iz hr domov
razmišljam, 10.08.2021 ob 09:52
Če imaš na HR + test te dajo naši na PCR?
Razmišljam, da bi stisnila na testih 50 eur oni sestri v roko in mi naj napiše, da sem +. 10 dni karantene – imam doma okoli bajte kaj za delat, dopusta pa več nimam. Pa če me vodijo dalje kot prebolevnika – imam 6m mir pred testiranji/cepljenjem.
Kako točno je s prebolevniki? Po kolikem času se da pregledat protitelesa v krvi? Kolikor sem prebrala, je 8 mesecev, ponekod piše celo do 1 leta. V resnici je še več. Kaj je uradno?
prebolevniki, 10.08.2021 ob 10:00
Kako točno je s prebolevniki? Po kolikem času se da pregledat protitelesa v krvi? Kolikor sem prebrala, je 8 mesecev, ponekod piše celo do 1 leta. V resnici je še več. Kaj je uradno?
Po štirih tednih so že protitelesa v krvi. Pregledali so nekaj ljudi po letu in par mesecih. Imeli so še vedno protitelesa. Uradno je pa menda le 8 mesecev.
To je najboljša zaščita. Cepljeni zbolevajo ( 20-30% njih), prebolevniki pa ne. Koliko časa točno je prebolevnik imun, nihče ne pove.
Ena južna neprijavljena, 10.08.2021 ob 12:25
Imaš 2 možnosti:
1.ostaneš na Hr in si tam v karanteni, po 10.dneh greš s tem pozitivnim testom nazaj v Slo, razn če zdravnik presod drugač
2.greš s pozitivnim testom v Slo in te dajo Slo v karanteno.
Je že kdo bil pred odhodom domov testiran in je bil pozitiven? Dol so vsi izvidi negarivni. Jasno.
saj ni teh primerov, 10.08.2021 ob 12:54
Je že kdo bil pred odhodom domov testiran in je bil pozitiven? Dol so vsi izvidi negarivni. Jasno.
Dol sem bila tri dni “prehlajena”. Imamo vikend na samem, tako da sem v vsem času šla le 3x v trgovino, kjer sem se verjetno “prehladila”. Pred odhodom domov sem šla na test-negativen. Doma sem bila en teden v samoizolaciji (prehlad je minil). Čez dobre 3 tedne sem si šla pogledat kri- imam protitelesa. Torej, imela sem ta virus, test mi ni pokazal.
Forum je zaprt za komentiranje.