Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika iz vina —> kis

iz vina —> kis

Zdravo!
Ali kdo mogoce ve, kako se iz rdecega vina naredi kis?
Prosim za nasvete!
Hvala in lep pozdrav!

Hej,ce je vino dobro,vlijes vanj malo vinskega kisa,pustis steklenico odprto na toplem in v nekaj dneh bo dober kis.Dobila pa sem vino,ki ni bilo dobro za pitje in smo rekli,bo pa kis.Nic.Niti to ni bilo nicemur podobno!To je moja izkusnja.Lp babi

Hvala za nasvet.
Koliko je misljeno kot malo vinskega kisa- priblizno 1dl /liter. Imamo priblizno 50 l vina, ki bi ga radi spremenili v kis. Torej koliko kisa je treba dodati? Hvala! LP!

Joj,tega se pa ne bi upala svetovati.Ves,,jaz to naredim,ce mi ostane dober refosk v litrski steklenici,ker smo bolj slabi pivci.V pol l dam recimo 0,5 dl kisa.To delam na priblizno,pa uspe.Morala bos povprasati koga bolj izvedenega.Zal in l p
babi

Babi ima tudi tokrat prav, da iz slabega vina ne bo nikoli kisa, ker se ne skisa. Za prvič narediti kis pa moraš od nekoga dobiti tako imenovani “klobuk”, ki se naredi na vrhu kisa. Nekakšna stvar po izgledu kot žolca. Torej poišči nekoga, ki že doma kisa kis (kot n. pr. jaz). Ko to dobiš se ti bo lepo kisalo in potem le dodajaš vino. Mi tako delamo že mnogo let. Ta klobuk so nekakšne glivice. Kisali smo že, ko jabolčni kis še ni bil “moderen” in je le-to bil vinski kis. Dober in zdravilen je tudi za razne obkladke za kar pa jabolčni kis ni.

No, nam se je nekoč skisalo pol flaškona domačega terana, dolgo smo ga imeli zunaj. Slabi pivci. Ni bilo boljših solat, kot je bil s tistim kisom. ja, klobuk se naredi s časom v vsakem vinu.

Koliko klobukov pa rabiš?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close