Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek izbira pralnega stroja

izbira pralnega stroja

obupujem nad pralnimi stroji in ne vem več, kaj naj izberem. v kratkem bom rabila novega, ker moj zdajšnji Beko spušča dušo – nagaja mu elektronika in ker je že prejšnji na enak način kazal zobe, novi ne bo več beko. Odpade tudi gorenje, prav tako candy, na bosch sem pa posebno alergična.

Aja, pomemben podatek – iščem zelo osnoven model, tak brez pameti, da ne bo pral na suho in ne bo po svoje dodajal detergenta in tehtal perila. Hočem takega, da mu lahko dodajam vodo, ker itak vsi perejo z minimalno količino vode. Nobene logike in pameti, res samo osnove.

v oči so mi padli Whirlpooli, imajo tudi dobre ocene. Posebej sem označila, da želim takega brez “pameti” in mi je ponudilo modela FFL 6238 in FFS 7238. ko pa gledam podrobnejši opis, pa piše, da imata 6.čut in eco logic. Kaj to pomeni? da bo – če mu dodam vodo – vse skupaj stehtal in potem vodo ven vrgel?

Prosim, svetujte mi, kateri stroj je res res osnoven, pa dokaj zanesljiv (da zdrži vsaj garancijsko dobo).

Nic ti ne bom pomagala, imamo Beko, star 6 let, ko smo kupovali, sem bila pozorna na vodo in cas pranja, je bil takrat najprimernejsi, pa se gumb za dodatno vodo ima.

Whirlpool smo imeli pa pred leti, zdaj je to itak neprimerljivo.

Mah ne glej na “znamko”, ampak najprej si postavi prioritete, kar potrebuješ – ali imaš doma pleničarje in majhen otroke, moža z zašmiranimi delovnimi pajaci, oblačila, ki se nosijo pri delu v hlevu, štali, pri delu s konji ( to ima izrazit in specifičen vonj) in jih je treba oprat s paro 8 ker para najbolj odstrani madeže in vonjave). Potem rabiš takega, “ki drgne  in menca perilo po uro in pol do dve.

Ali pa nimaš in ne rabiš nič od naštetega in pereš le 1-2x tedensko in prdejo prav kratki programi, trej med 30 in 40 minut na različnih temperaturah?

Važno je, da ima  daašnji stroj 5 let tovarniške garancije  ( ker ponavadi današnja bela tehnika po tem času “škripne potem, ker je treba zagotavljat praznjenje skladišč in vrtenje proizvodnih trakov – kam pa pridemo, če bi vsi stroji delovali po 20 let, kot včasih…)

In vedno se izplača doplačati tisti 50 eur za dodatno garancijo zavečji  kos bele tehnike v stilu Se zgodi -tudi do 7 let ( trgovec preko zavarovalnice). Nam je že 2x prišla zelo prav, enkrat so nam celo novi stroj zamenjali, ker se je v garancijskem roku ( v 4. letu) toliko kvaril, da ni bilo več pomoči – LG znamka).

Lahko daš torej samo 400 EUR ali pa 1400 EUR. Odločitev bo pa tvoja. Znamka NI dandanes pomembna. Skoraj vsi proizvajalci imajo v svojih linija stroje z : inverter motorjem, 1200 obratov ožemanja, parnim pranjem,  satastim bobnom, inox  in ne plsatično kadičko, 5-letno garancijo,  ipd….

Whitecow se bo zagotovo strinjal, da je Smeg top izbira:

trgovina.opremacenter.si/pralni-in-susilni-stroji/#/proizvajalec-smeg

Znamka, ki je po izdelavi in sestavnih delih pozicionirana nad Boschem in Electroluxom, ob boku AEGju. Vodilna znamka v Italiji sicer.

Na spletno stran Aliansa poglej.

Gilera je dobra znamka. Ima vodno hlajenje.

Jaz sem kupila rabljeni Bosch za 70 eur .Pere že 5 let. Je pa tisti,ki je novi stal 700 eur. Tisti po 300 so že novi zanič. Tale bo pa pral še leta

Samo Gorenje ze celo zivljenje. Ta je ze cetrti. Tri smo kupili nove in enega starega dobrih 10 let smo imeli kratek cas. Nobenih problemov.

Odgovor na objavo uporabnika
preveri svoje potrebe in zahteve pri stroju, 17.07.2021 ob 11:42

Mah ne glej na “znamko”, ampak najprej si postavi prioritete, kar potrebuješ – ali imaš doma pleničarje in majhen otroke, moža z zašmiranimi delovnimi pajaci, oblačila, ki se nosijo pri delu v hlevu, štali, pri delu s konji ( to ima izrazit in specifičen vonj) in jih je treba oprat s paro 8 ker para najbolj odstrani madeže in vonjave). Potem rabiš takega, “ki drgne  in menca perilo po uro in pol do dve.

Ali pa nimaš in ne rabiš nič od naštetega in pereš le 1-2x tedensko in prdejo prav kratki programi, trej med 30 in 40 minut na različnih temperaturah?

Važno je, da ima  daašnji stroj 5 let tovarniške garancije  ( ker ponavadi današnja bela tehnika po tem času “škripne potem, ker je treba zagotavljat praznjenje skladišč in vrtenje proizvodnih trakov – kam pa pridemo, če bi vsi stroji delovali po 20 let, kot včasih…)

In vedno se izplača doplačati tisti 50 eur za dodatno garancijo zavečji  kos bele tehnike v stilu Se zgodi -tudi do 7 let ( trgovec preko zavarovalnice). Nam je že 2x prišla zelo prav, enkrat so nam celo novi stroj zamenjali, ker se je v garancijskem roku ( v 4. letu) toliko kvaril, da ni bilo več pomoči – LG znamka).

Lahko daš torej samo 400 EUR ali pa 1400 EUR. Odločitev bo pa tvoja. Znamka NI dandanes pomembna. Skoraj vsi proizvajalci imajo v svojih linija stroje z : inverter motorjem, 1200 obratov ožemanja, parnim pranjem,  satastim bobnom, inox  in ne plsatično kadičko, 5-letno garancijo,  ipd….

Ne rabim stroja za zelo umazano perilo, nimam več majhnih otrok, nimamo kmetije ali mehanične delavnice. V bistvu večinoma perem na 40 ali 60 in me moti, ker so vsi programi 2 ali 3 ure. Imam pa dva alergija, zato stroj ne sme šparat z vodo ali po pameti sam dozirat. Ker čisto vsakič dodam vodo v stroj, tako da oreng pokrije cote, ne da mi na suho menca in drgne. V bistvu bi nekaj takega kot se je prodajalo pred 20 ali več leti, ko je stroj pomiril res ful vode, cote so bile pa oreng oprane. Zato hočem nekaj brez lastne pameti ?

Odgovor na objavo uporabnika
Faaaak, 17.07.2021 ob 13:28

Ne rabim stroja za zelo umazano perilo, nimam več majhnih otrok, nimamo kmetije ali mehanične delavnice. V bistvu večinoma perem na 40 ali 60 in me moti, ker so vsi programi 2 ali 3 ure. Imam pa dva alergija, zato stroj ne sme šparat z vodo ali po pameti sam dozirat. Ker čisto vsakič dodam vodo v stroj, tako da oreng pokrije cote, ne da mi na suho menca in drgne. V bistvu bi nekaj takega kot se je prodajalo pred 20 ali več leti, ko je stroj pomiril res ful vode, cote so bile pa oreng oprane. Zato hočem nekaj brez lastne pameti ?

in kaj se sarkastično spisuješ potem nazaj? Saj je lepo opisano v sporočilu.

Kupi torej takega:

antique washing machine

Kaj ne vidis da naklada, da je kar hudo.

Imam Beko star je že 8 let ..takrat bil poceni okol 250 evrov pa dela še vedno brez popravila..sestra imela gorenje za 700 evrov ..star niti 6 so ji menjali krtačke sicer ni drago bilo poporavilo pa vseeno..soseda beko 6 let star je cel odpovedal je kupila novega ..moj je bil najcenejši pa očitno dela najdle. Pa perem skoraj vsak dan.

Že v štartu defekten. A njihov servis je ZANIČ, neodzivni, minejo dolgi meseci preden sploh pridejo. Potem pa nimajo rezervnih delov in le-ti hodijo iz Turčije več kot pol leta.

Z Bekovo garancijo si lahko rit obrišeš. Če bi bile inšpekcijske službe kaj sposobne, bi tem turškim nategunom sploh morale prepovedati prodajati v Slovenijo. Ker v praksi ne izpolnjujejo garancijskih obvez.

Jaz Turkise ves masine nocem ze samo zato ne, ker je pri njih 3 x cenejsi kot ga pri nas prodajajo trgovci.

Najbrz bo kar drzalo, da nakup pralnega stroja loterija. Enako kot kaksno zivljenjsko sopotnico izabrati. Nikoli ne ves ali se bo pokvarila cez eno leto ali cez 10 let.

Jaz imam že nekaj let Indesit brez težav. Tudi jaz iščem takšne bolj osnovne modele. Včasih se splača pogledat v Petrolov spletno trgovino, ker imajo večkrat kakšne starejše modele, ki jih drugje več ne prodajajo.

Meni je pomembno, da ima kak kratek program, pa centrifugo 1400 obratov.+, pa čim manj svoje pameti.

ecologic….to so bolj eco  variante..tj. da porabi majn vode. NO, NO NO

6 sense je pač nekaj kar whirlool ma pri vseh aparatih, kt recimo simplicity pri gorenju.  čut naj bi bil angel varuh za perilo, drugod za druge zadeve,  nekaj v tem stilu. Pač da program iztisne maksimum iz sebe

kolegica je vzela tegale

https://www.mimovrste.com/pralni-stroji-sprednjim-polnjenjem-globino-nad-45-cm/whirlpool-ffd-8448-bcv-ee-pralni-stroj

maš parno osveževanje, inverter, tud ni ravno škrt z vodo.. po moje za te pare okej čoice. Obvezno dokupljena garancija. Je pa to v bistvu hotpoint ariston, tako da ita pamet s penezi uncle sama

sodelavcu je tud beko spuščal..nekje dobro leto star, čiščenje zalog..tako da tud beko ni hud presežek

men se recimo takle strojčk zdi okej, obvezno dokupljena garancija. Jaz bi recimo pogledal še za kaim aristonom, boschi so tko tko, znajo biti preveč škrti, mileti os okej, ni pa okej cena

ostalo je tko tko, maš nekaj plusov, pa nekaj minusov.

recimo electrolux jih štanca tud v Ukrajini, sploh nižje range…vprašljiva kakovost, sploh ker je to namenjeno vzhodnim trgom

drugače nedolgo nazaj je bla  debata o indesitih. Ti so recimo v sosedni italiji skoraj zastonj,  mehanko trdoživi, ne šparajo z vodo in bobni se dobijo tud precej veliki (10,12 kg). KOlikor sem seznanjenm nimajo parnih programov, so pa bogati z vodo

jaz bi tud sm vrgel en uč

korejci znajo biti okej, je pa vprašanje servisa. Ta ali prešnji mesec je LG v Italiji mel akcijo in si mel stroje znižane tudi za 50 in več posto…..če si blizu ita meje, če planiraš iti čez vrži en uč, znajo met okej akcije

oja, smeg….

v novi kuhni..smeg plinska plata in pečica že plačano sam čakam da to doživim…..

ja strojčki eni so okej, eni so od bekota, so pa verjento narejeni malo boljokej kt za jih dela turčin zase

je pa tle v igri šold, pa osnovni model, tko da tle smega ne bi glih dajal kot izbiro. če bi kupovala za 500 in več € , ne ravno osnovne modele, pa tako bolj konkretno zadevo pa bi zihr tud to ščekiral

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close