Iz T-2 na Telemach?
Živjo,
vem, da je bila tema najbrž že velikokrat, ampak ali so bodisi stare ali pa ne dobim točno odgovora na vprašanje, zato prosim za vaše mnenje.
Namreč, že kakših 6 let sem uporabnica T-2, na začetku ful problemov, vmes je bilo kul, zadnje čase mi pa SKOS šteka. TV npr. danes na 2 minute neha, mislm, da tut internet (sem bla drugače pred TV-jem). Al pa vsaj 1x na mesec čez vikend vse dol pade, nič ne dela, kar samo od sebe … če kličem, včasih pomaga, da modem zresetirajo, včasih pa pol po več urah kar samo začne delat. Ampak to mi gre res na živce, danes je med 24 ur skos prekinjal in nisem mogla gledat. No, ko pokličeš, so vedno ful prijazni, ampak komunikacija znotraj jim ne dela sploh, če ti gre res kej narobe, si pomojem lahko tut 1 teden brez neta, ker te noben ne pokliče. No, ampak recimo spet sem nezadovoljna zadnjih par mescev.
Zarad tega in pa zaradi cene sem razmišljala na prehod na Telemach, pa me je kar strah, kritike so tako pozitivne kot negativne. Šla bi na 3.0 S+ trojček. A Telemach tut ful šteka? Kako je z njihovo odzivnostjo? Kaj mislite napram T-2, kateri je bolj zanesljiv? Aja, sem iz Ljubljane, samo optike pri T-2 pomojem še neki časa ne bo v tem delu.
Prosim za pomoč in hvala.
Tadeja
Tudi jaz sem iz LJ in na Telemachu z sedaj trojčkom, prej pa pač samo z netom in TV.
Glej, moje izkušnje so dokaj poztivne, vse kar je bilo do sedaj “narobe”, je bilo odpravljeno na hiter in ok način. To pa spet ne pomeni, da je jutri lahko že vse spremeni in bomjedikoval kot ti…. Hočem ti povedati da neke zlate variante ni. Moja ima T-2, nima problemov, jo pa recimo zelo moti oderuška cena klica k meni… Vsak operater ima svoje fore.
Cec, hvala za odgovor. Prosila bi, če mi lahko poveš, kakšni so ti problemi, ki si jih imel. Telemach mi je zelo privlačen, ker ima ful nižjo ceno, pa ne vem, če tudi to kaj pove. Pa glede klicev si me spomnil, da ko ti crkne na T-2 tud telefon, morš pol iz mobitela klicat za pomoč in to spet stane! LP
Pa še nekaj sem pozabila vprašat. Kako je s tem snemalnikom pri Telemachu? Ne vem, a samo jaz ne razumem, ker je tako čudno napisano na njihovi internetni strani. Torej, pride avtomatično v paketu, ga je potrebno doplačati ipd.? Aja, pa ne potrebujem HD, ker sem vidla, da je tut to ena možnost. Hvala za pomoč.
Čisto odvisno. Nam v Miklavžu deluje tv, telefon in internet koliko toliko vredu. Glede njihovih digitalnih predvajalnikov za TV bi se dalo debatirat, ker jih nonstop nekaj nadgrajujejo in se večkrat zgodi da zaštekajo. Smo imeli prej nek handan zdaj pa cisco ki je žalost od žalosti. Boljše je imet že vgrajen digitalni tuner v televizorju. Ampak potem moraš imet njihov modul z kartico za katero sem opazil da preklapljanje med kanali zelo zelo upočasni (LG televizor). Telefon včasih sploh ne dela. Včasih nas nihče ne more klicat. Včasih mi ne moremo klicat. Ko kličeš klicni center se včasih tudi naveličaš čakat ker lahko traja tudi 15-20 minut preden se kdo javi – ni pa vedno tako hudo. Bolj vidim problematičen njihov odnos. Imam težave z internetom že en teden. Trajalo je skoraj en teden da je njihov tehnik (če si tako nevedni ljudje sploh zaslužijo to ime) prišel k meni samo zato da je pogledal če si slučajno torrente downloadam, da je mogoče zato internet počasen. Malo norčevanja s strani Telemacha. Odšel je in rekel da bo nekdo drug z instumenti prišel. Zdaj pa čakam že drugi teden. Vedno ko kličem klicni center nihče nič ne ve. Ne moreš dobit nobene pristojne osebe, ki bi nosila odgovornost za to kar se dogaja. V bistvu nič ne moreš. Ko jim pišeš mail s kakšnim konkretnim vprašanjem (ne to zakaj ti ena lučka na modemu ne gori itd..) sploh ne odgovorijo, kljub temu da imajo napisano da ti odgovorijo v 24 urah. Zadnjič sem pisal in traja že cca en teden in nič. Sem jim še pisal nazaj in je tak kot da bi šli vsi na dopust.. Preprosto ignoranca. Pred tem sem jim tudi že enkrat pisal in nekaj spraševal zakaj javno ne objavijo da zapirajo porte do 1024. Po 4 mesecih nisem dobil nobenega odgovora. Na klicnem centru nihče nič ne ve.
Moja izkušnja s Telemachom: niso tako dragi, kabelska tehnologija je med bolj stabilnimi, če ti njihove storitve delujejo potem je super in ni nobene kritike, če pa imaš težave pa lahko izgubiš živce ker spoznaš da si ena navadna je***a stranka. Je vredno razmisleka. Ampak ni tako hudo da nebi moglo bit še slabše. T-2 je tako ali tako porazen v vseh pogledih. Kako je Amis nevem ampak niso ravno najcenejši.
Vseeno se mi osebno zdi najboljše anteno in satelit na streho dat in bit neodvisen kar se televizije tiče, telefon imet mobitel oz gsm, internet pa pač vidiš kje je kaj boljšega. Je lažje če crkne samo internet kot pa če še potem telefon in tv ne deluje. Če kaj pri Telemachu crkne rabiš eno knjigo ki jo prebereš v času ko čakaš na njih, pri t-2 pa v tem času ko se kaj premakne iz njihove strani prebereš že celo knjižno polico.
Pri T-2 sem že nekaj let. Tako doma, kot v službi. Tako na optiki, kot na VDSL-ju. In nimam pripomb.
Na začetne težave so se vedno zelo hitro in profesionalno odzvali in uredili zadevo. (odpravili so celo napako na telekomovi opremi) – in odkar je stvar urejena, še ni bilo težav. To pa je, kot sem rekla, že kar nekaj let.
Kaj pa SiOL? Zadnji teden nonstop berem o novostih pri njih. Od petka dalje imajo menda bošljo kakovost slike na optiki in bakru, od danes pa ponujajo novo škatlo za pod TV. http://box.siol.net
Je kdo tole že preizkusil?
Mi mamo Telemach trojček. Njihov TV predvajalnik je tolk neodziven da me je pripravlo do tega da sploh ne gledam več televizije. Včasih traja 2 sekundi da spremeni program…. Groza!
Internet dela vredu ampak na denve ga čist zabije in kak dan ali dva dela super počasi.
Če veliko gledaš televizijo, ga ne priporočam.
Že dolga leta sem naročnica Telemacha in pred krtkim sem pričela razmišljati, da grem na T2. No sedaj berem, da tudi tam ni vse OK.
Telemacha pa NE priporočam.
Meni je živce skravžlal. Vedno neka nadgrajevanja, menjave kablov in podobno, vedno na račun naročnika, ki sedi pred
nedelujočim internetom(občasno več ur) in seveda, brez možnosti, da telefonira.
Ko kličeš jih najbolj zanima če dela TV kot, da so specializirani za TV in ne ostalo.
Po uvodnih oglasih, preko telefon.mašine ti vedno, zares vedno povedo, da imaš problem, ker nisi resetiral računalnika, da izklopi modem, da izklopi in naredi…. bla bla bla, vedno isto. Povem, da sem vse že storila, odgovor je ‘aja’.
Tenično osobje sicer prijazno, razen nekega I…, ki me je nesramno odpravil češ, da samo zaradi mene tehnik ne bo hodil, razen če ga plačam.Na srečo v ulici nisem sama
tako, da so se na pritožbo ostalih, končno le zmigali in
zadevo uredili.
Menjali so kabel. Morali so ga.
Torej so nezanesljivi in kat takšni niso zaslužni, da postaneš njihov naročnik. Poišči koga drugega. Zgolj nasvet.
Forum je zaprt za komentiranje.