Italija in Provansa poleti
Poleti načrtujemo družinsko potovanje nekje do Provanse. Šli bi z avtom in šotorom, časa pa je približno 14 dni. Žal je naneslo tako, da gremo lahko šele po 15. juliju, torej v visoki sezoni. Vem, da to pomeni gnečo in visoke cene, ampak vseeno ostajam optimist. Zanima me naslednje:
– splošna mnenja o tamkajšnjih kampih in kakšna posebna priporočila
– stanje na cestah (avtoceste proti lokalnejšim variantam)
– must-seeji okrog Gardskega jezera (kjer se mislimo najprej ustaviti) ter nato od Genove nekje do Marseilla
– razni triki, na katere je treba biti pozoren.
Hvala!
Kar se Italije tiče, imam s kampi na splošno dobre izkušnje, razen termina, ki ga imaš ti v načrtu. Po vrnitvi s Korzike v 2.polovici julija smo imeli namen še kak teden preživeti v Italiji. Predelali smo vsaj 10 kampov, od V obale preko Toskane in na koncu še ob Gardskem jezeru, pa ni bilo prostora niti za iglujček. Če ni bilo zasedeno, je bilo pa rezervirano, tako da, glede na moje izkušnje, priporočam rezervacijo. Morda smo imeli smolo, morda je zdaj (po 10 letih) kaj drugače, ampak od takrat si poskušamo dopust organizirati izven viskoe sezone.
S kampiranjem po Franciji pa še nimam izkušenj.
V Franciji smo pred par leti kampirali na kmetijah, ki nudijo tudi to možnost. Bilo je dokaj ugodno in nikjer ni bilo polno zasedeno. Je pa vse skupaj bolj tako tako, saj jim je to dopolnilna dejavnost.Izogibajte pa se Azurne obale. Drago , gužva in res ni kaj za videt. Azurna je le ime, drugače je pa Jadran zakon. Provansa je v notranjosti in je resnično enkratna. Časa imate dovolj, le ne ustavljajte se prehitro. Čeprav gre v Provansi čas bolj počasi, je ogromno za videt. Lep dopust vam želim. Stane
Hej!
Tudi mi imamo za poleti v planu počitnice v Provansi. Računamo nekje 2-3 tedne. Malo smo že gledali kampe na netu, kupil Lonley planet. Ta ideja s kampiranjem na kmetijah mi je pa sploh všeč? A ima kdo kak link do teh kmetij?
Gremo pa tudi mi v največji gneči – okoli 20.7 (na žalost drugače ne gre).
Tale Formule 1 je res neverjetno ugodna. Majhna težava je le, da smo štirje – dva odrasla, petletnik in dveletnica. A morda veš, če bi lahko vsi skupaj vzeli eno triposteljno, ali pa bi morali dve dvoposteljni? Na njihovih straneh piše, da otroci štejejo enako kot odrasli, ampak težko si predstavljam, da bi to veljalo tudi za dojenčke in malčke.
Zdravo!
Lani sva v 14 dneh prepotovala Azurno obalo in Provanso in moram povedati, da je to bil najlepši dopust do sedaj…. Ogromno za videti (tudi na Azurni obali), kempov nisva imela rezerviranih in v čisto vsakem sva prostor dobila brez problemov (res pa je, da sva za vsak slučaj imela zraven listo z milijon kempov v bližini vsakega mesta, ki sva si ga ogledala – kempov je res malo morje in čisto vsi so bili odlično urejeni in čisti). Cene so čisto zmerne – kot na Hrvaškem bi rekla. Na Azurni obali malenkost dražje (okrog 30 eur na noč), v Provanski pa 20 ali pa še kaki evro manj….
Evo, našla in rezervirala sem si B&B hotel v Marseillu. To je še ena poceni veriga (očitno jih v Franciji kar mrgoli), ki za 52 evrov ponuja družinsko sobo (za 4) z lastno kopalnico (marsičesa vredno glede na to, da imamo še pleničkarico). Resda je nekje ob avtocesti, ampak tudi do plaže ni pretirano daleč (ok. 2 km), sploh pa se mi je že od nekdaj zdelo idiotsko plačevati drage denarje za razgled. In Provansa je od tam kot na dlani – vse v radiju 100 km. Komaj čakam – in upam, da kajpak pride prav še komu.
Ne pozabi obiskati mesteca Cassis. Lega ob morju, kot nekakšen Piran. Od tam si izbereš ladijco in greš lahko na celodnevno kopanje v krasne zalivčke.
V Provansi ne pozabi še na Baux de Provance (prvo domovanje Grimaldijev), St.Remi (noro lepo), Avignon (prvo domovanje papežev preden so se odselili v vatikan) pa še je stvari. Malo sem že pozabila.
Drugače sem bila trikrat, vedno v največji sezoni, pa nikoli pretirane gneče. Ena je še omenila da je Azurna dražja. No imam ravno nasprotno mnenje. Provansa je svinjsko draga, Azurna precej bolj zmerna. Je pa Azurna tudi krasna. če boste šli tudi tja si oglejte St.Paul de Vance, Antibes, Monaco, Eze Village, Cannes in St.tropez.
Ta konec je res noro lep, jaz se ga nisem naveličala. želim ti krasno potovanje!
Forum je zaprt za komentiranje.