Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Izguba službe – pogodbe, postopki itd.

Izguba službe – pogodbe, postopki itd.

Ker na forumu o zaposlitvah ni nekega pravega odziva se obračam še tukaj na vas…

Čeprav rahlo pričakovano, me je danes doletelo…Od jutri naprej sem “na cesti”. Prošnje za novo službo pišem že 5 mesecev. Ta teden imam 3 razgovore. Upam, da bo kateri uspešen.
Kako sedaj naprej? Prijava na zavod, urejanje ostale papirologije…? Prvič sem v takem položaju, zato bi bila vesela vsakega nasveta.

Sedaj pa še eno vprašanje. Pogodba za določen čas mi je potekla 31.1.2008, sedaj sem 2 meseca delala brez pogodbe.Plačo sem dobivala normalno, preko plačilne liste.
Dejansko to pomeni, da se me po poteku pogodbe smatra, da sem zaposlena za nedoločen čas? Kakšne so moje pravice sedaj?Pisnega odpovednega roka nisem imela – zgolj ustno. Oz. bil je bolj dogovor.

Po eni strani bi sedaj že bivšemu šefu zagnojila kjer bi se le dalo (mobing itd.), po drugi strani pa sem delala tukaj preko študenta, ko mi je potekel status pa me je za določen čas zaposlil.

Hvala in lepo pozdrav

Od 1.2.2008 si v delovnem razmerja za nedoločen čas. Pojdi normalno v službo, do šefa in mu reci, da pričakuješ ustrezen izvod pogodbe v pregled.

In ce ti je ne da, takoj poklici delovno inspekcijo.

Tako je, kot pišeta predhodnici in nikar ne podpisuj sporazumne odpovedi, ker to to ni. Če jo podpišeš, ne boš imela pravice do nadomestila za čas brezzaposlenosti.

Hvala punce za odgovore.

Dejstvo je, da je mala firma.Zaposlen on in jaz.

Prav bojim se karkoli mu glede tega povedati, ker bo znorel čist, pa nisem sigurna da me ne bi še udaril.

Zaradi njegovega odnosa do vsega skupaj pa tudi že cca. 5 mesecev iščem novo službo in resnično upam, da mi na katerem od razgovorov uspe.V bistvu sem že skos čakala priliko da grem vstran. Brez službe pa si ne predstavljam biti. Živim sama v najemniškem stanovanju itd.

Prejle mi je povedal celo da lahko delam naprej preko svojega s.p. oz. naj si nekje zrihtam štud.napotnico. Ja vem, tip je adijo.

Mene bo pobralo do jutri. Sedaj grem na dolg sprehod da zbistrim misli, jutri pa v nove boje in na en razgovor.

Ali mi sploh pripada kakšno nadomestilo glede na to da sem bila zaposlena vsega skupaj 4 mesece za določen čas + 2 meseca brez pogodbe? (prej sem v isti firmi delala prek štud.servisa leto in pol)

Poklici takoj na inspekcijo in se pozanimaj, kako moras ukrepat.

Glede nadomestila velja, da ti bo najboljso in najbolj tocno informacijo dal kdo na Zavodu za zaposlovanje.

Srecno

Da ti pripada nadomestilo na zavodu moraš delati vsaj eno leto neprekinjeno. Lahko pa se prijaviš na zavodu, če si prijavljen na zavodu lahko zaprosiš za socialno podporo (če živiš sama okoli 200 evrov). Bolje to kot nič, pa intenzivno iskati delo kot ga ti že itak iščeš. Vso srečo.
Imajo pa predhodnice prav, a včasih je bolje vse pustiti in iti, sama veš…

Lep pozdrav,jas imam isto težavo. Delal sem 6 mesecev po pogodbi za določen čas. Zaradi recesije je šla firma v steča! Sedaj sem prijavljen na zavudi,od katerega seveda nič ne dobim denarja!! Za socialno podpora pa lahko zaprosim samo problem pa je v tem. Kot prilogo moram priložiti bančne izpiske zadnjih teh mesecev,na katerih imam seveda nakazilo plač! In zaradi tega nisem opravičen do podpore. Živim sam v gospodinstvu, in zdaj lahko komaj aprila zaprosim za podporo,se pravi komaj maja dobim nek denar!! Kaj v tem primeru narediti,nimam denarja ne za preživetje ne za položnice,obstaja kakšna varijanta, da bi lahko prišel do kakega denarja?

Lepo prosim za pomoč. Hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close