islandija
Islandija je draga, tudi če greš v skarjno budget varianti – kolo, šotor, gorilnik. Sama sem za 14 dni najela jeep (kar omogoča vožnjo po notranjosti izven ring roada) , spala pa v privatnih sobah, kjer je tudi možnost kuhanja (špageti). Vseeno je cela reč stala okrog 3000 EUR. Ogledala sva si Thingvelir, Gulfoss, Geysir, Landmanalaugar, Jokulsarlon (šla tudi na ledenik, a je brez veze), preko Egilstadirja do Myvatna (šla na enouren prelet z letalom – se splača, čeprav je noro drago), vožnja do Askje in nazaj, Detifoss, Hljidalklettar, Husavik (kiti – nič videla, drago plačala, zeblo), Akureyri, Kjellur pa spet na zahod do Snefellnesa (šla gledat ptiče, videla bolj malo) in na jugu še Thorsmork. Zelo fino je tudi jahat islandske konje.
Moje izkušnje so sicer izpred 10 let pa vseeno: cene visoke, 2 tedna je minimum, če hočeš prekrižarit Islandijo, pomeni tudi notranjost in če to izpustiš, zamudiš za moje pojme najlepše…Z možem sva ves čas kampirala – kampi vzorno urejeni, v dveh tednih sva 2x prespala v hotelu, ker je bilo zaradi močnega dežja in blaznega vetra praktično nemogoče postaviti šotor. Podatek, ki se ga zelo spomnim je ta, da sva za tisti dve noči plačala toliko kolikor je stalo vse ostalo spanje po kampih…
Jancy, če imaš kakšno konkretno vprašanje, napiši pa bom malo pobrskala bo svojem dnevniku…
Forum je zaprt za komentiranje.