izgubljena cesta
Zdravo.
Sem fant sredi dvajsetih letih, brez izkušenj ljubezni, trenutno celo brez zaposlitve izgubljen v življenju. Čakam kot štopar na cesti, da mi katera ustavi in me popelje v življenje, katerega še ne poznam. Če se kateri zdi vredno ustaviti in me sprejeti v svoje življenje, naj mi javi.
Lep večer.
Fant nekaj moraš tudi sam narediti da te bo kdo pobral. Če bi vsi samo čakali da bodo drugi kaj za nas naredili ja kam bi pa prišli. Če si sedaj brez zaposlitve se vpiši na kako šolo, dodatne tečaje (tuji jeziki), išči službo, ker dela je kolkor hočeš samo malo oči odpri in pojdi v svet, domov te ne bo nihče prišel iskat (razen če nisi nevem kak strokovnjak), za punce pa se tudi ne bodo pred tvojimi domačimi vrati teple zate. Zato začni migat, ker si še premlad da bi se sam sebi smilil.
Nekd0, kar so ti punce hotele povedati je, da ni dobro biti pasiven. Sam imaš nadzor nad svojim življenjem in če samo čakaš, da te katera “pobere”, se lahko zgodi, da ne boš zadovoljen s tem, kar boš dobil. Si kreator lastnega življenja. V tem svetu je pač tako, da se vsi tržimo na nek način, tako pri iskanju službe, kot pri iskanju partnerja. Zato damo na plano svoje dobre lastnosti, slabe pa poskušamo odpraviti. Pomembno je, da smo zanimiv in zabaven partner. Nekatere stvari so nam določene ob rojstvu (temperament – smo recimo bolj mirni ali bolj klepetavi), vendar se imamo sposobnost spreminjati, izboljševati. Ne daj drugim nadzora v roke, češ, takšen sem, temveč se pobrigaj sam, da boš dobil, kar si želiš. Dojenček bi umrl, če ne bi jokal in tako povedal, da je lačen ali željan pozornosti. Odrasli pa imamo druge možnosti in večjo izbiro. Če ti to, kar počneš sedaj, ne daje dobrih rezultatov, poskusi delati kaj drugega. Želim ti vse dobro!
Lep večer tudi tebi. In dobro jutro. In lep dan. In lepo vreme brez dežja in s prijetnimi temperaturami. In kakšen dober kamen za pod rit, medtem ko čakaš Godoja. Vmes pa lahko malce razmišljaš sledeče:
Le zakaj bi te katera hotela pobrat, če se ne zmoreš sam? Zakaj bi te morala katera najt, če se zdiš sam sebi izgubljen? Katera naj bi namesto tebe zbirala izkušnje in ti jih prinašala na pladnju? Zakaj bi katera delala še zate, ker ti pač ne delaš? Misliš, da si vreden, da te katera sprejme v svoje življenje samo zato, ker se daješ (katerikoli) na razpolago s svojim ne-življenjem?
Javljam ti, da se nobeni normalni ženski ne bo zdelo vredno ustavljati se zato, da bi pobrala tak mlinski kamen, kot si ti in te še kotalila čez svoje življenje.
Si odrasel samec, v najlepših letih, ko bi moral pokati od energije, volje, življenja, moči…. ne pa da se nosiš kot konjska figa. Te je mama zato spravila na svet?
Joj, nekdO, jamravček mali bogi, vzemi vajeti v svoje roke in pelji svoje življenje tja, kamor želiš. tvoje nezadovoljstvo udarja ven na najbolj neprimerne načine – če žališ že tiste, ki ti želijo pomagati… dopuščam tudi možnost, da jih ne razumeš najbolj, zato ti svetujem, da jih še enkrat poglobljeno prebereš. (pa tud kakšna knjiga ne bi škodila…)
skratka, moje mnenje je, da se samo oddaljuješ od svojega cilja, zato si tudi vsak dan bolj zagrenjen, svoje frustracije pa sproščaš na drugih. to je pač moje mnenje, pa saj si sam vprašal, zato je brez veze, če se misliš zdaj ti spravljati name. jaz s sabo nimam problemov, tole sem ti pa napisala zato, da bi ti na neki način pomagala. resnično.
Jaz štopam z namenom, da mi katera ustavi in me odpelje do željenega cilja. Ne z namenom, da odpre okno in se ven name zadere naj si kupim svoj avto.
Ne morem kupiti avta, ker nimam denarja. Ne morem zaslužiti denarja, ker sem na izgubljeni cesti, kjer čakam, da me nekdo odpelje nazaj v Življenje. Šele potem si bom lahko kupil svoj avto in mi ne bo potrebno več štopat in prosit druge za pomoč. Seveda pa sam tudi vedno pešačim v smeri Življenja, vendar je pot do tam zelo dolga in je vprašanje, če bom do tam prispel v svojem razpoložljivem času.
Lep dan.
jasno je da nočeš slišati, da karkoli v življenju delaš narobe. nočeš vedeti, da se smiliš sam sebi, da si pasiven, da čakaš, na nekoga, da te odreši. res moraš sprevideti, da si moraš znati pomagati sam, šele takrat boš morda dobil tisto kar želiš. a ti res misliš da te lahko ena ženska odreši? malo morgen! če si sam nočeš pomagati, ti nihče ne more.
pa najdi si delo in ne umiraj več na obroke! brez zamere, ivana
Pravzaprav se mi dozdeva, da ravno nihče od vas noče slišati, da počne kaj narobe, ko se skozi okno avta dere na štoparja naj si sam kupi avto in se pelje kamor če. Saj razumem, da se človek boji odgovornosti za štoparja, ampak je potem bolj spodobno, da zadrži vsake komentarje raje zase.
Gospa mama pa počiva v miru. Pa tvoja?
Lep večer.
Ti malo patetično bitje. Očitno je res, kar je rekel že E. Fromm, da večina ljudi prej umre kot dozori. Obremenjen si s kompleksi manjvrednosti, ki vključujejo zamere, nevrotično delovanje in skrivenčeno (patološko) čustvovanje. Da te bo katera pobrala kot štoparja? Ne, nobena te ne bo pobrala, ampak te bo pustila, da boš zgnil v stokanju in pritoževanju. Nobena normalna ženska si ne želi imeti na grbi revčka, pezdetka, ki ji bo samo tarnal dan na dan ter kazal svojo nezrelost in nesposobnost za uspešno spopadanje z vsakodnevnimi življenjskimi težavami ter drsel v razne omame (alkohol, cigareti, pomirila …).
Trenutno je še normalno, da se iščeš, toda če se boš zaležal, te ne bo povohal niti pes, to si dobro zapomni. Svetujem ti, da se vpišeš na fakulteto, pridno študiraš in se tudi sicer vsestransko aktiviraš. Začni se ukvarjati z jutranjo telovadbo, tekom, obiskovanjem gora in leposlovjem. Kot takšen boš ti v položaju, ko boš druge gledal poševno navzdol in boš ti pobiral štoparke, pa še sam jih boš lahko izbiral, toliko jih bo.
Opisal sem ti dve projekciji. Po kateri boš šel je seveda tvoja odločitev. Vedi pa, da se ne boš smilil nobeni ženski, ker je perspektivnih moških še vedno toliko, da si vsaka lahko najde enega od njih. Lahko greš po liniji najlažjega odpora in propadeš, lahko pa se dvigneš iz zdrsa izgube osebnostne identitete in postaneš objekt poželenja za vsako perspektivno žensko. Splača se potruditi!
Če imaš ti takšne težave kot jih opisuješ, ne misli da jih ima še kdo drug. Alkohola, cigaretov in pomirjeval še nikoli nisem užival, kar pa jih ti zgleda že dolgo. Zato se raje postavi na svoj rob ceste in štopaj zase, ali pa delaj kar hočeš, samo mene pa pusti pri miru, ker ti nič nočem.
Lep večer.
Dragi nekdo,
spominjaš name pred nekaj leti. Zbral si žal napačen forum in napačen način reševanja svojega problema. Greva lepo po vrsti.
Kot prvo moraš biti zelo krut sam s sabo in si priznati da imaš PROBLEM, ki je v tebi in ga boš moral rešiti sam. Nihče ti ga drug ti ga ne bo sploh pa ne idealna ženska iz tvojih misli.
Za začetek ti svetuje da prebereš kakšen članek s spodnjega linka:
Sploh mislim, da je tista web stran bolj primerna zate, ker boš spoznal, da v življenju mnogi zabredej(m)o pa vendar najdejo(mo) pot ven.
Sploh pa ni izgubljena cesta ampak si izgubljen ti štopar in če ne veš kam se ti zna zgoditi da boš tam tudi ostal.
Zato ti svetujem, da najprej počistiš v svoji glavi s svojimi starimi prepričanji jih nadomestiš z novimi, se postaviš na cesto in določiš svoje cilje, kam bi rad prišel (tako kratkoročne- služba, vsako delo je častno – kot dolgoročne cilje kam bi rad prišel- npr. kako se vidiš čez pet let ipd.)
Projekcije, da je nekje nekdo ki te bo rešil pa morajo umreti, pa čeprav v solzah, ki so tudi zdravilne kajti potem vidiš dejstva v novi luči.
Lep pozdrav in veliko sreče ti želim.
Odlično! Dober in genialen predlog. Na tistem forumu že nekaj časa štopa neka Geca, ki je naravnost idealna vodička skozi življenje. Res da so njene štrene sami Gordijski vozli, ampak hej, važna je pot (a ne?) ne pa cilj. Še posebej, če si brez cilja. Oz. če je edino kar veš to, da te mora po poti pobirat ženska. Upam, da rahla razlika v letih ne bo moteča 🙂 Tle ni bil postavljen noben pogoj.
Forum je zaprt za komentiranje.