Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis iskanje po cobissu

iskanje po cobissu

Pozdravljeni,
morda kdo od vas obvlada cobiss. Namreč zanima me, kakšne ukaze je treba vnesti, da mi vrže ven slovenske romane v slovenskem jeziku (ne prevodov v tuje) izdane v letih 2005, 2006 in 2007.
Hvala,
iztok

To bi zanimalo tudi mene …

izberete izbirno iskanje. odprta se vam 3 stolpci. V prvem piše IN, tistega pustite pri miru. V drugem so vrstice prazne, v tretjem pa piše npr. NASLOV, LETO IZIDA ipd. v prvo prazno okence drugega stolpca napišete 821.163.6 (=slovenska književnost). poleg prvega okenca v tretjem stolpcu je puščica dol. kliknete nanjo in pokaže se vam okence, v katere izberete “ukaz” UDK ZA ISKANJE. v drugi vrstici v tretjem stolpcu vstavite željeno leto in v tretjem stolpcu kot ukaz navedete LETO IZIDA. če bi radi dela slovenske književnosti samo v slovenskem jeziku, napišete v drugi stolpec še SLV in v tretji stolpec JEZIK. v okencu VRSTA GRADIVA izberete možnost MONOGRAFSKE PUBLIKACIJE.
na žalost UDK ZA ISKANJE ne omogoča iskanja npr. samo po poeziji ali dramatiki ali prozi. Ne vem, če se da naenkrat iskati za vse tri letnice, verjetno je treba za vsako leto posebej.

Kot iskalni parameter lahko dodaš še ključne besede: npr. poezija ali roman. Nekaj jih verjetno izgubiš (če so drugače opisani).

Super, zdaj bomo pa lažje sestavili seznam za “molje” 2008 – če se bomo to sploh še igrali 😉

Jaz bi pa prosila za “kodo” za iskanje PREVEDENE (v slov.) poezije. Hvala!

K.

Za vse tri letnice napišeš pač pri letu izida “leto:leto”, se pravi 2005:2007 oz. iskane letnice. Naj ne bodo v tem primeru v navednicah (velja za izbirno in seveda tudi osnovno iskanje) in dvopičje mora biti na obeh straneh stično, drugače ne najde.

New Report

Close