izbira med Toyota Corolla Verso in Mazda 3
Pozdravljeni,
Izbirava med novim TOYOTA COROLLA VERSO 1,6 TERRA BENCINAR (ročna klima) in novim MAZDA 3 SPORT 1,6 TE BENCINAR (avtom.klima.
Preštudirala sva že ogromno zadev, vse tehnične lastnosti, primerjala oba avta na internetu…oba imata zelo podobne, skoraj enake lastnosti… Toyota mi optično deluje večji, mož pa “navija” za Mazdo.
Nočem težiti, ampak če ima kdo kakšen nasvet iz prve roke, izkušnje, mnenja, bi bila zelo hvaležna.
Hvala
Maja
Da vama ne bo žal, pošiljam en link…
http://www.honda-ljubljana.com/modeli/?model=frv
P.S. Ima 6 sedežev v dveh vrstah in trenutno najbolj atraktivno obliko od vseh enoprostorcev.
Jaz sem ga testiral v Ljubljani na Baragovi (1,7 motor), ampak čakam na dizla, ki pride nekje v septembru.
Srečno pri izbiri!
Sem trikrat prebral, se mi zdi, da nekateri zgoraj sodelujoči niso:
– mazda3 je tipičen avtomobil nižjega srednjega razreda, ki se od ostalih razlikuje po dinamični obliki, veliko prostora na zadnji klopi, skoraj nič prtljažnika (glede na konkurenco je 300 litrov malo), večji dolžini in glasnemu ter žejnemu 1,6-litrskemu motorju.
– toyota corolla verso je kompaktni enoprostorec, torej nekoliko prostorsko prilagojen avtomobil nižjega srednjega razreda z večjim prtljažnikom, bolj zračno notranjostjo, prilagodljivimi sedeži in podobno. Žal ne vem, ali je v izbranem avtomobilu pet ali sedem sedežev, a bolje je pet, ker je potem v prtljažniku precej več prostora. Žal tudi nisem vozil različico z 1,6-litrskim motorjem, a 1,8-litrski in dizel sta se mi dopadla.
Z možem sta torej v dilemi med dvema avtomobilskima razredoma, zato je izbira enostavnejša, kot si mislita:
– če rabita prostoren avtomobil, vzemita toyoto
– če vama več pomeni oblika in vozne lastnosti, je izbira seveda na strani mazde
– v nobenem primeru ne kupujeta mestnega avtomobila.
Srečno (pri nakupu, pri uporabi in pri vožnji)!