Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Izbira digitalca..tezko delo

Izbira digitalca..tezko delo

Zdravo.
Osebno se z fotografijo ter digitalno fotografijo nisem v življenju kaj veliko ukvarjal. V zadnjih dveh letih pa sem še kar nekaj uporavljal digitalno kamero, ki se jo pripel na mobilni telefon SonyEricsson T300, zdaj pa malo uporabljam Nokio 7650. Seveda vsi vemo o kvaliteti takih slik, zato o tem ne bi kaj na dolgo razpravljal. Mogoče samo opazka oz. praktična izkušnja. Za ogled na TV (preko video izhoda na grafični kartici) je ta – VGA kvaliteta čisto okej. Opazil sem da imajo drugi uporabniki digitalcev navado, da prenašajo slike na računalnik in jih kažejo kar tam. (slike so tako zastonj,ne?) No, torej sem imel nek namen kupiti zmogljivejši telefon z megapikselno kamero, kjer bi celozaslonski ogled slike bil kolikortoliko soliden. Zelo hvalijo prihajajoče MOTOROLE serije MPX (MPX100 ali MPX – 1,3 megapikslov) ter možnosti zajema videa (ne vem kvalitete) in možnostjo razširitve spomina do 1GB. Glede na to, da imata ta dva windows mobile za OS, verjetno veste da sta oba modela zelo privlačna kombinacija organizator-telefon-dig.fotoaparat-kamera. Za ogled na TV-ju verjetno čisto OK.

A dejansko stanje pa je tako, da modeli telefonov (omenjeni motoroli in drugi) nikakor nočejo priti na prodajne police, zato sem nad temi zaenkrat obupal in se odločam za nakup poceni digitalca, ki mora imeti naslednje zahteve:

– Najmanj 3.0 megapikslov
– 3x optični zoom
– možnost zajema videa z zvokom, katerega dolžina snemanja pa ne sme biti omejena drugače kot pa z količino spomina na spominski kartici(dokupil bi vsaj 512MB), pa framerate vsaj 25 fps

V oči mi je padel ALBINAR dx 430, ki ga prodajajo v big bangu. Firme ne poznam, pa tudi specifikacije so mi malo manj znane. Trgovec ga je seveda hvalil, a tem jaz nič ne zaupam.

Zato prosim VAS strokovnjake in vse druge s kakimi izkušnjami, da mi predlagate, kaj kupiti. Aja, potreboval ga bom večinoma noter. Namreč, pričakujemo podmladek in verjetno veste, kaj je povezano s tem…

No, hvala vsem, ki mi boste kaj pametnega svetovali.

Jaz imam za to digitalni fotoaparat.

Mogoče bi te zanimalo tole?:

nekaj o njej na

Upam, da sem kaj pomagala… in čestitam!

Lp, Lady L

New Report

Close