnem zagonu mi je računalnik sporocil: Pripomoček za konfiguracijo sistema:
“S primpomočkom za konfiguracijo sistema ste spremenili način zagona programa ob vsakem zagonu programa windows.
Uporabite način “navaden” na kartici “splošno” če želite običajen zagon programa windows in če želite razveljaviti spemembe, narejene s pripomočkom za konfiguracijo sistema” .
Šla sem na “splošno” in računalnik je v obkljukan, da je v “selektivnem” stanju. Pri “navadnem” pa zraven piše “naloženi bodo vsi gonilniki naprav in storitve”. Ne vem oz. ne upam dalje, ali naj pustim tako kot je sedaj ali naj izberem “navaden” in naložili se mi bodo vsi gonilniki naprav in storitev?
Lp, Glorija
Samo še tolko, tvojemu vohunčku si trenutno le onemogočila, da se zažene skupaj s tvojo kišto, še vedno pa se nahaja na trdem delu tvojega računala.
Za odstranitev kliknite na (Spybot) ali (Bazooka).
Vaš klik je brezplačen.
Če kliknete v naslednjih 30 minutah, boste poleg dobili še zastonj kuki in nekaj solate v temp direktorij.
Žal se mi pri izklopu računalnika še vedno pojavlja besedilo:
“DDCMan-napaka v programu. Navodilo qx71c1d84 se je sklicevalo na pomnilnik 0x0000008. Pomnilnika ni bilo mogoče read. Če želite končati program kliknite vredu”
Najprej sem probala zadevo urediti z “ad-awaremom”, ki ga imam inštaliranega, pa žal to ni rešilo tega problema. Nato sem odstranila vse “hotfixe v “dodaj in odtrani programe”, namreč ta problem se mi je začel pojavljati takoj, ko sem si z “windows update” nadgradila Outlook Express pošto. Žal tudi to ni pomagalo. Potem sem šla v “start”-“zagon” in v zagon vpisala ” “msconfig” in nato v “pripomočkih za konfiguracijo sistema” šla na “zagon”, poiskala “DDCMan.exe”, ga odstranila z kljukico in potrdila z “vredu”. Žal pa se mi ta problem še vedno pojavlja. Ponovno sem šla pogledat v “pripomočke za konfiguracijo sistema” – “zagon” in “DDCMan.exe” je bil še vedno obkljukan, čeprav sem odstranila kljukico in potrdila z “vredu”. Mogoče sem tukaj naredila kaj narobe, namreč ko sem odstranila kljukico od “DDCMan.exe” je zgoraj nad “vredu” pisalo “omogoči vse” in “onemogoči vse”. Nič od tega takrat nisem kliknila ampak samo “vredu”. Mogoče pa ta pot za odstranitev ni prava. Ne upam in tudi ne znam reševati problema dalje brez nasveta, da še ne bi kaj bolj pokvarila in tudi ne vem kaj še naj storim. Lepo bi še prosila za kakšen nasvet in pomoč. (uporabljam slovenske XP windowse Proffesional, računalnik je čisto novi, star komaj 14 dni in zato bi si res želela odpraviti to nadlogo).
Lep pozdrav, Gloria
Kaj vem. Kaj tega klinca res ne moreš zbrisat kar naravnost z delete “C:\Program Files\WildTangent\DDC\DDCManager\DDCMan.exe” oziroma kar komplet C:\Program Files\WildTangent.
Kolikor sem našel na interneti je ravno ta kriv za te tvoje napace. Če ne gre drugače, ga poskusi zbrisati v varnem načinu, ko se ne zažene.
Ampak še prej – ali res ni nikjer WildTargenta za odstranit?
Res se mi zdi naravnost svinjsko, da ti popacajo računalnik že po 14 dneh..
No, ravno danes sem bral da je nekaterim to uspelo že v nekaj urah:((
Pa še to. v prvem postu sem ti svetoval, da izbriši zadnji hotfix za radi napake na OE. Kot sem razbral, si odstranila kar vse.
No, vendarle, ko se boš rešila tega smotanega DDCmana pa vendarlne namesti nazaj CRITICAL UPDATES (SP!) s Widowsowe uradne strani.
Morda le toliko v opozorilo drugim. popravki ali update NIKOLI ne prihajajo po pošti!! Tisto so tudi trojanci!!
V raziskovalcu pod programi sem našla mapico “Wild Tangent”, imela je še polno drugih podmapic, pred odstranitvijo sem se še malo posvetovala in nekateri pravijo, da baje ni dobro odstraniti kar cele mape, ker bi mogoče lahko prišlo do kakšnih drugih problemov, ki bi pa lahko napravili še večjo škodo, kakor je bila tale. Ne vem, jaz se na to res ne spoznam. Zato sem naprej pod tem “Wild Tangent” poiskala podmapico “DDCMan” in odstranila samo “DDCMan” podmapico in sicer z “uninstall in removal”, ostalo oz. glavno “Wild Tangent” mapico pa pustila. Zaenkrat se mi pri izklopu računalnika ta napis več ne pojavlja. Če pa se mi slučajno še bo, bom pa verjetno odstranila kar celo “Wild Tangent” mapo.
Hvala za pomoč in pravilno usmeritev, drugič pa na “CRITICAL UPDATES”, tega ne bom pozabila!
Iskreno Hvala za pomoč, vas lepo pozdravlja Gloria:-)
Tako, zdaj imam pa še večjega hudiča. Zdaj pa ne morem odpreti Internet Explorerja! Ko kliknem na ikono Internet Explorer se mi spletna stran ne odpre. Povezava je vredu, pogledala sem, če so nastavitve IP pravilne, Outlook Exprees pošta in messenger dela oz. se mi odpre, ampak ko kliknem na IE se mi noče odpreti spletna stran. Kaj pa naj zdaj naredim? Prosim za pomoč.
Hvala in lep pozdrav, Gloria
Forum je zaprt za komentiranje.