Najdi forum

iz dig. kamere na pc

Sposodil sem si dig. kamero JVC GR D70E, posnel neko prireditev, zadevo bi rad spravil na PC pa ne znam. Naložil sem program iz priloženega CD kamere in mislim da tudi gonolnike, ker s kamero lahko upravljam iz pc. Zadevo lahko predvajam na monitorju, ne uspe mi pa shraniti v rač. Poskusil sem tudi direktno z win, pa ne zaznajo kamere. Imam win xp pro angl. in vse dodatke in popravke. Ko vpraša za gonilnike z Browse nastavim CD pa napiše, da jih ne najde. Na particiji imam še 10 GB prostora, bo to dovolj za uro posnetka? Ima kdo s temi zadevami kaj izkušenj?

Preko katerega vmesnika si priključil kamero, preko USB ali preko FireWire?

Kameram je ponavadi priložen software, ki služi prenašanju samostojnih slik ali videa nizke resolucije po USB portu (tvoja kamera po podatkih proizvajalca še nima USB2), ker je za kaj drugega prepočasen. Za kaj uporabnega potrebuješ v računalniku FireWire kartico (IEEE 1394) in ustrezen kabel za povezavo, na pCju pa kakšen program za urejanje filmov.

10GB je lahko veliko ali pa malo. Če hočeš snemati v nekomprimiranem formatu, je zelo zelo malo. Če boš delal v kakšnem MPEGu (1, 2), pa zelo veliko. Ampak za dobro kompresijo potrebuješ hiter PC, ali pa posebno video kartico z lastnim hardwerskim MPEG coderjem…..

Za spodobno zajemanje videa in njegovo obdelavo (za domačo uporabo seveda) ti predlagam komplet (FireWire kartica in program) tipa Pinnacle Dazzle DVclip V.8 SQS. Je dokaj enostavno za uporabo, zna delati v večini običajnih video formatih, stane pa mislim da okoli 15.000 Sit.

Kamero sem povezal s pc s priloženim USB kablom, tako sem lahko gledal posnetek na monitorju. V navodilih piše da je opcija DV kabel za direktno digitalno presnemavanje posnetkov, z njim bi verjetno šlo, samo bi potreboval tudi ustrezno kartico. Mislil sem iz posnetka zajet nekaj slikc, da bi naredil za silo fotke, kaj bolj zahtevnega nisem imel namena počet. Če bom nabavil kartico, naj bi imala tudi analogen vhod, ker imam še kar uporabno analogno kamero, digitalno sem si pa samo sposodil, ker je bolj uporabna pri slabših svetlobnih razmerah. Enkrat bo pa tudi ta prišla na vrsto. Kaj pa kaka finta, npr. ustavim sliko in shranim ekran?

Tipka na tastaturi Print Screen ali PrtScr. In potem greš v slikarja in daš prilepi, pa shraniš kot *.jpg

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Bravo mouse, naj uporablja PrtScr će ne zna drugega.
Za tisto eno uro filmčka bo porabil samo en teden klikanja po PrtScr, hehe
kaj pa je to – nič v primerjavi z većnostjo!

Bo kar uporaben nasvet od mouse, nisem mislil tako shranit cel film, ampak samo nekaj slikc, da bi naredu fotke.

ma sj je napisau, da bi rad samo nekaj slikic, ne cel film.
za cel film bi blo treba kj drucga pogruntat, pa je sam napisal, da bi rad nekaj, da ‘shrani zaslon’, ane??

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Za zdaj bom shranil nekaj slikc, za naprej bo pa treba razmišljat o IEEE 1394 z vsem kar spada zraven.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close