Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Iz leta v leto me moja ljubi manj

Iz leta v leto me moja ljubi manj

Seveda bo tu govora o načinu izkazovanja čustev partnerju skozi gospodinjska opravila, kot je predvsem kuhanje in pranje gat pa tudi ostala. Skratka, opažam, da mi jih izkazuje vedno bolj bledo. Priznam, da sem delno sam kriv za to, ker preveč popuščam raznim muham in trendom, vendar še vedno vidim največji delež krivde v razvoju tehnologije in napredku.

Vse se je pravzaprav začelo že takoj po odločitvi za skupno življenje, saj je v tem primeru pralni stroj ena prvih stvari, ki jo je potrebno imeti v domu. In tako je od nežnega, že skoraj erotičnega pranja MOJIH gat, srajc in ostalega perila ostalo le še golo basanje v boben in jemanje iz njega. Tako glede perila ostaja le še obešanje in sušenje, tu se za enkrat še uspešno branim pred nakupom sušilnega stroja, izgovarjajoč se na premalo prostora, v resnici pa da sem vsaj nekaj malega deležen ter likanje. Vendar tudi slednjega je precej manj in to zaradi novih materialov, ki jih več ni potrebno likati. Samo vprašanje časa pa je kdaj bo tudi likanje popolnoma odpadlo, kot se je zgodilo s sesanjem, ki ga danes pretežno opravlja robot. Nič dosti drugače ni s kuhanjem. To je sicer še vedno klasika, se pa je zaradi raznih ultra mešalnikov, indukcij ipd. bistveno skrajšal čas, da o različnih možnosti hitro pripravljene hrane sploh ne govorimo.

Moje izkazovanje čustev njej pa še vedno ostaja enako. Tako kot na začetku tudi sedaj na enak način kosim travo, obrezujem živo mejo, menjam žarnice, popravljam avto, belim stanovanje in delam ostala manjša popravila.

Resnično me vse to spravlja v nezadovoljstvo s svojim zakonom in slabo voljo. Za enkrat mi še uspeva držati se obljub in lastnih načel ter ostajam zvest. Bojim pa se, da bom v nekem trenutku toliko na dnu, da bom popustil namigom in posledični skušnjavi ter recimo, namesto naše trave, to pokosil pri sosedi.

Boom,

tako nekako, bi pa verjetno pisala tvoja draga…

Iz leta v leto me moj ljubi manj. Ima namreč eno fiksno idejo, res ne vem, od kje jo je dobil, da misli, da je ljubezen, če pokosi travo s KOSILNICO. Si predstavljate. Nikakor mu ne morem dopovedat, da košnja s kosilnico ni ljubezensko opravilo, Če bi želel izkazati ljubezen, ne bi kosil s kosilnico, ampak bi plel. Ker moj dragi ne vidi, da zraven trave, ki jo kosi, ne pokosi samo trave, ampak tudi mlade poganjke rož, okrasnega grmičevja ipd., kar bi ob pletju videl.
Podobno je z obrezovanjem žive meje. Le zakaj, ko pa bi ob puščanju da se le ta razraste, imela več zasebnosti, hmmmm….
Ah, ja, pa menjava žarnic. Res, moj dragi ni nič domiseln. Kako veliko bolj romantično bi bilo ob soju kamina, navsezadnje tudi sveč. Tako pa se boji, da bo ob večerih svetlobe premalo, in da se siromak ne bi kam spotaknil, ažurno menjava žarnice.
Avto… 🙂 … ja, moj dragi je pozabil, kako je bilo poslušati svojega dedka, kako so včasih za prevoze uporabljali kočije, kasneje pa kar kolesa. In tako so se, ob vožnji, namesto posvečal samo prometu na cesti, lahko posvečal tudi meni.
In nenazadnje beljenje stanovanja. Je že res, da umetnije najinih otrok nimajo neke zgodovinske vrednosti, vendar so umetnine najinih otrok, otrok, ki naju spominjajo na vse tiste noči, ko nisva rabila menjati žarnice, ko nama je bila pregorela žarnica izgovor za mečkanje na postelji in …

In zaradi vsega skupaj mu poskušam na njemu razumljiv način dopovedati, da z najinim zakonom nekaj vztrajno izginja, zato za pranje uporabljam pralni stroj, ali pa kupujem oblačila iz materialov, za katera ni potrebno likanje. Upam, da bo razumel.

Upam, Boom, da si razumel sporočilo, in tvoj zakon ne boš šel v napačno smer. Srečno.

Jaz pa upam, da je Boomovo sporočilo bil le sarkastičen odziv na nekatera razmišljanja o “partnerstvu”, ki se tukaj gor vedno pogosteje pojavljajo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Jaz sem pa upal na kakšno besedo sočutja. Mislite, da bi pomagalo, če poiščeva kakšnega terapevta? Samo dvomim, da bi na to pristala, ker se boji, da bi ji svetoval, da se vrne na star način kuhanja in pranja gat :-))))

Boom mogoče še napišeš, koliko otrok ti je povila in ali je možno, da ti še kakšnega oz kako vsaj delata na tem~~ dokazi_tvoje_ljubezni.press

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

Po tisti (blago) provokativni temi “Kaj bi, če bi (plus tri pikice)” sem si ob naslovu te rekla: “Pa dobr: kaj le muči tega Booma?!” Ker je fant v letih, ki mi nekoč sledijo, mi res vzbuja raziskovalno radovednost dejstvo, da začne pri določeni starosti veljat v glavi poseben magnetizem, zaradi katerega koleščka podivjajo vsak v svojo smer.

Ko sem temo prebrala, sem čisto pomirjena. A je res tako težko dojeti, da žena potrebuje sušilca? S tem, da v svojem samopomilovanju sploh nisi opazil, da pomivalca nimate! Ne mi reči, da še vedno predelujeta ‘zakonske dileme’ po kosilu stoje, vsak s svojo cunjo v roki?

Da ne bomo pretirano izgubljali besed: fantje imajo že od malega radi igračke s kolesi – zato zdaj sesalec v roke, pa akcija! 🙂

Boom, resno ti svetujem menjavo kosilnice.

Obstajajo namreč nove, ki so tehnološko tako dovršene, da ni treba prav nič na silo rinit. Ker je za tabo že kilometre in kilometre pkošene trave obstja možnost, da si postal nekoliko apatičen pri uporabi sredstev za košenje trave.

Vsake toliko čas se pa potrudi in pokosi s tisto starinsko kosilnico, katero je treba močneje potiskati, se močneje upreti… bo prijetno za spremembo. Nekoliko si boš utrdil bicepse in ostale mišice na rokah, bi znalo bit, da boš pridobil tudi na vzdržljivosti… Kar je seveda spet dobrodošlo.

Nikakor ti pa ne svetujem robota za košenje trave, kajti ta nikoli ne pokosi do konca in ‘pozabi’ na tako zelo pomembne robove in kote.

Glede rezanja žive meje ti pa svetujem, da je občasno pametno to opravilo opraviti kar na roke.

Veliko veselja pri urejanju zelenice ti želim. 😉

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vidiš, pomivalca sem pa čisto pozabil omenit. Po mojem iz čistega sovraštva. Pa še vsak sam ponavadi svoje zloži in zadnji vrže tabletko noter ter pritisne gumb.

Eh, res ne ne morem pohvaliti s pestrostjo svojega ljubezenskega življenja.

Otroci hmm … bi bilo za razmislit o še enem. Morda bi pa prav ta prinesel ponovno srečo in veselje med naju.

Ti torej meni svetuješ naj se za ljubezen samo jaz trudim?

Jaz pa dajem 12 točk Boomu in it za krasno ponazoritev različnega dojemanja odnosa.

Sem se pa ob obema nasmejala, kar pomeni da bom živela dlje kot kisle limone hehehehhehehe

Ne. Jaz sem ti dala nasvet, kaj lahko ti narediš (iz moje perspektive seveda). Pa saj veš, akcija da reakcijo. Menda ja ne boš samo čakal??? :))))

A ti bi pa navodila še za tvojo? Ji boš dal prebrati? :))))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nikakor ne bi mogli razumeti prihodnosti, če se ne bi zavedali preteklosti. (G.A. Livraga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Eh, tako bi razmišljala le ženska, ki ob pritiskanju gumba na pralnem stroju večno streša svoje nezadovoljstvo in samo hoče vedno več in več, medtem ko benti, ker še vedno niso naredili daljinskega upravljalca tudi za pralne stroje.

Ne. Jaz sem ti dala nasvet, kaj lahko ti narediš (iz moje perspektive seveda). Pa saj veš, akcija da reakcijo. Menda ja ne boš samo čakal??? :))))

A ti bi pa navodila še za tvojo? Ji boš dal prebrati? :))))[/quote]

Seveda ji ne bom dal. Potem mi bo pa očitala, da se o najinih problemih raje pogovarjam s popolnimi tujci namesto z njo. Čeprav me vsakič zavrne, ko poskušam ta pogovor načeti. :-)))))

Boom, samo še en, tokrat resnejši medklic: krasno je, da se še znata smejat vajinim, skupnim fintam.

🙂

A ti bi pa navodila še za tvojo? Ji boš dal prebrati? :))))[/quote]

Seveda ji ne bom dal. Potem mi bo pa očitala, da se o najinih problemih raje pogovarjam s popolnimi tujci namesto z njo. Čeprav me vsakič zavrne, ko poskušam ta pogovor načeti. :-)))))[/quote]

Torej ostane zgolj; akcija – reakcija. 🙂

pišeš:

……el ter ostajam zvest. Bojim pa se, da bom v nekem trenutku toliko na dnu, da bom popustil namigom in posledični skušnjavi ter recimo, namesto naše trave, to pokosil pri sosedi.

ampak, če tega ne počenjaš in ne opaziš ( upoštevaj, vse se tudi ne vidi) v svoji okolici, si pa res slep.

Človek se prej ali slej vsega naveliča.
Ob izginjanju medsebojne strasti, postane odnos le še en kup plehkih opravil, zaradi česar izgubi čar in smisel.

V vsakem sarkazmu je tudi nekaj resnice.

Otroci ne bodo izbrisali spomina. Zdaj drugače gledata drug na drugega. Otrok bi le vaju zamotil. Rešil pa ničesar.
Zaradi obremenitve bi lahko bilo še slabše, ker v ozadju ni več takega veselja.

Priznam, da jo je tudi pri mojem precej. Čisto zares imamo tako pralni stroj kot pomivalca pa indukcijo ter robotski sesalec.

wau Boom, indukcijo imaš! Pa robotskega pometalca tudi?! Potem moraš imeti tudi veliko stanovanjsko površino, da se ti robotska igrača izplača. Car!

Ne skrbi, žena ne se ne bo upala odpovedati vsem tem bonitetam :).

Eh, tebi je le dolgčas in čakaš na burne reakcije tu gor. :)))))

ena okolica=enake navade=vsi kot velika družina=vsi srečni

Kaj mi pa preostane drugega kot priznanje, če me je pa Robi prebral v dušo. Ni mi, da bi se hvalil, kot vidiš v prvem postu, so mi stvari v breme :-))))

Mogoče je samo polna luna :-)))

Uh kriza 🙂

Upam, da je vsaj rodila popolnoma naravno, brez epiduralne ali poroda v vodi in podobnih lajšanj, da ti je dokazala ljubezen do tebe s cankarjansko ljubeznijo do otroka … Saj veš, ženska z lajšanjem poroda je najsebičnejša pra***** , ki zagotovo v podzavesti ne mara otroka, s tem pa tudi tebe, očeta tega otroka, ne mara. Pa v nosečnosti, je kaj pojamrala? Če je kdaj, velja enako – ne mara ne otroka ne tebe. Vse mora biti tipi top kot dokaz ljubezni. Zgoraj si omenil, da razmišljata še o enem – kdo se obira, ti ali ona? To morata razčistiti. Če ne bosta oba za to, nista za skupaj.

Je tvoja žena po porodu poskrbela zase, šla k frizerju, spilila nohte, se zdepilirala? Če je odgovor da: pa kaj se to pravi, takoj po porodu misliti nase, na svoj izgled??? Vidiš, to je znak zanemarjanja vajinega otroka, s tem pa tudi tebe, ter dokaz neljubezni. Ti bi že počakal kakšno leto in vmes imel urejeno ljubico, saj to je samo za telovadbo in ne vključuje čustev, zanemarjanje otroka in tebe namesto, da bi si tistih 20 min, ki jih porabi zase, vzela za vaju, je že višek.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close