Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika IVKA – omlete z zelenjavo

IVKA – omlete z zelenjavo

Hojla Ivka!

Prebrala sem, da delaš zelenjavne omlete. Bi mi lahko prosim zaupala recept za nadev.

Hvala za trud in prijaznost!

Lep pozdrav Mihaela

Hej, Miha ela! Nisem Ivka, mogoce ti pa lahko pomagam.

Locim zeliscne in zelenjavne palacinke.Ponavadi jih pecem z ajdovo moko, vsaj en del. Seveda je tudi z belo enako dobro.

Zeliscne pravim tistim, v katere maso nasekljam razna zelisca( zlasti zdaj spomladi): drobnjak, meta, divji spargeljni, poganjki koromacka, listi mlade cebulce, petersilj…
Lahko samo eno zelisce ali pa mesanica. Potem vcasih namazem s skutino zeliscnim nadevom ali pa z duseno zelenjavo + parmezan in v pecico.

Zelenjavne so pa zame palacinke, ki jih napolnim z duseno blitvo, buckami, spinaco…in spet v pecico.

Smo ze veliko pisali o tem in nekaj dni nazaj spet pri ajdovi moki.

Ce te se kaj zanima, kar vprasaj. Lep dan Babi

Babi hojla!

Hvala za odgovor. Zanima me, če čez te palačinke, ki jih daš v pečico, kaj poliješ?

Prijeten večer želim

Mihaela

Hej!

Od jajck za palacinkino maso malo odvzamem, ce je vec palacink pa en jajcek… in razmesam s smetano (lahko kisla ali sladka), malo posolim in polijem po palacinkah, ki jih malce prespikam z vilicami.

Lep vecer Babi

Hej, Babi, zagotovo delaš tudi ti zeliščno frtaljo. Recept je podoben kot za zeliščno omleto, le da pridejo še boljše, če namesto moke damo drobtine, testo pa naj bo nekoliko redkejše kot za omlete oz. palačinke (pa rumenjaki posebej in beljaki posebej stepeni). Zelišča mi rasejo na vrtu, v Brdih radi dajemo meliso, koromač(samo zelenje, ne gomolj) in zelišče, ki mu po domače rečemo madrijalca. Kako je to dobro!

Andi, dobra frtalja…da poznam jo in se kako!
Nona je dala najraje koromac, srcno zelje in seveda, najbolj kraljevsko…madrjanco:))) Tudi pravo slovensko ime zanjo smo zvedeli, pa sem pozabila.

Tebe se ni bilo na teh straneh ( spomladi 2003), ko smo Primorke naredile o frtalji tako razpravo, skoraj disertacijo:))) Ce vpises za tri leta nazaj, dobis veliko postov.
Sem sla spet brat in se prav nasmejala, kako resno in zagnano smo se zadeve lotile.

Pri noni na vasi je spomladi iz vseh his disalo po njej; zraven pa radic s fizolom.

Mirno noc Babi

miha-ela, živijo!

Sem imela neke težavce z virusi, pa nisem mogla prej poslati odgovora, ker mi je blokiralo poste!

Torej, nadev naredim takole:
Na olju prepražim čebulo (najraje šalotko ali rdečo čebulo), česen, včasih še hamburško slanino, ker da dober okus. Potem dodam na koščke zrezane sveže šampinjone, posolim, popopram, in stenstam.
Ko so šampinjoni mehki, dodam še sladko smetano in jajce (oboje prej z metlico stepem), in še malo pokuham. Nazadnje dodam drobnjak ali peteršilj, napolnim omlete – in to je to.

Včasih se malce poigram in dodam v testo za omlete na drobcene kocke zrezano šunko, včasih še koruzo, grah ali na drobno zrezane kockice kuhanega korenčka, pa tudi zrezan drobnjak. Pride prav pisano in je tudi zelo okusno.

Joj, sem se še na tole spomnila:

Isti nadev dajem tudi v palačinke, ki jih potem zavijem in pripravim po dunajsko (moka, jajca, drobtine), ter ocvrem v olju. Zraven paše majoneza, noter pa lahko dodaš tudi drobnjak.

Naše punce imajo k omaki in solati zelo rade makarone, ki jih popečem v drobtinah, ki sem jih poprej prepražila na maslu ali na olju. Pa majčkeno Vegete še dodam za boljši okus. No to sem napisala tako mimogrede, ker sem se ravno pri drobtinah na to spomnila.

Hojla Ivka!

Tudi tebi hvala za odgovor. Zveni zelo mamljivo. Bom drugi teden probala, ko bom doma.

Lep sončen pozdrav Mihaela!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close