Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Izkazovanje ljubezni z darili?!

Izkazovanje ljubezni z darili?!

Prvi je Miklavž, sledi Božiček, ponekod še Dedek mraz. Vsi pa prinašajo darila. In starši otroke obdarujejo bolj ali manj bogato. In potem pride seveda še rojstni dan in spet darila.
Kakšna darila ste dobivali kot otroci, kakšna dobivate sedaj? Ali svojim otrokom kupujete bogata darila in jim s tem pokažete “kako radi jih imate?”…opažam, da so darila postala nadomestilo ljubezni. Kot, da imajo starši slabo vest, ker se otrokom ne posvečajo in jim potem kupujejo draga darila, draga oblačila…kupovanje ljubezni z denarjem? Kakšno popotnico dajete s tem otrokom?
Dobrodošla mnenja staršev in tistih, ki to še niste.

Jaz sem svojima otrokoma za Miklavža kupila vsaki ene usnjene copate in eno veliko čokolado Milka. Pri nas je Miklavž vedno bolj skromen. Za Božička pa jima bom verjetno kupila mlajši eno računalniško igrico, ki si jo želi, starejši pa parfum, ki si ga tudi želi.
Se pa strinjam s tabo, da so pri nekaterih darila res postala nadomestilo za ljubezen. To namreč počne moj za sedaj še zakonski partner. Namesto, da bi se prej ukvarjal z njimi in jim na ta način pokazal, da jih ima rad, sedaj, ko se ločujeva, otrokoma kupuje vse mogoče in dobesedno jih hoče kupiti. Žalostno, če si moreš ljubezen kupovati. Sem pa žalostna tudi jaz, ko vidim kako se potem otroci obrnejo, na koncu nič ni vredno kako si skrbel za njih in kaj vse si za njih naredil, važno je kaj jim lahko kdo kupi.

Tole obdarovanje je prerastlo vse meje. Miklavz prinese dobrote(pri moji mami), pri nas pa letos gobelin(si ga je nasa misi zelela) in kolaz papir in bomo popoldan skupaj ustvarjali.
Domaci med sabo se obdarujemo samo za Bozic, pa se takrat se zmenimo in si kupimo uporabne zadeve, za misija pa takrat igraco, ker jih cez leto razen za roj. dan ne.

dedek Mraz-Božiček…to je ponavadi ali-ali….

Ateističnim otrokom prinaša darila dedek Mraz, krščanskim pa ponavadi Božiček.

Miklavž pa nosi malenkosti, predvsem sladkarije.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close