Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija izgubljene fotografije?

izgubljene fotografije?

Lep pozdrav!

Pomotoma sem z digitalca izbrisal fotografije, ki jih ne bi smel, ker so zelo pomembne. Recimo samo, da če jih nekako ne prikličem nazaj, bo huda huda štala.
Slišal pa sem, da se fotografije, ki jih izbrišemo, da priklicat nazaj, a sam nimam pojma kako.
Če bi vedel kdor koli od vas, bi mu bil res hvaležen!

Hvala že v naprej!

Lep pozdrav!

Pero

____________________ Fantasy does not deliver.

NEVOLJA: Avaj, slučajno ste izbrisali fotografije s digitalnog fotoaparata!

REŠENJE: USB fotoaparati i čitači memorijskih kartica često omogućavaju računarima da karticama pristupaju kao diskovima. Da biste vratili datoteke, trebaće vam odgovarajući program kao što je, na primer, UnErase iz paketa Norton SystemWorks 2003 ili Undelete 3 kompanije Executive Software (www.executivesoftware.com).

Nipošto nemojte koristiti fotoaparat, jer možete uništiti podatke na memorijskoj kartici. Povežite aparat s računarom pomoću USB kabla ili stavite karticu u čitač.

Da biste pristupili kartici, nemojte koristiti softver koji ste dobili uz fotoaparat već pritisnite My Computer. Ukoliko vidite karticu kao disk u prozoru My Computer, pokrenite softver za vraćanje obrisanih datoteka, izaberite odgovarajući disk (memorijsku karticu) i obnovite izbrisane slike.

Nemate odgovarajući program? Photorecovery for Digital Media (40 USD) kompanije LC Technology (www.lc-tech.com) i PhotoRescue (30 USD) kompanije DataRescue mogu da vrate obrisane slike s kartica formata CompactFlash, Memory Stick, Secure Digital, SmartMedia i dr.

____________________ Fantasy does not deliver.

Omenil bi program Digital Picture Recovery, za katerim stoji firma Winutils.
Z njim se da rešiti skorajda vse slike!

Pred njim sem uporabljal PC Inspectorja in sem bil zelo zadovoljen z njegovim učinkom, ta teden pa sem si vzel čas in sem delal test z različnimi programi in s kartico Secure Digital, Compact Flash in z USB ključem Sandisk Cruzer.

Sprva je PC Inspector našel kar veliko podatkov – nekaj je bilo rešenih uspešno, velika večina slik je pa imela poškodovane headerje, nekatere tudi celoten “body” (napačna informacija o velikosti slike).
Ontrack Easy Recovery se je že tukaj obesil in je rešil manj slik kakor PC Inspector. Zero Assumption Recovery je rešil le nekaj slik.

Nato sem vse tri medije formatiral in testiral še enkrat koliko se da rešiti.
PC Inspector – 2 uspešno rešeni sliki v celoti, nekaj poškodovanih, Ontrack Easy Recovery in Zero Assupmtion nista rešila ničesar (!).

Vse tri medije sem tako rekoč “shreddral” s programom Eraser in testiral še enkrat.
Tokrat ni pa več noben od programov našel ničesar.

Aaampak… Ker sem že prej veliko slikal o programu Digital Picture Recovery, sem se odločil preizkusiti ga samo v zadnji fazi.
In pri “skeniranju” vseh treh medijev, je ta program našel in uspešno rešil več kot 3/4 podatkov. Vključno s filmčki in zvočnimi datotekami.
Našel je pa celó datoteke, ki so bile na medijih nazadnje zapisane tri mesece nazaj in vmes naj bi bile prepisane z ostalimi najmanj petkrat.

Tako, da v primeru izgubljenih slik, priporočam Digital Picture Recovery.
Žal ni zastonj in v demo verziji ne morete shraniti datotek na disk, ampak…. sj obstaja eMule, DC++ in ostali programi… 😉

Srečno

New Report

Close