izgovorjava imen
Teleban, sploh ni butasto vprašanje! Le da človek pravzaprav sploh ne razmišlja, kako se nekaj pravilno izgovori – vsaj jaz (ki mi seveda imen ni treba izgovarjat na glas) to pri sebi “izgovorim” po nekem filingu, brez razmišljanja. Odgovori so bili zato zame zelo poučni. Imam pa tudi kar dober občutek :-))). Steinbeck je pa “pri meni” vsekakor Stajnbek:-).
Paasilinna nima nobenih krogcev (teh v finščini ne poznajo, samo klasične preglase, ki se potem izgovarjajo enako kot nemški), tako da je kar ‘pásilina’. Oziroma, če se hočeš malce afnati (pri skandinavskih jezikih se mi zdi to hudo zabavno), prvi a zategneš, za drugi i vržeš pavzo, zraven pa si nadeneš še kakšno grimaso. :)))
Mater, da me zdaj mož vidi, ko sem po tvojem afnastem nasvetu poskusila izgovoriti Paasilinna, me izklopi z neta, ne samo s foruma ;-))
Ga pa ravnokar berem (Gozd obešenih lisic), a me ne premakne. Ne vem, tako prisiljeno zrežirano, variacije istega motiva, puhlo (pa je to že tretja njegova knjiga). Rada bi ga imela rada, pa ne morem.