Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice istanbul – hostli

istanbul – hostli

zdravo,
gledam za hostli v istanbulu in jih je kar veliko. Zanima me, če imate popotniki kakšne izkušnje. Kateri hostel priporočate in v katerem delu mesta?
Pa še to , prosim , a vizo se po 1.5. 06 dobi ( plača 🙂 kar na okencu letališča ob prihodu v TUrčijo?
Hvala čepa za odg. LP

Vizo sem kupil na njihovi ambasadi v LJ. V Instanbulu je hostlov ogromno, ponavadi so na internetu najdrazji, vendar ko prides v istanbul kar mrgoli okrog tebe ponudnikov hostlov, predlagam ti da si prvo sobo ogledas nato pa se odlocis ali bos tam prespal, ker nekatere sobe so ogabne.

hvala majstor! Pa ravno to je menda po novem finta, da ni treba več na ambasado.
Gledam za hostli, ki imajo urejen transfer z letališča. Imajo menda tudi tako urejeno, da te pridejo iskat na letališče. Čau

Zdravo!
Tudi jaz sem si vizo uredila že prej v Ljubljani, tako da ti glede tega ne vem nič kaj svetovat…
Kar se pa hostlov tiče, je pa najbolj enostavno tako kot je rekel že majstor – sobo si je najprej potrebno ogledat, ker drugače te lahko kar lepo okrog prinesejo… Iz letališča direkt v mesto pelje vlak, imaš tudi dosti avtobusov in taksijev – tako da ti priporočam, da se najprej odpraviš v mesto, predel Sultanahmed in se tam malce razgledaš… Hostlov je namreč ogromno, tako, da ne boš imela problemov. Midve s kolegico sva bili v hostlu Sinbad – zelo poceni in temu primerne tudi razmere, ampak se je dalo preživet;)
Lepo se imej! p.

vizo se dobi na meji.

hostli so v območju sultanahmet, z letališča greš z metrojem do aksaraja, potem pa na tramvaj tri postaje do sultanahmeta. lahko za najt.

ja, res je, včasih je bilo potrebno vizo urediti v lj, od 1.5.06 pa ni več treba. preizkušeno, moja starsa sta bila junija v turciji

Hojla!

Tudi sama potujem v Istanbul in moram priznati, da sem ob vsej zmedenosti in potovalni vročici preprosto kar pozabila na to, da sploh potrebujem vizo! 😉

No, lepo prosim, Jake, če mi samo napišeš kako poteka postopek za pridobitev vize na samem letališču? Se to lahko uredi že npr. na Brniku ali na Ataturku? In kako vse skupaj zgleda? Je potrebno imeti fotko in tisti obrazec s sabo…To si namreč potreboval za pridobitev vize na ambasadi.

Najlepša hvala za odgovor.

samo vizo dobiš na Ataturku….preden dobiš prtljago maš okence, kjer kupiš vizo…cena je 15EUR….ne rabiš meti nobenega papirja, slikce….samo pasoš;)

lp

tako sta rekla tudi naša dva.

ful ste prijazni! hvala, hvala!!!
sedaj pa na lov za hostlom!

čaubau in lep začetek tedna vsem!

jona

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close