iskrice v očeh ob misli na wannabe love
no, včeraj se pogovarjava s fantom o tem, kaj bo počel danes v službi. Nakar mi pove z iskricami v očeh, da bo zaradi nekega poslovnega dogodka srečal dekle, ki mu je (bilo?) všeč.
V desetih letih, odkar hodiva, je srečal ene 3-4 take wannabe love – dekleta, ki so mu bila iz enega ali drugega razloga všeč (fizično, po karakterju, full simpatične, …) in vsa je spoznal službeno in z njimi vsaj nekaj mesecev sodeloval. Ker delava skupaj (imava skupno podjetje), sem te kavzi simpatije/potencialne ljubezni spremljala vsakokrat tudi sama in jih imela v pisarni poleg sebe ali bila z njimi drugače poslovno vpletena. Nikoli se zadeva ni razvila v nekaj bolj konkretnega, ampak naklonjenost sem začutila, tako kot bi jo verjetno katerakoli na mojem mestu.
Vsakokrat je po nekaj mesecih moj fant ugotovil, da ni vse zlato, kar se sveti. In sodelovanja so praviloma splavala po vodi, potencialne ljubezni pa tudi.
No, zdaj se bo z eno od teh ponovno srečal, nad čemer itak nisem navdušena, ker sva imela v odnosu precej težav in se zadnji mesec, dva šele ponovno postavljava na noge. Potem pa vidim tiste iskrice v očeh in ne vem, ali bi ga raje brcnila skozi okno ali začela tulit.
A sem zaradi vseh težav, ki sva jih imela tako blazno občutljiva ali pa res ne gre pričakovati, da tip z iskricami v očeh razmišlja o snidenju z wannabe love, sploh pa ne par tednov potem ko sva se ponovno začela zbliževati?
Zdaj mi res zmanjkuje potrpljenja. Ampak če moški z iskricami v očeh govori o drugi, a ima kakšen smisel, da hodi z mano????
No, pogovor je pripeljal le do tega, da pretiravam. Da se seveda veseli, kot bi se tudi jaz, če bi vedela, da bom jutri srečala enega luštkanega tipa, ki mi je bil enkrat všeč (???????), ampak da mu to nič ne pomeni.
Vse bi mirno sprejela, če ne bi bilo tisti iskric…
Tu govoriš o naklonjenosti do teh žensk ali flirtanju?
Ne vem no, če bi jaz mela lih iskrice v očeh, da bi srečala nekoga, ki mi je bil davno všeč, verjetno bi bila bolj radovedna kot vesela. Raje povej, kaj sta to imela v preteklosti s temi ženskami? Do kam ej to vodilo? Sta se pogovarjala o tem in prišpla takrat do ugotovitve da si ti preveč občutljiva ali da on pač rad flirta?
krivokljun: naklonjenosti, ne flirtanju. Morda moram pojasniti, da so mojemu fantu všeč punce, ki so prijazne, simpatične, nežne, ekstrovertirane, komunikativne, pozitivno naravnane – take, si se ti priljubijo in so všečne. In te so pač bile vse to + so imele še neke (domnevne) sposobnosti v službenem smislu, ki so ga prevzele. Ne morem reči, da je flirtal, kristalno jasno pa je bilo, da so mu všeč – tako fizično kot tudi osebnostno. Vem recimo, da je fantaziral o tem, da bi seksal z njimi. Vem pa tudi, da tega ni naredil.
Sva se pogovarjala (pri prvi je bil pogovor buren, pri naslednjih sem bila že toliko zverzirana v situaciji, da sem raje počakala in vse skupaj obrnila na zezanje in fore) in v bistvu ni bilo nobenih dramatičnih zaključkov – mainly to, da mu je ena všeč, še ne pomeni da se bo z njo zapletel (in ne more pomagat, če mu je všeč ravno tista, ki je tudi sposobna – kar, mimogrede, ni bilo vedno res…) Postavljena sem bila pred odločitev, ali zahtevam, da se je znebi (in “posel” trpi) ali pa stisnem zobe. Odločila sem se vedno za drugo možnost.
katenjka: midva sva iz razlogov, ki jih tu ne želim razlagat, zastavila razmerje na iskrenosti, tudi takrat ko ta boli. In se ne pritožujem nad tem da mi je povedal, ampak me zanima ali je takšen odnos “normalen”. Ali imajo tudi vaši fantje/punce, možje/žene, bivši možje/žene/fantje/punce iskrice v očeh, ko govorijo o wannabe loves? Torej ni “problem” v tem da sem videla iskrice v očeh, ampak da so tam sploh bile!!!
Robi: ali do kolegic, s katerimi se družiš, imaš tak odnos, ob misli na snidenje imaš iskrice v očeh? Pa čeprav se z njimi ne družiš na kavicah ipd, in jih srečaš le na vsake kvatre na druženjih, kjer so prisotni drugi ljudje?
Glede na to, da ti je za zadeve povedal, še ni panike. Če bi bilo kaj takega, kar ne bi smelo biti, ti ne bi vse povedal kako in kaj.
V skrbeh bodi takrat, ko bo skrival te kolegice, ko bo klicala pa se pred tabo ne bo želel menit pa ko bo rekel, da je s kolegom pa bo to kolegica… dokler pa ti lepo odkrito vse pove pa po mojem ni panike.
Jaz pa mislim, da odgovore na vprašanja, ki jih zastavljaš, sama že zelo dobro poznaš… In tudi veš, zakaj te te iskrice v očeh tako motijo, prizadenejo, bolijo…
Je on pripravljen “preživeti življenje s tabo”, ali pa morda svojo dušo dvojčico šele išče, s tabo pa si zapolnjuje čas? Se bojiš, da bo mogoče nekega dne ena taka simpatija vendarle prerasla v kaj več?
Premalo si zapisala, da bi lahko podala svoje mnenje, a vendarle se mi zdi, da je vajin odnos obstal na točki, kjer bi bilo potrebno narediti korak naprej – kako pa to, da sta že deset let skupaj, pa nista poročena, nimata otrok…
Si mogoče kdaj pomislila, da si mogoče sploh kdo ne želi otrok? Si mogoče kdaj pomislila,da si nekdo sploh ne želi poroke, ker mu je koruzništvo veliko ljubše?
Jaz sem z mojim skupaj že več kot 10 let pa mi na kraj pameti ne pade, da bi se poročila. Le zakaj?
Otrok pa tudi ne želiva imet. Mogoče kdaj kasneje, nekaj let pa sigurno še ne.
Avtorica, tale tvoj dec te je že večkrat prevaral pomojem. In če ima nekdo iskrice v očeh pomeni da mu je oseba še kako všeč, no vsaj jaz to tako dojemam, če sem kdaj imela iskrice v očeh. Zakaj sta sploh skupaj? Zaradi firme? Moj nasvet brcni ga in si najdi moškega ki te bo ljubil, ker ta te ne. In to kar opisuješ se meni ne zdijo neki flirti ampak kot neka navada v vajinem razmerju da ima tip tam na vsake toliko časa neko simpatijo iz preteklosti. Jaz če ne bi hotela imeti takega tipa ob sebi. Začni se ceniti ženska.
Mlodija, oprosti, ampak nisi ti predmet te debate, ker nisi ti prosila za nasvet.
In nič ni narobe, če se partnerja ne želita poročiti ali imeti otrok. Narobe pa je, če si eden od partnerjev tega želi, drugi pa ne, in če mogoče povrhu tega še z iskricami v očeh sanjari o drugih ženskah…
Avtorici sem zapisala svoje mnenje, zdaj se pa iz te debate umikam…
mlodija, ti dam prav ja itak samo gre se za to da odnos raste in recimo če si ti z nekom že 10 let in recimo če že na začetku nista dorekla okay ne želiva otrok NIKOLI potem je vse v redu. Ampak v večini razmerij je pa tako sem tudi sama že videla da če se 10 let nič ne premakne če ne pride do otrok že tam po 5 letih recimo potem taka veza nima prihodnosti. Potem to pomeni da ima eden od partnerjev neke druge plane in da išče dalje pravo osebo. En primer poznam ko sta isto bila skupaj 10 let že kar stara tam okoli 38, jo je vmes že tip varal večkrat no in ona je že tako nesamozavestne sorte se je potem odločila za otroka sigurno zaradi tega ker je mislila ah že 38 imam kdo me bo hotel nizka samopodoba. No in je sedaj izsilila tega otroka ubogega in ostala skupaj z varalico ki jo še dalje lepo vara. Ampak kaj češ, ljudje imajo pravico delati kar hočejo, meni se zdi samo škoda ko vidim ljudje ki se nimajo čisto nič radi in potem naletijo na partnerje ki takšne izvohajo in jih še bolj teptajo.
Če prav razume tebe motijo le iskrice v očeh? Kako jih ugasnit?
Izklopi štrom…. Hec!
Ma ne vem, on ima iskrice samo, ko se sreča z nekimi tam, pri tebi jih pa nima oz so ugasnile?
Lepo da ti govori o svojih občutkih, po drugi strani je pa to njemu v škodo, ker če ti ne bi povedal mogoče ne bi bilo tako opazno. S svojo reakcijo lahko dosežeš kaj? Da ti ne govori več, da te strpa v predal “tečna baba” in da ga mine vse, kar ima s tabo, da izbira med tabo in tisto “prijazno, sposobno”…
Zakaj bi v tej izbiri izbral tebe? Ker sta skupaj že x let?
Mogoče samo ne loči med zaljubljenostjo in se ji prepušča vedno znova in znova, le menja objekt svoje fantazije, in ljubeznijo, ki naj bi jo imel s tabo ali pa te ljubezni sploh ni, čeprav si jo ti tako želiš in fantaziraš o njej z nekom, ki tega s tabo ni sposoben izpeljat, si ne želi, noče, ne zmore, ne zna…..?
No, no bodimo realni. Nekdo ki fantazira večkrat in se druži z osebami ki so jim privlačne in to še omenja partnerju takšna oseba je odprta za ljubezen drugje in takšni tudi iščejo drugje ljubezen, sex, tisto kar ne dobijo pri partnerju. Nimajo pa poguma končati staro razmerje v katerem v večini primerov že tako škripa da je najbolje da se gre narazen.
Ne verjamem da nekdo ki resnično spoštuje in ljubi osebo se gre takšne igrice, nihče normalen v resni vezi ne bo delal tega ljubljeni osebi da bo flirtal in to še omenjal partnerju. Dejstvo je da avtorice ta moški ne spoštuje me zanima kakšna bi bila reakcija če bi še ona to počela njemu. Mogoče bi mu bilo vseeno, ker to kar se gre ta moški ni resna veza ampak odprto razmerje. On ima njo kot za neko rezervo, v primeru da se resno zatrapa v kakšno jo bo po vsej verjetnosti pustil ali pa prevaral. Tudi ne verjamem da ji je bil tudi zvest, poleg tega vsi poznamo tudi čustveno varanje in ta moški jo čustveno vara non-stop. Koliko časa boš še prenašala takšno trpljenje in poniževanje avtorica?
Meni se zdi tvoj fant zelo zelo iskren, da ne rečem naiven. Mogoče bi to iskrenost (naivnost) izkoristila in mu postavila nekatera vprašanja, ki se tičejo vajinega odnosa. Karkoli pomembnega te pač zanima v zvezi z vajinim odnosom.
hvala vsem za odgovore. Ste mi v veliko pomoč pri razmišljanju.
mogoče še par pojasnil. Otroci in poroka ne morejo biti interpretirani kot nezavezanost k odnosu z njegove strani. Zakaj, ne bom razlagala tukaj, ampak to stoprocentno drži. Kar pa ne pomeni, da nisem v desetih letih tudi sama imela kakšen dvom, koliko je resno pri stvari. Če upravičen ali ne, ne znam presodit.
Zakaj sem z njim? Zato ker si ne predstavljam življenja z nekom drugim: ga ljubim, mi je všeč, imava skupne interese, se dobro dopolnjujeva in razumeva, všeč mi je seksat z njim, delit z njim najbolj intimne dele svojega življenja,ipd. Zakaj je on z mano ve samo on. Pravi pa približno isto, kot jaz. Morda bolj osredotočeno na to, da me ljubi, da ceni moj prispevek pri poslu in mu je všeč seks.
On – če ne bi povedal, bi prej ali slej ugotovila, In bi izgubil moje zaupanje. To ve in mislim, da se zaveda, da brez tega ne preživiva kot par. Kakšna reakcija? Saj razen pogovora pa to, da sem očitno prizadeta (za kar pa tudi njega nisem krivila), ni bilo nobene reakcije. Pa lahko po 10-letih še pričakujem iskrice v očeh ob misli, da bo šel z mano na kosilo? Ali je to realno?
Zdrafko: tudi jaz v svojih najbolj črnih trenutkih razmišljam, da me bo dal na stran, ko se bo zatrapal v eno drugo. Po drugi strani – a ti ziher zate veš (in jaz zame), da se to tebi ne more zgoditi?
No vem, no. Zmedena sem na kvadrat. Hvala za vaša razmišljanja. Pomagajo.
Ena tam, kaj pa če pogledaš na to iz druge strani? On se vede do tebe tako kot se in to vedenje in odnos, ki ga imata, je sklepam, v redu, tebi zadovoljiv. Motijo te le tele “iskrice” v njegovih očeh občasno. Kaj pa če jih samo ti vidiš? Kaj pa, če on takih stvari ne bi omenjal in ti o tem ne bi nič videla? Bi bil tvoj odnos kaj bolj varen, v realnosti. Ali bi se samo ti bolj varno počutila, ker pač ne b vsega vedela? Kaj če gre krivo le tvoje nezaupenja vanj oziroma vase?
Iskrice so dejstvo. Jaz jih vidim, on priznava, da mu je punca všeč in da se veseli snidenja z njo.Torej pri tem se strinjava. Razhajava pa se glede tega, kaj to pomeni. Oziroma ali to nekaj pomeni (in sem naivna budala) ali pa je to normalno (oziroma jaz pretiravam).
Bolj varna bi se počutila, če iskric ne bi bilo. Če jih ne bi videla, se ne bi počutila nič bolj varno, prej obratno, ker bi kasneje ugotovila, da so stvari, ki sem jih spregledala.
Zato sprašujem; vaši fantje/punce/žene/moži/bivše/bivši imajo kdaj iskrice v očeh, ko gredo na srečanje z wannabe love ali z bivšim/i ?
Za bivšo res ne vem, kako je z njenimi iskricami in me res ne zanima. Še vedno pa pravim, da ko je človek nesiguren vase in ne zaupa drugemu, lahko vidi tudi tisto, kar dejansko sploh ne obstaja. In ja, seveda se bo ravno zaradi tega gotovo našel kdo, ki je podobno nezaupljiv in ti bo pritrdil, da se mu dogaja enako. In kaj boš potem storila? Boš verjela, da iskrice potem še bolj res obstajajo? Sicer razumem tvoj občutek, le ne vem, kaj točno iščeš? Že to, da si prišla na forum reševat stvari, ki bi jih morala rešit z njim, kaže na to, kako malo mu zaupaš ali pa kaže na to, da je on rahlo nesočuten in ne vidi tvoje stiske, da bi te pomiril.
on je tebi dovolj, ti njemu nisi. nivo odnosa imata tam, kjer njemu paše. Ti ne preneseš misli, da bi te pustil ali obratno, zato sedaj iščeš način, da omiliš svojo bolečino. nikoli nisem bila v vezi, kjer bi se tip takole zagreval za druge. če pa se je, je bilo pa seveda konec. Imela sta težave, ti pa že idealiziraš vajin odnos, ker ti ni všeč napisano. Jaz s takim tipom ne bi bila, zato ti ne morem dati nasveta, kako omiliti tvojo bolečino. So pa moje izkušnje take, da bi moški, ki se obnaša tako kot tvoj, ob prvi priliki poseksal vse živo.
Morda pa lahko narediš preizkus. Povej mu, da ga razumeš in da ne boš huda, če bo eno tako poseksal. Predlagaj odprt zakon za njega, zase pa seveda ne. Jaz mislim,da bo navdušen. Če pa se motim, mi prosim javi. Ker bo to nekaj novega zame.
Te iskrice se ne prižgejo zavestno, se mi zdi, te so ali jih pa ni. So osebe, ki so nam v življenju bolj ali manj “iskrive”, ne vem če se da tu kaj pomagat.
Moteče pri vama je to, da on preveč fantazira o njih, jim pripisuje neke namišljene lastnosti, jih idealizira, kar v tebi vzbuja dvom v to kar ti on govori, da te ima menda rad.
Drugače je pa Zdrafko dobro napisal in se nekako strinjam z njim le sam bi si pustil še malo priprta vrata.
Zdaj, koliko on res fantazira, mi nič ne vemo, saj o tem ni veliko napisala. Vidi samo iskrice in to, da se on veseli in na delo k prijateljici. To samo po sebi ni še nič takega.
Če res fantazira, to seveda ni dobro za njo, ampak o tem ne vemo prav veliko.
Forum je zaprt za komentiranje.