Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Izbira nicknama

Izbira nicknama

Med opravljanjem skrajno dolgočasnega opravila v službi, se mi je utrnila ideja, kako hecno brezdomišljijski so predstavniki moškega spola na MŽ čveku v primerjavi z ženskami, kar se tiče nickov.

Moški izberejo kar svoje ime (Marko, matjazko, Robi, [sub]Sadni se je verjetno zatipkal[/sub]) ali še enostavneje svoj spol (On_, moski 111), medtem ko smo ženske iznajdljivejše in izbiramo nicke po določenih asociacijah, npr. božanstvih (Pandora1, japkica – jabolko spora), po lastnostih, ki jih vidi na sebi (Princess28 [sub]ona še lahko spada med fantazijske like tudi[/sub], antilopa, ferbčna), književnih likih (katenjka), fantazijski likih (it, krivokljun) …

Izvolite nadaljevat in komentirat 🙂

hm občasno se zalotim v študijah, kaj bi utegnilo pomeniti boom.. mogoče ko je kdaj probal s popredmetenjem z glavo skozi zid??
kar se tiče mojega nicka.. saj ti ne veš, od kod je, zs sem to povedala, ona me pa ne bo izdala :)))
sicer sem ga pa zakamuflirala med lepe pesmice enkrat….pa ni nihče poštekal, a ne da ne :))))

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Katenjka me asociira na Katjenko…Na rusko ime….:)

Res sami fantazijski liki. Zato pa ženske toliko fantazirate..:)
Moški smo zato bolj realni, racionalni in prizemljeni. 🙂

Krivokljun menda zato, ker rada povesi kljun. 😀

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Zanimiva tema krivokljun:) Js sem ravno razmišljala da bi si dala samo Princess, samo ta username je že zaseden potem sem pa razmišljala Princess’. Nočem svojih let pisati lol, pol bo tko na koncu pisalo Princess 78:). Tako da od sedaj sem Princess’.

Hm a zato je Robi pripisal pikice zraven, da ne bo na koncu pisalo Robi143 ali pa Robi149, Robi150… saj kdo bi mu pa še verjel, da so to leta??

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

matjazko ima očitno prav, loteva se te amnezija! Seveda si mi povedala, zato sem te tudi pravilno umestila v skupino, v kateri si zaenkrat samo ti – do you feel any special? ;))

Robić, ti se kar tolaži s preprostostjo in nekompliciranostjo, kreativnost je v svetu veliko bolj cenjena. Ali kot je Ajnštajn izjavil: “Logic will get you from A to Z, imagination will get you everywhere.”

matjazko ima očitno prav, loteva se te amnezija! Seveda si mi povedala, zato sem te tudi pravilno umestila v skupino, v kateri si zaenkrat samo ti – do you feel any special? ;))
[/quote]Ja saj sem ti res povedala no, prav imaš no…. special se počutim res, zaspana sem pred 00:00 :)))

idi spat! Če boš premagala to zaspanost, bo spet pol noči bedela in se pogovarjala z norci :))

Ampak očitno se ta tema nikomur ne zdi baš zanimiva, jaz pa že razmišljala, da bi se iz tega dalo razvit par hipotez pri diplomski nalogi na psihologiji, pfff

idi spat! Če boš premagala to zaspanost, bo spet pol noči bedela in se pogovarjala z norci :))[/quote]Norci? Grum ne živi več, bi mu pa bila všeč, sem skoraj prepričana glede na njegove probleme s tisto žensko…

Meni se zdi zanimiva tema, sploh nisem pomislila na to, možno je,da so tipi pač bolj prizemljeni ali da nekatere stvari namerno hočejo razkriti, drugih pač ne, ali da so tako ponosni na ime, ki jim ga je dala mama… saj se je nekaj pisalo o ujetosti v materinem telesu ipd.. glede na to, da blefirajo veze, možno da nimajo razčiščenih odnosov z materami… pojma nimam… to zadevo pojasnjuje celo vesna v godina, škoda da On_ zdaj verjetno spi, ker jo je menda podrobno preštudiral….
Sem se že zbudila, midve pa lahko nadaljujeva privat, nisem ti še vsega povedala…

Ne si razbijat glave po nepotrebnem. Je le posledica trenutnega prebliska ob registraciji. Sploh pa se nikoli ne žečim poistovetiti s kakšnimi literarnimi, filmskimi, dramskimi or-what-ever liki, osebnostmi ipd. Tako, da Boom ne pomeni nič drugega kot boooom. :-))))

Ne si razbijat glave po nepotrebnem. Je le posledica trenutnega prebliska ob registraciji. Sploh pa se nikoli ne žečim poistovetiti s kakšnimi literarnimi, filmskimi, dramskimi or-what-ever liki, osebnostmi ipd. Tako, da Boom ne pomeni nič drugega kot boooom. :-))))[/quote]No zdaj mi je lažje, hvala,sicer pa jaz se ne istovetim z nikomer, da ne bo pomote, je bil samo hipen preblisk, kaj bi bilo, če bi bilo, ali pač ne… saj ne vem.

A Robi ima picke zraven nickname-a, nisem sploh opazila. Ja te zadeve z letnico rojstva ali cifro let so zoprne. Potem si na koncu res star že 100 let lol

Pikce, sorry :), zgodi je.

Po moje…

vsak s svojim imenom želi izrazit nekaj, kar mu je pomembno, kar prevladuje. Kar je močan del njegovega/njenega značaja, ali pa za kar si želi, da bi bilo, k čemer “sega”.

It mogoče res zveni kot E.T. (vesoljček), vendar ni bil tako izbran nick. Enostavno nisem želela se z ničemer poistovetit, napisat kaj, kar bi me “označevalo”, kaj, kar bi v drugem puščalo oz. ustvarjalo nek značajski vtis. Enostavno sem želela da si ne bi nekdo kar po prvem vpogledu v ime (nick) ustvaril “točno določen” vtis, ampak sem želela, da ne bo nič “osebnega”, nekaj, kar ne bo “nič” povedalo. Tako je It nastal kot kratica imena in priimka, vendar izmišljenega, naključnega. Pač dve tipki.

Kar se pa imen tiče, torej Marko, Robi… pa mislim, da so se prijavljali zato pod takim imenom, ker so imeli namen se “pokazat”, izpostavit, opozorit na sebe, brez strahu in zadržkov… ali pa vsaj z manj, kot ostali prijavljeni…

Včasih se za preprostostjo skriva veliko več, kot zgleda na prvi pogled. Seveda pa je za to potrebno veliko domišljije. 😉

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Matjažko bi..Le vsak dan bi moral jesti proseno kašo s korenčkom..:)

A zato sta šli raje privat…c c c….:)

Kaj pa s tem razkriješ, če pišeš pod svojim pravim imenom ?
Recimo, da ti je ime Trezika…Kdo pa ve, katera Trezika je to ?
Razen, če imaš kakšno unikatno ime.

Jaz se sprašujem, zakaj se ljudje sploh skrivajo za nekimi vzdevki.Zakaj se skrivati. ?
A je to odsev tega, da se sramujemo svojih besed…Je odsev nesamozavesti…Strahu…?
Za vzdevki so se skrivali med vojno, da jih sovražnik ni odkril…Pa razni mafijaši se skrivajo po raznimi čudnimi imeni…:)
Ne vem pa, zakaj bi se moral nek pošten človek, ki bi naj stal za svojimi besedami, skrivati.

Krivokljun je fantazijski lik? Sem mislila da si ljubiteljica ali celo ornitologinja? 🙂

Jaz pa sem ‘čist navadna japkica’ tule. 🙂

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pojasnilo – nick “antilopa” ni bil izbran zaradi lastnosti, ki jih vidim na sebi. 🙂 V resnici atletike niti ne maram, sem bolj gimnastični in plesni tip ženske :)). Sploh pa nimam navade bežati (kot antilopa), včasih se le umaknem, ker ocenim, da je to v določeni situaciji bolje. Tako sem se odločila, da se bom redkeje pojavljala na MON-u.

Ta nick je v resnici sestavljanka, ne izdam pa kakšna :)).

To si ti razmišljala pri izbiri nicka? Ojej, ojej.
Zdej mi je jasno zakaj ženske niste sposobne sprejemati konkretnejših odločitev… :))

__________________________________________ Fear of doing things does not prevent you from dying, only from living!

Se pogojno strinjam, bi kar svoj nick spremenila v pravo ime, če bi to bilo možno – ne skrivam nič, tudi to kar napišem izhaja iz mene in se ne pretvarjam, včasih se pohecam ali pa kakšno zadevo jemljem preveč resno, toda nič ni takšnega, da ne bi bi za mojimi posti pisalo pravo ime, toda ne vem pa kako bi na to gledal nek delodajalec, ki bi z brskanjem po spletu naletel na neko ali več imen pri katerih bi prepoznal svoje zaposlene, nato z nadzorom ugotovil, da nekateri več ur na dan previsijo na MON-u (v službenem času), tako da je nickname iz tega vidika nujen; zagotovo pa so še kakšni drugi razlogi, čemu je nickname boljša pot 😉

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Ne bi rekel, da ste iznajdljivejše, prej domišljave :))))
Si domišljate nekaj kar ni res oz, si želite, da bi bilo res. Moški smo bolj na tleh v tem kontekstu.
Sam sem si izbral ta nik, da ne bo dvomov kdo piše, ker vas je večina žensk na teh straneh in potem se nekatere kar ne morejo sprijaznit s tem, da tudi kak predstavik nasprotnega spola napiše kaj v “žensko temo”. In kaj naj bi pomenile pikice in št ob m nikih?
Kaj pa vem :/
Zase lahko rečem da bodite vesele dokler je ob mojem niku črtica kot je, ko se bo dvignila in bo pisalo ON/….pol bo pa hudič. 😉 😀

Si domišljate nekaj kar ni res oz, si želite, da bi bilo res. Moški smo bolj na tleh v tem kontekstu.[/quote]

Torej si zmedenost le domišljam, da sem samica oz ženskega spola ravno tako – tudi prav 😉

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Si domišljate nekaj kar ni res oz, si želite, da bi bilo res. Moški smo bolj na tleh v tem kontekstu.
Sam sem si izbral ta nik, da ne bo dvomov kdo piše, ker vas je večina žensk na teh straneh in potem se nekatere kar ne morejo sprijaznit s tem, da tudi kak predstavik nasprotnega spola napiše kaj v “žensko temo”. In kaj naj bi pomenile pikice in št ob m nikih?
Kaj pa vem :/
Zase lahko rečem da bodite vesele dokler je ob mojem niku črtica kot je, ko se bo dvignila in bo pisalo ON/….pol bo pa hudič. 😉 :D[/quote]

To so pravi umetniški izlivi, med sami umetnicami sva se znašla, pri izbiri nika je potrebna neverjetna ustvarjalnost in izvirnost, ki ji ni para. Kakšna domišljija je potrebna tu, to ni kar od muh… :)))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Pri meni to zagotovo ne more držati, a? :)))))))))))))))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close