Najdi forum

Islandija

Zdravo!
Konec junija se za 2 tedna odpravljam na potep po Islandiji. Prosim za pomoč oz. odgovore na vprašanja:
– circle pass – po čem je ta avtobusna karta? (na netu se pojavljata 2 informaciji: 230 EUR in skupaj s 7 nočitvami v hostlih 160.000 SIT!!!); v kolikšnem času ti uspe narediti to krožno pot (s fjordi)?
– kakšen je približen budget za 14 dni (hostli + bus + ogledi + kuhanje v hostlu).

Hvala!

Orka

Lahko ti odgovorim le na nekaj vprašanj pa še to so informacije stare 2 leti. Jaz sem bil tam junija 2004 in sem uporabljal circle pass za tri tedne (možno je potovanje v obe smeri in tudi večkrat po isti poti), cena je bila cca. 120.000 SIT. Obstaja tudi cenejša varianta kjer pa lahko potuješ le v eno sme brez vračanja. Glede fjordov je potrebno biti zelo pazljiv, saj so avtobusne povezave le vsakih nekaj dni, potrebno pa je tudi doplačilo pri nakupu kart, ki načeloma velja za krog brez fjordov. Moj proračun je bil 400.000 SIT za tri tedne (70.000 SIT karte za letalo + 120.000 avtobus + ostalo). Spal sem v kampih in večino hrane imel s seboj (razen kruha in mleka). Cel krog narediš lahko v dveh tednih, odvisno od dolžine postankov na poti. Upoštevati moraš tudi to, da so določene zadeve izven kroga in včasih je potrebno doplačati avtobus. Za ogled notranjosti je treba iti preko agencije, kar zopet stane.
Če tezanima še kaj vprašaj.

LP, a

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close