Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice izgubljena prtljaga

izgubljena prtljaga

Lep pozdrav, mene pa zanimajo vaše izkušnje z izgubljeno prtljago (letališča).
Predvsem kako ravnat in če kdo ve kaj in za koliko denarja lahko nakupiš na letališču da ti potem povrnejo znesek (a je to $100)

Živjo!

Izkušenj iz potovanj imam že kar precej, ker zelo rad potujem. Leta 2000 sem bil prvič na popotovanju v ZDA za mesec dni in na poti domov na Brniškem letališču ni bilo enega kovčka od treh, najbolj bistvenega. Bil sem zelo razburjen. Tam sem pač prijavil izgubo prtljage, ker mi drugega ni preostalo, saj tako ali tako ne moreš nič narediti, če je ni je ni. Oni potem vnesejo to v bazo izgubljene prtljage (podroben opis kovčka). Poklicali so me nato po treh dneh in sporočili, da se je kovček srečno vrnil na Brnik :)) Bil sem zelo vesel. (Letel pa sem preko Chicaga, tam sem imel še vso prtljago, nato pa se je najbrž v Muenchnu izgubil, ker je bilo zelo malo časa med poleti).

Drugič pa se mi je kovček (isti!!) izgubil na poti v ZDA lansko leto na ciljni destinaciji prtljage spet ni bilo in to isto kot prejšnjič. Nisem mogel verjet!! Hvala bogu se je tokrat našel po dobrih šestih urah. Tako da mi ta kovček sigurno ni namenjen in vprašanje če bom šel na pot z njim naslednjič hehe 😉

Predlagam pa ti, da imaš dovolj časa med leti in čakanjem na letališčih, ker je potrebno opraviti veliko formalnosti in kontrol (še posebno v ZDA). Je pa res da iz Evrope v ZDA imaš lahko VEČ prtljage (64 kg) kot na poti nazaj. Lani sem mogel na poti nazaj tako doplačati, ker nisem vedel, da ni kvota enaka. Tako da je veliko takih cvetk, ki jih je dobro vedeti.

Kam pa se ti odpravljaš? Lansko leto sem bil na potovanju bolj po vzhodni obali ZDA (Cleveland, Pensilvanija, Boston, NYC, Niagarski slapovi in Kanada – okoli jezer). Za mesec in pol dni je bilo prou luštno potovanje! ZDA pa mi je zelo pri srcu.

Za naslednje potovanje pa tuhtam da bi šel na Aljasko pa do Vancouvra in nato Seattle, LA, SF, dolina smrti, Grand Canyon pa mogoče mal še do Mehike pa bo.

Lep dan
Sunny

Vsako letališče ima oddelek za izgubljeno prtljago, kjer izpolniš obrazce, opišeš prtljago, oddaš številko prtljage … tako, da tam urediš vse formalnosti.
Meni je prtljago izgubila Lufthansa in sicer na poti Frankfurt – Lima. Po prijavi so mi povedali, da si lahko kupim “kar nujno potrebujem”, potem pa mi bodo povrnili stroške: polovico vrednosti, če bom obleko obdržala oz. nekaj več, če bom obleko oddala njim (?!?! res ne vem kaj počnejo z njo). Nikoli ni bilo govora o 100 $. Mojega ljubega “prasca” (transportno vrečo) so mi, na srečo, dostavili z naslednjim letalom iz Frankfurta v roku 3 dni. V tem času si nisem kupovala nič, pa tudi hotela mi niso krili, ker sem morala čakati na prtljago (nekateri so trdili, da bi mi pripadalo tudi to). Vem samo, da sem bila ful vesela srečanja z mojo ljubo “živalco”, ker me je bilo najbolj strah, da so mi izgubili vso alpinistično opremo (glede na to, da ti krijejo zgolj pavšal na izgubljen kg prtljage, če je nikakor ne najdejo).
Še enkrat so mi prašička izgubili na poti iz Dunaja v Ljubljano. Veliko lepše, kot če ti jo izgubijo na začetku potovanja. Takrat pa jasno o odškodnini nismo govorili, ampak so mi ga lepo dostavili domov v nekaj dneh.

lp, Tini

Meni redno izgubljajo prtljgo za nazaj v Slovenijo – ampak sem jo še zmeraj dobil nazaj…nok, nok…Iskanje in pocedure ob izgubljeni prtljagi so lahko zgodbe za vnuke…
Zato sem kar malo panicen ko letim v tujno na daljse potovanje in nosim na letalo v osebni prtljagi vse, kar mi omogoca prezivetje oz. skoraj nemotneno potovanje in čakanje na izgubljeno prtljago (od toaletne torbice, zdravil, rezervnega perila, jakne..)
Da, priznam, jaz sem tisit ki dela guzvo na letalu z preveliko osebno prtljago in se usede zmeraj ravno zraven vas…..V glavnem ta mali nahrbtnik je na maximumu, glavna prtljaga pa je celo laza od tiste, ki jo nesem na letalo…
Dentex

Moja mami je pred pol leta letela v Turcijo. Ker je bil to velika golfarska skupina se je letalski prevoznik odlocil, da pusti polovico kovckov na Dunaju. ko so prisli v Turcijo in ko so vidli, da so golf torbe prsle kovcki pa ne, so vsem dali 100eurov, ki so jih lahko porabili v le tocno doloceni trgovnini. Tko da so si nakupili tisto najnujnejse za prvi dan.

je pa res, da ima to vsaka letalska druzba urejeno malo drugace, tako da je najbolje da se ze na zacetku pozanimas kaksne so tvoje pravice, ko tvoja prtljaga potuje še malo po svetu.

Ja sej ravno to me zanima.
Men se kljub veliko potovanja še ni zgodil da bi mi kej zgubl, ampak po statistiki me to čaka v prihodnje :))) Razumem prijavo in vse ostalo. Ampak zadnč je bla ena debata o tem da lahko najbolj nujne stvari kupiš in ti morejo povrnt denar do nekega zneska seveda. (nujno obleko, toaleto itd.) Samo tko je ker ne vemo ne zahtevamo… No mogoče pa še kdo kej ve, bi bil vesel kkšnega predstavnika kkšne letalske družbe da bi to razložu :)))
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close