Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika izdam vam res SUPER recept za rižev narastek

izdam vam res SUPER recept za rižev narastek

riž sem skuhala v mleku, malo osoljenem in sladkanim z rjavim in vanilijevim sladkorjem. utepla sem 5 jajc (pena+cuker+rumenjak+pecilni), dodala moko, pa rum in sladko smetano, ter žlico kisle.

potem sem dala pol mase v pleh. na vrh te plasti vložene breskve narezane na tanke rezine. potem pa še ena plast povrhu.

joj, kako se okusi medu, vanilije mešajo lepo. pa smetana da posebn okus. odlično. res. hkrati dokaj sveže, a nasitno in dobro.

joooooooooj, kaka kura sem, tiskarski škrat ponagajal. ko sem kuhala riž je v mleko romala tudi žlica medu. da super okus…

Moko bi komot izpustila. Drugače se pa sliši njami.

Sliši se dobro, vendar za moj okus čisto preveč jajc, smetane…

riž sem skuhala v mleku, malo osoljenem in sladkanim z rjavim in vanilijevim sladkorjem. utepla sem 5 jajc (pena+cuker+rumenjak+pecilni), dodala moko)

Zakaj moko? Saj je dober rižev narastek ne potrebuje.

Tudi boljšega sem jedla.;-)

V mojem riževem narastku ni nikoli moke in pecilnega.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

jaz dam malo moke notri ker dodam rum pa sladko smetano. je ni spet tolko veliko. je še vedno rahlo:-)

no, saj jajc daš lahko manj. jaz delam za kaaaaaaaaaaar velik pleh namreč:-) zato tudi nisem pisala odmerkov. jih pač prilagodiš na velikost pleha.tudi smetano, med, sladko smetano dodaš. ko ga pečeš 3x že veš koliko česa. tako da je tega lahko preveč samo prvič, potem pa veš kok dodat…okusi se supr mešajo.res.noro:-)

jaz pa riževega narastka še nikoli nisem delala in bi te lepo prosila, če poleg jajc napišeš še količine drugih sestavin in dimenzije tvojega pekača
prosim?

si me zrajcala z receptom, zato upam, da se še oglasiš 🙂

“Moj” rižev narastek je že velikokrat preizkušen in veeeelikokrat po in prehvaljan.

Moka, pecilni, med ( no ta niti ni sporen, pač po okusu ) in rum pa vsekakor ne pašeta v rižev narastek. Prav tako ne smetana.
Okej, lahko rečeš temu tudi narastek, a prej je to zelo kalorična in niti ne tako zdrava sladica.

Jaz dam med plasti riža ( v nekoliko osoljenem mleku skuham riž ), ki ga zmešam z posebaj stepenimi rumenjaki, vanilijo….na koncu dodam sneg in ga rahlo vmešam v maso, plast naribanih, s sladkorjem in cimetom posutimi jabolk.

Sočno, dobro in kolikor toliko zdravo, sploh pa užitno tudi za otroke ( rum?? )

Dober tek in lep večer

glej, v kuhanju je načeloma dovoljeno use, da je le na koncu užitno. je tako? zagotovo to ni zdaj not liter ruma pa liter smetane. da pa to poseben, aromatičen priokus. a si že jedla narastek z smetano? verjetno ga nisi. jaz sem. okus je res POSEBEN in meni zelo zelo dober. če nečesa ne poznaš, še ne pomeni, da ni dobro…niti mi ni sprejemlivo da to komentiraš to potem. rotudi jamie oliver ima neke nore mešance pa neke čudne sestavine, ali če si si ogledala kdaj oddajo najbolše jedi sveta…huh, kaj so tam use mešali…a je bilo odlično in zelo dobo (očitno, če so prišli do take oddaje).sam slovenci so mnogi tko zaplankani. če ni po klasičnem receptu, ni dobro. pa nič novga sprobat.

kar se tiče ruma, glej, veliko peciv je ki so z rumom, daj no.

Kaj, zdaj se boste steple katera naredi bolj zdrav in najboljši rižev narastek, al kaj hahahahah???

Ženska je prilimala recept in z veseljem ga je bilo prebrati. Morda ga kdaj celo preiskusim, sicer pa nisem ljubitelj riževih narastkov. Če pa že katerega, pa zagotovo njenega, ker ko se že pregrešim ne štejem tistih 5 kalorij gor al dol. Kaj večjih razlik med kalorijami v riževih narastkih pa itak ni, razen če izpustimo riž ter sladkor. Sama jabolka s cimetom pa se mi nič kaj ne luštajo hehehe.

Jaz veliko jedi kuham z vinom, tudi moj otrok jih je, tako da je rum minimalno sporen. Od žlice ruma ne nastajajo alkoholiki.

Ženske, ženske….:))

Alkohol med pečenjem itak izhlapi, tako da se ni treba bati, da bo kateri od otrok postal alkoholik.
Malo zdrave pameti, ženske.

Seveda, ostane le odlična aroma:)

V vseh receptih piše , da se riž kuha v mleku , ki ni oslajen. Ali potem lahko mleko kar sladkam medtem ko se kuha riž?

Lp

ja, jaz sladkam mleko med kuho.

pa z občutkom z moko…če je je preveč je lahko hitr zbiro.

verjamem, da je bil super, ampak mene moti moka in pecilni.

Moj narastek je takle in je tudi zelo njami:

V mleku skuham riž, dodam mu še malo maslo in vanilije, seveda tudi sladkor po želji. Ko je riž skoraj skuhan, to odstavim in v pekač, ki sem ga dobro namazala z maslom in celo položila košček masla sem in tja na dno, naložim pol riža, sedaj dam naribane jabolka, ki sem ji posladkala in dodala limonino lupino in malo cimeta in čez to še ostali riž, na vrh pa dolijem čist malo sladke smetane še ali pa malew koščke masla sem in tja in voljla v pečico, da se lepo zlato zapeče spodaj in zgoraj.
Aja in riž mora biti res riž, tisti debeli veliki beli riž, ne neki polnozrnat…

tale “recept” je kr neki

ti dam nasvet. včasih je molk zlato. sploh če nimaš kaj pametnega za povedat…

takole bi rekla. samo še tole. jaz sem enkrat pekla eno pecivo, ker sem rabila vsaj približne odmerke sem pogledala v knjigo sestre..em, une nune no, dve sta, ne vem od katere je že bila knjiga,od ene od njiju pač. recept sem poznala, sam ona je imela še kr nek kakav, puding not al kaj. zdel se mi je čudn. vedla sem da naša mama nikol niti približn ne dela tako pa je blo zmer zlo dobro. pa sem useen zmetala kr po receptu in je blo še boljše. pač, pri kuhanju je meja nebo. in vsak ima svoj okus.

Še boljši bo, če boš dodala še 25 dag skute.

Pa brez moke in pecilnega ter brez ruma…..

vsak ma svojo verzijo in s tem ni nič narobe. če ne neb nikol nobenga novga recepta iznajdl.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close