Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Islandija za prvi maj

Islandija za prvi maj

hej hej, čez en mesec letimo na Islandijo in nimam pojma kaj naj vzamem za obleč? kakšno vreme pričakovt okoli 1. maja? upam da ne še vedno ful mrzlo. piha pa po malem verjetno, kar skos? hvala za nasveteee

Na tem forumu se po moje kar tare ljudi, ki hodijo za 1. maj na Islandijo …
Kaj, če vseeno na weatherchannel ali accuweather ali na kakšno drugo izmed “vremenarskih” spletnih strani pogledaš ali pa gugl vprašaš? Bo po moje več efekta.

zdaj je tako
https://www.timeanddate.com/weather/iceland/reykjavik/ext
čez 1 mesec ne bo bistveno drugače.
bila sem septembra, oblečena kot pozimi v LJ., po malo skoz dežuje in piha. je pa lepo in se splača. ujameš lahko dan ali dva, ki sta večinoma sončna in tem. malo višja.
prijeten dopust 🙂

Bil lani za 1. maj. Razen na jugozahodu so takrat na Islandiji zimske razmere. En dan smo bili brez bund samo v puloverju, sicer pa je okrog nule ali minus, pogosto z ledenim vetrom. Obticali smo celo v sneznem metezu na glavni cesti. Za pomlad je na Isl takrat se bistveno prezgodaj.

Mi smo bili avgusta, pa je bilo večinoma manj toplo kot sedaj v Ljubljani. Pa ves čas dež, mogoče dan ali dva od treh tednov, da je bilo sonce. Sem bila kar malo razočarana, čeprav seveda je pa dežela prekrasna. Še bi šla, ampak bi si res želela lepšega vremena.

Moja znanka je bila poleti (konec julija) in je praktično ves čas nosila pulover. Pa malo skalkuliraj.

Uau, ti zavidam:))) S katero agencijo pa greste, za koliko časa, koliko€…?
Prosim napiši.

Bila lani, sicer nekoliko kasneje, v začetku junija. Pripravljena na dež, veter, meglo, nizke temperature …. Preživeli smo 10 čudovitih, sončnih dni, samo eno popoldne je malo deževalo. Prav na soncu smo bili enkrat tudi v kratkih rokavih, drugače pa čebulno oblačenje, obvezno dobra vetrovka, tudi šal, kapo in rokavice smo potrebovali, predvsem okrog ledenikov ter v večernih urah.

Zelo lepo doživeta Islandija.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close