Ispadanje prednjih las
Spoštovani!
Rada bi vas vprašala za vaše mnenje.
Nekako pred 10 leti sem opazila da so se mi lasje začeli spredaj rahlo redčiti. To sem najbolj opazila na krtači za lase. Pred cca. 5 leti pa sem zbolela na ščitnici za kar jemljem dnevno Euthirox 100mg. Lasje so med obolenjem ščitnice začeli kar precej izpadati. Prišla sem v stadij, ko se mi spredaj skoz lase že rahlo vidi koža. Letos pomladi sem obiskala dermatologinjo v MB, z namenom da mi pove/predpiše s čim naj zaustavim izpadanje in kako bi začela zdraviti lasišče da bi se mi lasje pričeli obnavljati.
Nad pregledom sem bila prav ogorčena, saj me je ga. doktor gledala v lase s treh metrov, in mi kar rekla da gre za moško plešavost pri ženski, da je zadeva povezana s hormoni, ipd.
Predpisala mi je Elocom 1mg/g dermalno raztopino, s katero naj si masiram lasišče vsak večer.
To masažo sedaj izvajam že tri mesece, toliko časa uporabljam tudi Fitoval šampon za ukrepitev las in lasnih korenin. Mesec dni pa uživam Unicap T v kombinaciji z B compleks. Nekih pozitivnih rezultatov še nisem opazila, lasje pa še izpadajo.
Pomladi sem bila tudi na mikroskopskem pregledu lasišča, ki je bil v lekarni Evroparka v MB. Gospodična ki je izvajala pregled mi je dejala da lasni nastavki v lasišču so, vendar, kot da nebi imeli dovolj hrane/kisika, da pridejo na dan.
Kaj menite, s čim bi si še lahko pomagala da bi se lasišče začelo obnavljati? morda tudi drugo mnenje dermatologa. In ker bi ga želela – koga mi priporočate!?
Zelo vam bom hvaležna za odgovor.
Lep pozdrav.
Tanja
Spoštovana Tanja.
Moj odgovor vam pravgotovo ne bo veliko pomagal, ker nisem strokovnjak za bolezni lasišča.
Vseeno bom iz vašega teksta izločil bistvo. To so problemi z ščitnico. To je glavni in edini vzrok za izpadanje vaših las. Verjamem da, ko se bo uredil problem z ščitnico, bo tudi problem izpadanja vaših las rešen.
Razumem vašo situacijo, razočaranje in tudi obup.
Rad bi vas obvaroval nadaljnih iskanj zdravila za lase. Torej ščitnica povzroča izpadanje las, kar je tipična posledica nepravilnega delovanja ščitnice.
Predlagam da poiščete dobrega strokovnjaka za ščitnico.
S spoštovanjem
Stevo Pavlovič.
p.s.
Me frizerskimi profesionalnimi preparati je najkvalitetnejši in vodilni v svetu na področju zdravljenja las in lasišča l’orealov brand Kerastase, ki ga pogosto omenjam v mojih odgovorih. Ne zato, da delam reklamo, temveč je to najvišji nivo kvalitete. kerastase ima ampule in šampon proti ispadanju las. Obiščite njihovo spletno stran in poiščite salone v Mariboru, ki Kerastase prodajajo (je luksuzna kozmetika, tako da je v Sloveniji malo salonov, kjer jo uporabljajo).
Ne garantiram da vam bo pomagala, toda če je kaj med frizersko kozmetika, za čem jaz apsolutno stojim, to je Kerastase.
Forum je zaprt za komentiranje.