Najdi forum

Islandija

Konec avgusta planiramo potovanje na Islandijo.
Potrebujem potni list ali gre z osebno izkaznico?
Kaj je še posebnega pri načrtovanju takšnega potovanja?

Gre z osebno.
Topla topla oblačila! Pa pohodne čevlje. Je zeloooooo drago.
Ampak je fenomenalno!
Če te zanima kaj konkretnega, vprašaj!

Bili lani v lastni režiji.
Prekrasno.
Za koliko dni greste? Od tega je odvisen plan poti. Kaj bi radi videli? Kako nameravate potovati? Kje boste spali? Hrana v trgovinah ni pretirano draga. Zelo drage so restavracije.

Povej kaj več, oziroma postavi konkretna vprašanja.

Doma zapravi denar in ne sprašuj budalaščin po netu!

Super, da gre z osebno. Ne da se mi pasoša delat za eno potovanje.
Šli bomo po cesti 1. Najeli bomo njihov mini camper. Potovanje bo trajalo 10 dni.
Leteli bomo iz Muenchena v Keflavik, na letališču nas počaka camper.

Fora, jaz grem tudi takrat enkrat tja. Bolj na kratko. Prvic. In solo, seveda. Avto, airbnb, modra laguna, bliznji nacionani park ali dva, malo po Reykjavik-u, kak muzej ali dva, kaj dobrega pojesti, popiti. Toliko, da dobim obcutek.V bistvu se nisem kaj dosti raziskoval.

Se vedno ne vemo, kaj tocno te zanima. Ja, vecina ljudi, ki ma vec casa, gre po road 1. S punco sva v 14 dneh nardila 3.500 km. Islandija je res fenomenalno lepa, je pa tud resen projekt. Ceprav avgusta ni nevarnosti, da bi obticu v sneznem viharju, kot midva v maju.

Tisti, ki ste že bili. Kaj pa veter? Menda je vsakodnevno prisoten? V katero smer ponavadi piha?

Je kdo kampiral tam gor? So ob cesta 1 kampi pogosti?

Kaj pa cene busov?

Hvala vsem za odgovore.
Skrbelo me je glede osebnih, pa ste me potolažili.
Do letališča bomo šli z avtom. Zelo me skrbi, kaj če gre kaj z avtom narobe, če se pokvari in zamudim let.
Joj, kaj sem panična, res … Nimam izkušenj s takšnimi potovanji…
Moj domet je bil Dalmacija…

Tudi mi smo potovali z mini camperjem – za dve osebi, ležišče in box za posodo in kuhanje. Kuhaš in ješ zunaj. Hrana v trgovinah ni draga.
Kjer smo najeli avto, smo kupili camping pass za 110 eur, lahko kampiraš v nekaj več kot 30 kampih, raztresenih po celi Islandiji, velja za 28 nočitev. Kolikšne so drugače cene kampov, lahko preveriš na netu. Kampi, zajeti v tej ceni, so zelo preprosti. Sem bila nekoliko razočarana, saj so bili na naših prejšnjih potovanjih po Skandinaviji kampi res urejeni in smo nekako pričakovali, da bo tudi tukaj tako. Lahko sicer prespiš kjerkoli, ni nujno, da v kampih.
10 dni je čisto dovolj za cel krog. Kar precej piha, na soncu je tudi prijetno toplo, tudi dež kar pride in gre, skratka zelo muhasto. Zvečer in ponoči mrzlo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close