Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Izjemno močna jugonostalgija v Sloveniji

Izjemno močna jugonostalgija v Sloveniji

Odprem portal z novicami. In na naslovnici je ali nek preminuli pevec neke srbohrvaške skupine in vse podrobnosti o njegovem pokopu, ali nek izginuli hrvat, ki so ga odnesle droge v Beogradu, ali srbski tenisač, ki v glavi nima treh čistih…

Zdaj me pa zanima, komu na čast se objavljajo novice o človeku, ki vsaj v zadnjih 3 desetletjih ni ustvaril nič omembe vrednega (ker ga jaz ne poznam)? In komu na čast ostale novice iz “čudežnega” in “eksotičnega balkana”? Kdo zaboga to bere?

Je Slovenska družba mar res tako prepredena z jugiči, da kljub temu, da so zapustili svoje revne države, sedaj svojo zavoženo kulturo vsiljujejo nam? Ali pa Slovensko kulturo vodi baby boom generacija, kar pomeni, da se nam ne piše nič dobrega…

???

Vodi baby boom…

Moja Mama velikokrat rece “ode juga osta tuga”. Je kar jugonostalgicna. Sanja o jugoslaviji. Lepi breni i pjesmi jugoslovenki… Kako je to bila pjesma njene mladosti!!! Malo o titi…

Tema. Uno postaras se… Ostanejo spomini… Nic ne mores… Nit nazaj… Nit izboljsat. Prav nemocen.

Tudi jaz tega ne razumem.

Pa, da padejo še nižje: Žurnal objavi izjavo iz bosanskih medijev. Menda je ena Bosanka, ki živi v AT, dala izjavo za Bosanski časopis. Njeno sončece naj bi v AT dobilo sms o težavah z elektriko. Čudno, da ga ona ni dobila? No ona, hitro v Bosno in javit njihovim medijem to reč. Žurnal to prepiše in se pojavi na monu, ko monovci razglabljajo o Avstriji.

Pa spet nek bosanski vir, pograbi Žurnal, napiše, da so Balkance okrivili za porast okužb v AT, in hop spet monovci in ostali bebci pljuvajo po Avstrijcih.

Ja, ko umre kak srbohrvaški pevec, poln FB tega.

Da ne omenjamo kako antivakserji nalepijo na fb na tisoče linkkov iz srbohrvaškega območja na temo proti cepljenju in zarotah.

Točno vidiš, da gre za ljudi, ki ne govorijo drugih tujih jezikov kot srbohrvaško inpotem pograbijo vse, kar jim jugovina servira.

v Ustavi RS imamo lepo zapisan, da bo Slovenija do naših sosedov gojila dobrososedske odnose. Zanimivo, o Severni Makedoniji pa nikoli nič. Kot da ne obstaja.

Ko jebe severno makedonijo. Preko kavkaza in urala z njimi.

Zakaj vas ne moti propagiranje retardirane anglosaške kulture? Mnogi imajo radi glasbo z področja ex yu, humoristićne serije, filme, in športnike. Enostavno znajo prepoznati kvaliteto. Nekateri ne vidijo dlje od anglosaškega sranja, in lizanja riti Nemčiji, in Avstriji. To so največji luzerjo, kar jih premore civilizacija.

Pardon luzerji

Med Slovenci ni nobene jugonostalgije. Pri Čefurjih  pa itak, da terjajo svoje…

Lustrirati je treba vse jugonostalgike ali pa jih izgnati v Srbijo. Od čefurjev pa zahtevati striktno uporabo slovenščine. In to dobre slovenščine!

Odgovor na objavo uporabnika
Servio Tullio, 30.01.2022 ob 15:26

Lustrirati je treba vse jugonostalgike ali pa jih izgnati v Srbijo. Od čefurjev pa zahtevati striktno uporabo slovenščine. In to dobre slovenščine!

Tebi in tebi podobnim pa prepovedati razplod. Črnookim pa sploh!!!

Glej. Dojami da je slovenija tista mala pikica vode, ki ostane na igli, ko jo pomocis v morje. (ves, da ne ostane niti kapljica). Tu se nic ne dogaja. Ste premali. Bo glavna in udarna novica vreme??? Ali pa boste brali 3 dni stare prispevke? Mislim da je prav, da so na repertoaru novic tudi dogodki iz regije ter, da so ljudje z njimi seznanjeni. Prav je, da slovenček ve tudi kaj se dogaja za sosednjim hribom.

Pa dajmo nekaj našega:

Tischlerjeva nagrada Nužeju Tolmaierju

Na Radišah in v okolici zbiral pozabljene slovenske pesmi

Za svoje življenjsko delo na kulturnem in narodopisnem področju je priznano Tischlerjevo nagrado dobil dolgoletni tajnik Krščanske kulturne zveze in predsednik Slovenskega narodopisnega inštituta Urban Jarnik Nužej Tolmaier.

V Celovcu sta mu jo podelila Narodni svet koroških Slovencev in Krščanska kulturna zveza.

Nužej Tolmaier se je leta 1942 rodil v nemškem taborišču v Erlangnu. Po vojni se je njegova družina preselila na Radiše. Na gledališkem in pevskem področju je bil dejaven že od otroštva. Tajnik Krščanske kulturne zveze pa je bil 39 let.

“Nužej Tolmaier je pri nas tako rekoč že legenda. Je sinonim Krščanske kulturne zveze, ker je bil dolga leta organizator kulturnega življenja pri nas na Koroškem. Seveda je imel veliko pomočnikov, a to je bila tudi njegova vrlina, da je znal iskati prijatelje, ohranjati dobre stike s podeželjem, našimi ljudmi in društvi ter je na tej ravni spodbudil veliko kulturnega življenja,” je povedal predsednik Krščanske kulturne zveze Janko Krištof.

Izdal je številne publikacije, med njimi tudi knjigo Tiha zemlja z zgoščenkama. Na Radišah in v okolici je osem let hodil od hiše do hiše in zbiral pozabljene slovenske pesmi. Vesel je, da mladi danes nadaljujejo delo na kulturnem področju.

“Sem optimist, da bo to delo šlo naprej. Dela se na tem področju z mladimi, imamo gledališče, lutke, pevsko področje, tudi literatura je zelo zanimiva. Bog daj, da bo šlo tako naprej,” je dejal Tolmaier.

Tudi v pokoju rad zahaja na prireditve, še posebej če jih pripravijo mladi.

Vesel oče, domoljub

Raje preberem nekaj o Akiju kot pa o neki Kardašijanki.

In če ga ti nisi poznala, to samo pomeni, da si zaplankana. Ker je že nekaj časa živel v Sloveniji, otroka ima s Slovenko in veliko je konceriral pri nas.

Razgledani Slovenci, kar ne jokajo za crkovino YU. Za Yu jokajo jugoviči, ki jih je ogromno pri nas. Pa vajeni so, da se v Slo govori srbohrvaško. S ponosom so vedno razlagali kako se ne bodo nikoli učili slovensko, ker oni so nekaj več. No pa je YUga crknila in ti srbohrvaško govoreči počasi ugotavljajo, da mladi Slovenci ne govorijo več srbohrvaško in da jim preostanejo samo službe v stilu gradbeništvo in čistilke. Pa še kar ne dojamejo, da se morajo slovensk naučiti, drugače pa lahko še naprej sekrete pucajo.

So pa tudi med pravimi Slovenci jugonostalgiki: nekoč so bili pri koritu, ker so bili komunisti, leni, neumni, ampak bogata plača. Zdaj pa so neuporabni. Saj na oblasti so še vedno bivši komunisti, ampak zdaj vseeno rdeča knjižica ni dovolj.

Pa ja, jugonostalgiki so tudi oni, ki ne znajo nobenega drugega tujega jezika kot srbohrvaško.

Kako bodo brali nemške, angleške reči, če ne razumejo?

Razgledani slovenci se kar niso skontali da so isti kurrac in levi in desni. Da je sve to isto.

Lej stari tko je.

Nategnjeni boste. Lah sam zbirate ker vas bo manj.

generacija boom, 30.01.2022 ob 13:13

Odprem portal z novicami. In na naslovnici je ali nek preminuli pevec neke srbohrvaške skupine in vse podrobnosti o njegovem pokopu, ali nek izginuli hrvat, ki so ga odnesle droge v Beogradu, ali srbski tenisač, ki v glavi nima treh čistih…

Zdaj me pa zanima, komu na čast se objavljajo novice o človeku, ki vsaj v zadnjih 3 desetletjih ni ustvaril nič omembe vrednega (ker ga jaz ne poznam)? In komu na čast ostale novice iz “čudežnega” in “eksotičnega balkana”? Kdo zaboga to bere?

Je Slovenska družba mar res tako prepredena z jugiči, da kljub temu, da so zapustili svoje revne države, sedaj svojo zavoženo kulturo vsiljujejo nam? Ali pa Slovensko kulturo vodi baby boom generacija, kar pomeni, da se nam ne piše nič dobrega…

izjemno pogogosto seksanje slovenceljk s Srbi in Muslimani, bravo!! Bolje to kot pa zlovenčkom rojevat https://govorise.metropolitan.si/traci/domaci-traci/darja-gajsek-presrecna-da-ima-tako-krasnega-moskega-v-hisi/

Edino mi slovenski kekci opevamo vso jugo sfero v novicah. V jugo novicah pa kot da nas ni in ne obstajamo. Mi smo navadne p in ritolizaci. Samo poglej naše politike ti bo vse jasno. Aja pa znamo se tozarit za kvadrat zemlje. Tako da Slovenci, bodite karakter…

Slovenija je nacionalna država slovenskega naroda. Ostali se pač prilagodite ali odidite. Love it or leave it!

Lahko te je sram!Kako pa ti veš, da so tega Hrvata droge odnesle.Ta srbski tenisač,pa je človek z veliko začetnico, kar ti nikoli ne boš. Za Akija pa sploh ne bom komentirala, sram te bodi.

Živi svoje življenje, kaj se ukvarjaš z južnjaki, Srbi,Hrvati.

Debil AVTOR,

mogoče pa poročajo o teniškem igralcu zato, ker je številka 1 v tenisu in o njemu poroča cel svet❗❗❗

Mogoče poročajo o glasbeniku ker je bil pomemben glasbenik, ki bi bil popularen izven mej svoje države tudi, če ne bi bilo Jugoslavije in bi kljub temu imel veliko Slovenskih oboževalcev, četudi nebi si nikoli delili skupne države.

A da v zadnjih 3 desetletji ni ustvaril ničesar omembe vrednega, da ga bi ti poznal?

Kaj pa je vaša generacija ustvarila omembe vrednega v glasbi razen sranja? Razen POP pičkastega čivkanja, ki je vse enako in bedno?

Sicer pa pravijo; “Jugoslavija je bila rock’n roll, Slovenija pa je govedo”. Tako, da kar vriskaj ob goveji muzki in se nadihaj vonjav po hlevskem gnoju.

Kokoši, preseli se v Srbijo! Bomo imeli enega pedra manj, ker itak samo bolezni prenašate s svojim križem kražem gonjenjem raztegnjenih riti in moramo potem slovenski davkoplačevalci plačevati za vaša zdravljenja hepatitisov, hiv-a itd.

Bodo že znali srbski skinheadi vas pedre primerno popedenati!

Če nas bo vsaki kurac nas Slovence tukaj buzeriral in nam vsiljeval njihovo kulturo nam ni pomoči. Jaz iz principa nikoli, nikdar nisem in ne bom z jugiči govoril po njihovo. Ali me razumeš, če ne ni moj problem ! Kimavci, ki jih je pri nas veliko, pa bi jim zlezli v rit in se po možnosti učili njihovega jezika. Norci brez primere.

To nabijanje srbohrvaške muzike vidiš samo v Slo. V Avstriji, Nemčiji, Češki, Slovaški… ne slišiš nabijanja srbohrvaške muzike.

Je pa na avstrijskih radijih dosti slovenske glasbe. Sploh Avseniki so zelo poznani. V osnovi pa vrtijo predvsem svojo glasbo.

V Slo pa se sliši več srbohrvaške muzike kot slovenske. Da ne omenjamo zabitih monovcev, ki se celo posmehujejo slovenski narodno zabavni glasbi. Sigurno kaki jugo betonarji (betonar = prebivalec betonske luknje, ponavadi v kaki greznici v LJ, recimo Fužine ali pa v kaki drugi čudni četrti v drugih krajih)

Tudi jaz ne govorim srbohrvaško. Je še kar veliko jugovičev, ki so desetletja pri nas. Ne znajo slovensko. Kako zabit moraš to biti?

Lahko se menim nemško, angleško z njimi. Samo tudi to ne znajo. Srbohrvaško se pa jaz nisem učila. Kaj čem.

mojster623, 30.01.2022 ob 20:23

Če nas bo vsaki kurac nas Slovence tukaj buzeriral in nam vsiljeval njihovo kulturo nam ni pomoči. Jaz iz principa nikoli, nikdar nisem in ne bom z jugiči govoril po njihovo. Ali me razumeš, če ne ni moj problem ! Kimavci, ki jih je pri nas veliko, pa bi jim zlezli v rit in se po možnosti učili njihovega jezika. Norci brez primere.

“MOJSTER”,

Kolk SLOVENSKIH filmov si vidu? Jaz tam okoli 300. A se greva pogovarjati o Slovenski literaturi in poeziji? In o likovni umetnosti?

Kok si pa videl ameriških filmov? Kolk pa spremljaš ameriško pop kulturo?

Da nisi slučajno AMERIŠKA vulgarna kmetavzarska KURBETINA po kateri Amerika ščije in serje s svojim sranjem od POP kulture?

Meni je pa prav zanimivo, kako vas moti vse, kar je povezano z bivšo jugo, vse anglosaksonske nebuloze pa požrete še tople.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close