izgled koze in telesa
Zdravo!
Jaz pa imam zelo grdo kozo in celo telo.
Prvi problem je ze sama koza, ki je zelo svetla in obcutljiva. Drugim problem so dlake, ki so crne in zelo mocne. Imam jih cisto povsod. Bolj sem kosmata od mojega fanta. Dlake imam celo po zadnjici (po povrsini mislim in ne okolic zadnjicne odprtine). Doma imam braunov depilator in si z njim pulim dlake po nogah kar niti malo ne zgleda lepo, ker je koza taka kot pri kurah. Potem imam se po rokah full dlak, ki so crne in dolge in ce bi si jih populili bi si jih mogla po celi roki od zapestja do rame 🙁 in pa seveda zadnjica in spodnji del hrbta…. :((((
tretji problem pa so ogrci in mozolji. Imam jih po celem hrbtu, dekloteju in obrazu- res grdo. Nekaj casa sem visela non stop pri zdravnikih pa mi niso nic pomagali…..
no, verjamem, da bi se dalo vse pozdravit s primernimi preparati. Vendar je to cetrti problem, ker jaz nimam niti denarja za to, da normalno jem. – sama se prezivljam in redno hodim na faks.
Kaj naj naredim, da se bom pocutilja bolje in da takrat, ko imam cas raje grem ven v naravo ali pa kam namesto tega, da lezim pred TV-jem in sem obremenjena sama s sabo in nikamor nocem, ker izgledam grozno????
hvala za odgovor
lp, mojca
Depiliraš si lahko tudi s kremo-je bolj nežna , ali pa si dlake-recimo na rokah enostavno pobeliš.Tudi izgled kože lahko malo polepšaš s sončenjem , vendar ne pretiravaj.Komedone in akne pa žal razen s čiščenjem in ustreznimi preparati ne boš odpravila , pomembno pa je , da piješ tudi dovolj tekočine , se ustrezno prehranjuješ in si čim manj pod stresom.Čim več se gibaj in skušaj biti zadovoljna s sabo in s svojim telesom.Pomisli koliko punc ima podobne ali še hujše težave-ljudje so bolni , invalidni…..misli na najlepše in tudi okolica te bo sprejemala drugače , klub mozoljem , celulitu….vsi smo samo ljudje z napakami.
Ce se s kremo depiliram mi ostanejo take crne pikice in izgleda se bolj grozno kot ce bi imela dlake. Belila si ne dlakic po rokah, ker jih ima ena sosolka in je se bolj grdo, ker so njene res RUMENE.
Soncanje zame ni primerno, ker imam res res obcutljivo belo kozo. V poletnih mesecih vec ali manj nosim res LAHKE in ZRACNE dolge tako hlace kot majice, ker me drugace sonce opece kljub zascitnim kremam, bele barve.
Imate prav, da se drugim godi se slabse kot meni ampak saj veste kako je…vsakemu se njegov problem zdi najvecji!
Kaj res ni nobene alternative za ciscenje komedonov??
Pri aknah zelo pomaga Diferin krema ali gel, ki ga dobiš na recept. Za nego obraza uporabljaj blaga čistilna sredstva, najboljše kakšno peno Babydream od Mulerja ali Babylove od DM, potem uporabi kakšen tonik brez alkohola, npr. Garnier Fresh. Za ponoči uporabi diferin, podnevi pa kakšno lahko kremico, npr. Garnier Fresh, čez pa puder z UV zaščito. Zelo dobri in lahko so Revlonovi CS Lite. To je precej cenovno dostopno in si boš lahko privoščila. Glede dlak pa sem prepričana, da bi ti morali zdravniki pomagati, saj tako prekomerna poraščenost kaže na težave s hormoni. Mogoče se nisi obrnila na pravega zdravnika.
Je pa res najbolje, da uporabiš depilacijsko kremo, predvsem na predelih, ki so bolj občutljivi.
Komedone je potrebno mehansko iztisniti , koža pa mora biti pripravljena , ker sicer lahko ostanejo brazgotine , zato vsak poseg , ki ga ne naredi kozmetičarka , lahko stanje na koži le še poslabša.Pomembna pa je tudi nega doma z ustreznimi preparati .Za bolj porjavelo polt obstajajo tudi obarvane kreme , ki niso škodljive , vendar tudi te nekaj stanejo , postopek pa je treba ponavljati vsake nekaj dni.
To s kremami je prevec zame:)
bi potrebovala celo studijo, da to realiziram ..pa npr. neuporabljam pudra.
hormoni lahko porascenost se poslabsajo in to nisem pripravljena riskirat!
sicer sem nasla za kozo eno naravno masko, ki mi je po dveh nanosih res izboljsalo kozo… med+ cesen… pa umiti se je potrebno s kamilico ali pac z necem ,da se odstrani vonj.
diferin mi ni ok. prevec razdrazena koza po njem.
vseno hvala za odg. obema.
lp
jst sm slišala da pomaga za kožo: skušah ognjičev čaj (orginal), potem z vato nanašaš kot tonik na obraz. Zjutraj in zvečer, počakaš da se posuši ter opereš obraz. Bejba zgleda si čist zamorjena. Jst sm tud poraščena, sam znajd se kaj je zate najboljš. Men paše depilacijska krema, če te motjo pikice pol vzam vosek-lističe pa spul,vsaj na spodnjem delu roke. Če si bela pejt v solarij, sonči se.. z pudri si prekrij akne, pa redno čist kožo… kaj a misliš da smo vsi perfect?
Forum je zaprt za komentiranje.