Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Izdelava grafikona v excelu

Izdelava grafikona v excelu

Kako lahko izdelam grafikon v excelu tako, da imam na osi y levo podatke v absoultnih številkah, desno pa deleže?

V mislih imam stolpični grafikon, na osi x leta, na osi y št. zaposlenih in hkrati število zaposlenih v kmetijstvu (dva stolpca). Obenem bi pa rada še črto, ki bi prikazovala deleže zaposlenih v kmetijstvu med vsemi zaposlenimi, deleži pa bi bili označeni na desni osi y.

Po mojem je potrebno izbrati sekundarno os y, ampak je siva in ne gre. Sem pa že videla takšen grafikon, tako da nekako že mora iti.

Klikni čarovnika za grafikone. V privem koraku te vpraša po vrsti (obliki). V osnovi ti ponudi standardne vrste, ti pa izberi “vrste po meri” (jeziček zgoraj). Tam najdeš obliko “črtnostolpični na dveh oseh” – mislim, da bi to lahko bilo ravno to, kar iščeš.

Mislim, da bi šlo (nisem prepričana, da ravno s črto), vendar moraš imeti podatke za sekundarno os urejene že v tabeli. Daj, če ti ne bo šlo, povej, pa se bom še malo poigrala.

Hvala, bom poskusila, samo zdaj ne morem, ker imam doma mladičke. Če mi ne bo šlo, se spet oglasim.

USPELO! HVALA!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close