Najdi forum

Istambul

Junija potujem v Istambul – poslovno. Imel bom še nekaj (3) prostih dni, ki jih želim izkoristiti za ogled mesta.
Česa ne smem izpustiti v Istambulu?
Kaj pa nakupi? Imam namen kupiti vodno pipo (ne okrasno) in potovalni kovček.

Definitvno ne smes izpustiti Hagia Sophia in kupa stvari, ki tm okoli prav prikladno na kupu nabrane:). Npr. palace, modre museje, obleliskov,…
Tm blizu mas se bazar, ki bi bil tudi prikladna tocna za tvoj nakup. Ceprav se ne spomnim vodnih pip, sam jih tudi nisme iskal:)

palača “dolmabahče”, kjer so živeli turški cesarji in tudi ataturk… res vredno pogledat!

ob hagia sofiji imaš tudi pod zemljo cisterno… mi je bila bolj zanimiva kot vse ostalo tam okoli!

Zate in tvoje želje je verjetno najboljši bazar in zvečer Taxim in Beyoglu.

Hvala za enkrat za odgovore.

Kakšna pa naj bo strategija barantanja na tržnici – bazarju?
Kolkiko nižje so realne cene izdelkov od začenih?

Stolp Galata za fajn razgled.

Glede strategij barantanja ni enostavnih odgovorov. Najbolje je, če se spoznaš kaj kupuješ, znaš presoditi kvaliteto in približno poznaš cene. Lahko, da te bodo poskusili nategniti za 20%, 100% ali 1000%. Čisto odvisno. 🙂

rece se istanbul in ne istambul.

🙂

K james, res je, reče se Istanbul. Napako sem opazil kmalu, kom sem se bolj pozanimal o mestu.

Vnil sem se z enotedenskega potepanja po Istanbulu.

Videl mošeje, cisterno, bazar, utrip mesta, Tower, Taxim, …..
Peljal sem se taxijem, metrojem, tünelom, avtobusom, minibusom, z ladjo po Bosporju.
Kulinarika? Odlična! Baklave in kebab na 100 načinov.
Res zanimivo mesto, vredno ogleda.
Varnost: na glavnih ulicah policaji na 100 metrov, včasih tudi z avtomati. Tako da občutka ogroženosti ni. Vsekakor pa žeparji delujejo. Sem imel bližnje srečanje z dvema.
Glavne turistične točke so lepo urejene in čiste. Kakor pa zaviješ v stranske ulice, se vidi vsa beda bližnjega vzhoda. No, do EU je še dolga pot. Čeprav poslovno središče Istanbula (Levent & MAslak) dajeta občutek, da so člani EU že desetletje.

Lepo, da si se oglasil in še sam prispeval s podatki. Takih ni veliko, žal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close