Iz pogodbe za nedoločen čas na določen čas
Pozdravljeni.
Od decembra 2010 sem zaposlena v vrtcu. Začela sem kot pomočnica, opravila strokovni izpit, dobila pogodbo za nedoločen čas kot pomočnica in nato decembra 2012 odšla na porodniško, med tem časom tudi diplomirala. Po skorajšnjem izteku porodniške mi je delodajalec ponudil nadomeščanje porodniške odsotnosti na mestu vzgojiteljice. Dejali so, da mi bo v primeru sprejetja del.mesta pogodba za nedoločen čas zapadla, ampak da mi bodo čuvali mesto. Tveganje sem sprejela, saj sem jim zaupala, in podpisala pogodbo za vzgojiteljico za določen čas. Sedaj so mi ponudili novo delovno mesto vzgojiteljice, ki je prosto, kar pomeni, da bi lahko dobila celo pogodbo za nedoločen čas, ampak se za to niso odločili. Poleg vsega pa v pogodbi pripisali še, da gre za delovno mesto zaradi začasno povečanega obsega dela. V kadrovski mi je to obrazložila kot, da so to pripisali zato, da so lahko upravičili pogodbo za določen čas. Da bo pogodba zgolj za eno leto, sem vedela oz. po tihem upala na pogodbo za nedoločen čas. Kar me je še bolj spravilo v dilemo pa je to, da sem poleg pogodbe dobila tudi sklep o prenehanju pogodbe za nedoločen čas pomočnice vzg. zaradi nove pogodbe za določen čas. Ves ta čas sem namreč verjela, da moja pogodba za nedoločen čas ne velja več že od januarja, sedaj pa vidim, da mi je veljala ves ta čas. Res je tudi, da so moje mesto pomočnice vzg. čuvali ves ta čas. V še večji dilemi sem tudi zato, ker sem trenutno noseča, kar pomeni, da lahko v primeru sprejetja pogodbe za določen čas in podpisu sklepa avgusta 2015 ostanem brez službe. O moji nosečnosti ne vedo, jim bom pa sporočila v prihajajočem tednu.
Kaj lahko storim, kaj mi svetujete, kakšne so moje pravice v tem primeru?
Forum je zaprt za komentiranje.