Izključena skrinja – NUJNO!
V ponedeljek dopoldne smo po hudem neurju s treskanjem pozabili ponovno vključiti zamrzovalno skrinjo, kar smo ugotovili šele danes (četrtek zvečer) – in jo seveda takoj vključili.
Radi bi dobili strokoven nasvet, ali bodo vsa ponovno zamrznjena živila (predvsem meso, gobe, morske jedi ipd.) sploh še užitna?! Včasih so ljudje pravili, da je skrinja en dan lahko brez napetosti, če je medtem ne odpiramo, kaj pa 3 dni?
Živila so bila sicer še hladna, a skoraj popolnoma odtajana. Gotovo se je komu pripetilo kaj podobnega, zato bomo veseli vsakršnega nasveta.
Lep pozdrav vsem!
zaskrbljeni Kranjčan
NITI POD RAZNO. Ker ste vsa živila ponovno zamrznili, ste naredili totalno škodo.
VSE SKUPAJ ZABRIŠITE NA SMETI !!!!!!
Če pa se vam bo še kdaj to zgodilo pa tole: odmrznjena živila je potrebno toplotno obdelati, iz njih skuhati jedi, kot taka pa se lahko ponovno zamrznejo.
Pa tudi tu bi naredila izbor. Izbrala bi le meso, iz njega naredila golaž, ali ga skuhala.
Gobe bi pripravila še isti dan, kolikor bi jih pojedli. bi jih, ostalo stran, naslednji dan morski sadeži, potem še ribe, vse odvečno pa bi vrgla stran, ali razdelila ljudem.
lp
Na tvojem mestu bi za meso kljub temu, da je še trdo upoštevala Adin nasvet, razen če je njegov izgled (trdo tudi na površini ) res tak, kot da bi ga pravkar vzela iz delujoče skrinje; absolutno pa upoštevaj nasvet za zelenjavo.
V kolikor pa imate od morskih sadežev samo kalamare jih lahko mirne duše ponovno zamrznete saj se kalamare izjemoma lahko večkrat odtaja in zamrzne. Taki so tudi bolj okusni. Vendar poudarjam samo za kalamare.
Kot ti je dejala Enolla, če je bilo meso takšno, kot bi ga pravkar vzel iz skrinje.
Res je takole nemogoče ugotoviti, ali se je že pričelo tajati.
Tako, da si ne upam nič reči. Če sodiš, da je bilo meso še zamrznjeno, in je skrinja normalno ohlajala, potem ga lahko uporabiš. Vse ostalo pa zavržeš, oziroma ohraniš le kalamare, za katere pa nisem vedela, da jih lahko večkrat zamrzneš.
lp
Hehe, Jože, zakaj pa ne? Za kalamare imam ugoden link direktno iz Delamarisa. S kolegi jih večkrat spečemo na žaru, prav slastni so veš.
Meso? Kolega redi ovce, pa včasih kakšen konec nameni tudi nam. Za spremembo.
Doma imamo tudi kunce. Bio hrana ob vseh teh umetnih jedeh in konzervansih tudi prija.
Zakaj je bilo vse to v skrinji? Ker vsega pač ne moremo naenkrat pojesti. Zakaj pa imamo skrinje Jože?
Forum je zaprt za komentiranje.