Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Izguba službe zaradi bolezni

Izguba službe zaradi bolezni

Pozdravljeni,
zaposlena sem v javni upravi, kjer trenutno vlada panični strah pred izgubo službe. Sama sem pred dobrim letom močno zbolela, tako da sem zdaj 4 ure na bolovanju, 4 ure pa delam. Tudi te 4 ure, ki jih oddelam so žal manj učinkovite kot nekoč (manj učinka na uro kot pred boleznijo). Zdaj so se sodelavke nekako “spravile” name, zdi se mi, da zaradi ogroženosti, ker se veliko govori o odpuščanju javnih uslužbencev. Zaposlena sem za nedoločen čas.
Zanima me ali me zakon ščiti pred tem, da bi izgubila službo zaradi manjših zmožnosti in počasnega okrevanja – k bolezni so veliko prispevale tudi razmere na delovnem mestu.

Najlepša hvala in lep pozdrav,

Anja

Spoštovani,

zakonodaja vas pred opisanim ne ščiti – v kolikor menite, da ste zaradi zdravstvenih težav slabše sposobni opravljati svoje delo, vam svetujem, da si pridobite ustrezno odločbo zdravstvene komisije ali zdravnika. Med razloge za prenehanje pogodbe o zaposlitvi namreč po zakonodaji spada tudi razlog nesposobnosti, v katerega spada marsikaj (verjetno si to lahko mislite).

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close