Islandija-kampiranje-POMOČ
Pozdravljeni,
letošnje poletje bom preživela na Islandiji (pisala sem že pred nekaj dnevi-glede prtljage), kjer bom večino časa preživela na prostem po različnih koncih otoka, spali pa bomo v kampih. Zanima me, kakšne so vaše izkušnje z Islandsko klimo poleti (kakor sem brala na tem forumu jo je kar nekaj ljudi že izkusilo) in kaj še posebej priporočate za seboj – flisi, windstoperji, kopalke ipd… ali so poletna oblačila sploh potrebna?
…veliko sem našla na netu, ampak ni ga čez nasvet iz prve roke…
Hvala za pomoč in veliko sreče na potepih po svetu 😉
Hei hei!
Izbrala si si super destinacijo!!!Jaz sem se pred dvema dnevoma vrnila iz Islandije,sedaj je se mrzlo,sneg,tudi veter… bila sem na vzhodnem delu (ker sem sla s trajektom iz Norveske)… popolna kombinacija: morje in gore… drug svet… Podnebje je milo oceansko – zime so mile, poletja sveza… hitre vremenske spremembe…viharni JZ vetrovi lahko povzročijo snezenje v notranjosti tudi poleti. Torej kopalke in tudi toplejsa oblacila!
Se popolnoma strinjam. Sicer sem bil na Islandiji pred leti, ko je bilo vreme še bolj predvidljivo, hehe, ampak v istem mesecu mi je šotor zametel sneg (bilo ga je kakih 30 centimetrov!) in hodil sem okrog v majici. Torej res od flisov in anorakov do kopalk (za gejzirje).
Kampirat se da skoraj kjerkoli, ker je povsod dovolj pitne vode. V (obeh 😉 mestih seveda v kempih, ki so bili takrat hudo polni, in enako njihovi termalni bazeni.
Hja, kar še enkrat bom šel enkrat ta leta, zdaj z avtom in bicikli na avtu 😉 …
Forum je zaprt za komentiranje.