Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Izbris kazenskih točk. NUJNO!

Izbris kazenskih točk. NUJNO!

Pozdravljeni, par vprašanj,

sem mladi voznik in sem si po hitrem postopku na žalost nabral 8 kazenskih točk. Prvi prekršek 5, drugi 3. Zdaj mi grozi odvzem vozniškega dovoljenja. Te tri načeloma naj še niso pravnomočne ker so se zgodile v ponedeljek, naj bi postale pravnomočne po 16 dneh? Je to res?

Ker na dom še nisem dobil sklepa o odvzemu vozniškega dovoljenja imam vprašanje kakšne so moje možnosti da se v bistvu ”izognem” odvzemu. Slišal sem za čimprejšnje izbrisa kazenskih točk z varno vožnjo vendar so termini razpisani tako da sem mnenja da bo vse prepozno. Prvi termin 5.7.16. Kakšne so moje možnosti za pogojno vozniško dovoljenje?

V glavnem bi bil vesel vsake koristne informacije in koga ki ima več znanja kot jaz, čeprav takega ni težko najti 🙂
Hvala

Pozdravljeni, načeloma postane prekršek pravnomočen po 8 dneh oz. kakor vam piše v pravnem pouku. Polovično plačilo globe je možno v roku 16 dni. Odvzemu se lahko izognete samo če se poda listina za t.i. pogojno obdržanje v.d. Za to je potrebno opraviti kontrolni zdr. pregled in delavnice ali tečaj varne važnje. Odvisno kaj vam predpišejo na zdravniškem. glede izbrisa k.t. ne bo šlo, ker je prekršek že storjen in vam ne pomaga, da opravite izbris 4 k.t., ker ga ne bodo upoštevali. Za pogojno imate možnosti oz. odvisno od vaše prometne preteklosti in razlogov zakaj potrebujete v.d. Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, info@as-amtk.si

Pozdravljeni,
V zvezi vašega problema vam lahko povem, da sankcijo prekrška opredeljujeta dva zakona (ZVoz 1.odstavek 44.člena in ZP-1 9.odstavek 22.člena).

Pravnomočnost plačilnega naloga je res po osmih dneh od storitve prekrška. Teoretično bi lahko kazenske točke izbrisali za prvi prekršek, torej prekršek, kjer ste prejeli 5 KT. Vendar Vam je za to v konkretnem primeru zmanjkalo časa. Ostane vam pravni pouk, ki je naveden v Sklepu sodišča, kjer Vam bo dana možnost, da pogojno obdržite vozniško dovoljenje. Kot je navedel predhodnik je to lahko varna vožnja, edukacijske delavnice. Pomembno je, da se zavedate, da je pogoj opravljen kontrolni zdravstveni pregled pri pooblaščeni organizaciji.

Sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja lahko dobite šele čez mesec ali mogoče tudi več, tako da v tem času, dokler sklepa o prenehanju veljavnosti ne prejmete lahko vozite vozilo. Vsekakor bi vas pri tem opozoril, da ste pozorni na priporočene pošiljke, saj se ob ne dvigu le te smiselno uporabljajo določbe zakona o upravnem postopku.

Upam,da sem Vam na vprašanje kar se da jasno odgovoril. Za inf. še to, tečaj varne vožnje ni enak tečaju voznika začetnika, zaradi česar le tega ne morete prenašati. link tečajev https://www.amzs.si/cvv

Manuel Pungertnik Inštruktor varne vožnje AMZS

Pozdravljeni,
V zvezi vašega problema vam lahko povem, da sankcijo prekrška opredeljujeta dva zakona (ZVoz 1.odstavek 44.člena in ZP-1 9.odstavek 22.člena).

Pravnomočnost plačilnega naloga je res po osmih dneh od storitve prekrška. Teoretično bi lahko kazenske točke izbrisali za prvi prekršek, torej prekršek, kjer ste prejeli 5 KT. Vendar Vam je za to v konkretnem primeru zmanjkalo časa. Ostane vam pravni pouk, ki je naveden v Sklepu sodišča, kjer Vam bo dana možnost, da pogojno obdržite vozniško dovoljenje. Kot je navedel predhodnik je to lahko varna vožnja, edukacijske delavnice. Pomembno je, da se zavedate, da je pogoj opravljen kontrolni zdravstveni pregled pri pooblaščeni organizaciji.

Sklep o prenehanju veljavnosti vozniškega dovoljenja lahko dobite šele čez mesec ali mogoče tudi več, tako da v tem času, dokler sklepa o prenehanju veljavnosti ne prejmete lahko vozite vozilo. Vsekakor bi vas pri tem opozoril, da ste pozorni na priporočene pošiljke, saj se ob ne dvigu le te smiselno uporabljajo določbe zakona o upravnem postopku.

Upam,da sem Vam na vprašanje kar se da jasno odgovoril. Za inf. še to, tečaj varne vožnje ni enak tečaju voznika začetnika, zaradi česar le tega ne morete prenašati. link tečajev https://www.amzs.si/cvv

Manuel Pungertnik Inštruktor varne vožnje AMZS

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close