Iskrenost
Malo diplomacije je fajn, če razvijemo malo tega “trgovskega merkurjevega duha” premetenosti. Zato ne rabimo vedno striktno upoštevati pravila fairplaya proti tem, ki igrajo na podel način, ki do tebe niso pošteni in iskreni, ampak samo do tistih, ki si to zaslužijo in jih spoštuješ. Namreč dobrota je sirota in potegneš vedno kratko. [/quote]
Se strinjam. Včasih pa je direknost- odlično orodje, ko se nekoga želiš znebiti po hitrem postopku.
Good point! Hvala! S tem se ukvarja tist odstavek/paragraf kako pravilno ubesediti/izbrati pravi način. 🙂
Sicer pa je vse odvisno od osebnosti. Ne moreš reagirati na način, ki ti ni blizu….ker potem ni učinka. Tudi diplomacije se moraš naučiti…in spet, oceniti osebo na drugi strani – ali sprejema le direkten nastop ali je bolj diplomatska…..
Fajn bi bilo, če drugim ne bi delali tistega, česar ne želimo, da drugi počnejo nam.[/quote]
Če bi se vsi držali tega pravila, bi bilo sploh idealno. 🙂 🙂 🙂
Ni pa mišljeno, da obstaja pravi način kako nekomu povedati nekaj slabega. Bolj se nanaša na to ali znamo to iskrenost / resnico pravilno ubesediti – pravilno komunicirati / pravilno izražati svoja občutja/čutenja.
Robijevo vprašanje bi skoraj spregledala, pa bi zares bilo škoda.
Meni se je ob pisanju teme in postov zdelo samoumevno, da je iskrenost na preskušnji takrat, ko je potrebno izraziti negativna občutenja. Njegovo vprašanje pa me je dalo misliti. Ali smo res vedno iskreni, ali vedno damo iskreno pohvalo, isken nasmeh, objem, kompliment?
Točno to sem imel v mislih……Glede pohval, objemov…..Če naše odnose izpolnjujejo tudi pozitivna in prijazna dejanja, potem ne bomo občutili, da je naša iskrenost sploh na neki preizkušnji. Saj bo druga oseba lažje sprejela kakšno kritiko, če ne bo imela občutka, da jo samo kritiziramo. Bo več možnosti, da se kritika sprejme kot dobronamerna.
Točno to sem imel v mislih……Glede pohval, objemov…..Če naše odnose izpolnjujejo tudi pozitivna in prijazna dejanja, potem ne bomo občutili, da je naša iskrenost sploh na neki preizkušnji. Saj bo druga oseba lažje sprejela kakšno kritiko, če ne bo imela občutka, da jo samo kritiziramo. Bo več možnosti, da se kritika sprejme kot dobronamerna.[/quote]
To si pa res lepo napisal… Hvala!
Forum je zaprt za komentiranje.