Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice izgubljena prtljaga-kako naprej?

izgubljena prtljaga-kako naprej?

Ko sem potovala z letalom iz Trsta na Mallorco se je izgubil moj kovček. Vmes sem dvakrat presedla v Milanu in Barceloni. V Palmi sem prijavila izgubo, vendar kovčka še do danes niso našli – že 10 dni.

Je ime že kdo tako izkušnjo? Kako naj postopam naprej?

Ker je bilo očitno več letalskih družb in letališč ne bo tako enostavno. Kliči (in se ne daj odgnati) tja, kjer si prijavila izgubo. Poskusi izvedeti, kje je kovček nazadnje “še bil”.
V najslabšem primeru ti morajo povrniti xxx EUR na kg.

Ker je vse znotraj EU, pa so tvoje pravice tukaj: http://ec.europa.eu/transport/air/rules/rights/index_en.htm

Tudi moj ruzak so izgubili, ko sem potoval iz Indije via

Bombay – Kuwait – Rim – Trst. Na Ronchiju ni bilo

ruzaka in dejali so mi, da ga bodo že našli in me

obvestili. Čez nekaj dni so mi sporočili iz Brnika, da

naj ga pridem iskat, saj so ga dobili iz Nemčije,

kamor je “zašel”.

LP!

Š3tof

hvala obema.
Ali mogoče kdo ve , koliko lahko zahtevam za izgubljene stvari? Za zamudo pri odstavi lahko dobiš okoli 1000 EUR. Koliko pa za stvari , ki so bile v prtljagi? Jaz si moram ponovno kupit kompletno garderobo ( mojo in hčerkino).

hvala

ne glede na to, ali je bila v prtljagi zlatnina ali pa umazane cunje, boš dobila “odškodnino” glede na težo – preveri pri letlskem prevozniku koliko – se mi pa zdi, da je tam okrog 20USD/EUR za kg
(osnova za zahtevek je listek od čekirane prtljage, kjer je navedena tudi teža)

ponavadi se vseeno bolj splača vztrajati pri iskanju

Kovčki znajo sami potovati po svetu pa vendarle se potem najdejo. Letaliski prevoznik ti je dolžan prtljago prinesti na dom pa četudi je to na drugem koncu sveta. Vztraja in upam, da ga boš dobila, saj sem ga sama s potovanja iz Tajske tudi prejela šele po 14 dnehl Srečno pri iskanju kovčka.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close