Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek izgubljena zdravstvena izkaznica

izgubljena zdravstvena izkaznica

Kam moram prijavit izgubljeno zdravsteno izkaznico? A me nova kaj stane. V kolikem času jo dobim?Sploh nevem kdaj sem jo izgubila. Šele sedaj sem opazila, ko sem hotela urediti zavarovanje za družino za tujino preko neta. Hvala

Tole piše na spletni strani ZZZS:

V primeru izgubljene oz. ukradene kartice morate kartico preklicati in zahtevati novo. Preklic in naročilo nove kartice je možno opraviti na najbližji izpostavi Zavoda. Oglasiti se morate osebno in predložiti enega od identifikacijskih dokumentov (osebna izkaznica, potni list, …) ter plačati stroške nove kartice. Novo kartico prejmete kot priporočeno pošiljko po pošti v roku dveh tednov, za ta čas pa prejmete na Zavodu začasno potrdilo, ki nadomešča kartico.

Prijaviti moraš na najbližji enoti ZZZS (Zavoda za zdravstveno zavarovanje). Stroški izdaje nove niso veliki (ni vem natančno, zato ne bom ugibala, vem pa da ni veliko). Na novo izkaznico se nekja časa čaka, ti pa za ta čas izdajo potrdilo, ki ti služi kot izkaznica.

Največ info pa najdeš tu: http://www.zzzs.si/zzzs/internet/zzzs.nsf/o/E6E63078CC1D7212C1256E8B002A3656

Izgubil sem kartico.
V primeru izgubljene oz. ukradene kartice morate kartico preklicati in zahtevati novo. Preklic in naročilo nove kartice je možno opraviti na najbližji izpostavi Zavoda. Oglasiti se morate osebno in predložiti enega od identifikacijskih dokumentov (osebna izkaznica, potni list, …) ter plačati stroške nove kartice. Novo kartico prejmete kot priporočeno pošiljko po pošti v roku dveh tednov, za ta čas pa prejmete na Zavodu začasno potrdilo, ki nadomešča kartico.

Jaz sem ti sicer z veseljem odgovorila, mi je pa vseeno zanimivo, da ti je lažje napisati vprašanje na MON, kot pa pobrskati po netu…jaz sem potrebovala za dostop do ZZZS-jeve spletne strani da sem prišla do odgovora na tvoje vprašanje cele 2 minute…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close