Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Iskanje dela v času recesije

Iskanje dela v času recesije

Ni bil moj namen setavljat slovnično pravilne stavke, sicer mi je pa jasno da se nekomu kot si ti težko kaj dopove ker si pač polna sama sebe vsa naštudirana samo ni mi jasno če si tako oh in sploh zakaj tako trpiš v službi očitno le nisi tako popolna, kar pa me glede na tvoj vzvišen odnos do ljudi niti ne čudi. Pa še nekaj nimaš pravice poštenih in pridnih ljudi označevat za lenuhe zato ker pa nimajo narejenega študija, ker je pač tudi teoretično nemogoče da bi vsi imeli visoko kvalificirane poklice v končni fazi je pa tako vsak ne more biti dober kuhar, pek, avtomehanik pa ima lahko še tako visoko šolo narejeno potrebujemo jih pa vsi.
Nauči se malo bolj spoštovati ljudi okoli sebe in mogoče bodo tudi oni tebe bolj spoštovali punčka debela!

debela? hehehe, faca si.:-D

sploh me ne poznaš in pojma nimaš, kako spoštujem ljudi okoli sebe. vedno sem trdila, da je vsako delo spoštovanja vredno!
ti enostavno ne razumeš, da se ne moreš spravljati na ljudi z izobrazbo in jih žaliti vsepovprek kako so polni sebe samo zato, ker ti pač nimaš diplome. sej jaz ne vem zakaj je nimaš, niti to ni moja stvar. razlogov je več in vsak ima dolžnost to spoštovati, vendar tudi imaš dolžnost spoštovati druge, drugačne od sebe. tvoje pisanje je že vedno primitivno… in enako bi rekla vsakemu, ki take kozle strelja po forumu, ker je pač lahko anonimen, z diplomo ali brez!
je pa sigurno v tebi nek trden razlog, da tako goreče žališ ljudi, ki so več od tebe… temu načeloma botrujejo frustracije in kompleksi. to se pa rešuje drugeje in na drugačen način.

Ljuje, ki so več od tebe… Do tule sem ti verjel

No v tem je vsa poanta, ki sem jo hotel poudariti eni ljudje enostavno niso dovolj čustveno inteligentni, da bi razumeli, da kot človek ne moreš biti nad nekom, nad nekom je edino bog (vkolikor obstaja). Rzlog zaradi katerega sem se sploh odločil pisati je, da me enostavno razkuri odnos ljudi (lep primer je tale naša prelepa in čudovita avstralija), ki imajo fetiš v tem da ponižujejo druge ljudi in jim grenijo življenja zato da si bildajo svoj drugače nesamozavesten ego.
Punčka jaz bom že še prišel do svoje diplome ampak ne zato da bom več kot drugi ampak zato ker me bo določen študij veselil in bom hotel opravljati določen poklic kar se pa človeških lastnosti tiče jih ma pa vsak proizvodni delavec, natakar itd. več kot ti.

pa dobro, ni bilo dobesedno mišljeno, ampak mišljeno z višjo izobrazbo!!!

poudarjam, da ni bilo dobesedno mišljeno, je pa zanimivo kako hitro se prilepiš na nekaj. večina ljudi, ki jih globoko cenim in spoštujem nima nobene diplome in sem prepričana, da je ne rabijo. vendar ti ljudje ne ponižujejo onih, ki pa diplomo imajo… v tem je cela poanta. vsak je človek zase, vsak ima svoja znanja in sposobnosti, eni se učijo hitro, drugi dlje časa, diploma gor al dol. ne mi pa vse metat v isti koš!!!

Kdo pa ponižuje ljudi, ki imajo visoko izobrazbo? Jaz ne da ponižujem ampak absolutno ne spoštujem ljudi, ki se obnašajo snobovsko zato ker imajo izobrazbo pa v življenju niti niso kaj posebnega ustvarili take ljudi je pa res da ni potrebno imeti visoke izobrazbe, da si snob ali nasplošno salab človek.
Absolutno je pa potebno spoštovati ljudi, ki so v življenju nekaj dosegli samo je spet razlika med njimi kot primer bi navedel, da spoštujem lahko naprimer komisarja Potočnika ne morem pa spoštovati Bavčarja ali Šrota pa čeprav sta v rokah imela imperij.

tajkuni so še samo za na vislice, niti omembe vredni!

spet pa moraš vedeti, da se ne obnašajo vsi snobovsko. poznam doktorje, ki so čist preprosti ljudje, ne delajo razlik. vedno so takšni in drugačni… vsaj glede nečesa se strinjava.

Vsak ima svoje mnenje in nesmiselno se je prepirat o stvareh, čeprav si sama včasih ne morem pomagat.

Sama sem dala v življenju že kar nekaj skozi, čeprav sem še mlada. Ampak se zavedam, da vsi pač nismo imeli enakih možnosti, zato pa tudi nekateri nimajo diplome, ker po resnici povedano, študij je nenormalno draga zadeva, če nimaš staršev, ki te podpirajo, sploh. Sama sem imela Zoisovo štipendijo in nobene pomoči od staršev, pa je bilo finančno zelo težko. Zaradi tega se je celo v nekem trenutku skoraj tudi zgodilo, da študija nebi dokončala, ker enostavno ni bilo finančnih pogojev, ampak hvala bogu, sem dala vse od sebe, delala, se učila itd. Zato ne obsojam ljudi brez diplome. Imam kolegico, ki si je želela bit kozmetičarka in je ful razočarala starše, čeprav je normalno inteligentna – jaz jo podpiram. Ima pač svoje poslanstvo v življenju.

Ker sem solastnica podjetja, se močno zavedam pomena navadnih delavcev. Brez njih podjetje nebi obstajalo. Zato jih cenim in spoštujem take kot pač so. Dokler si do njih fer, bodo delali in bodo s tabo dihali kot da si del njihove družine. Se zna zgodit, da je med njimi kak mlad nadebudnež, ki misli, da se bo šlepal, ampak itak si hitro gor pride. Med starejšimi tega ni, se zavedajo odgovornosti, ker so dali v življenju marsikaj skozi. Študiram na podiplomskem študiju in lahko povem, da tam so nekateri res vredni spoštovanja, tam so z razlogom, ne da se bodo kitili z nazivom, ampak da bodo od tega odnesli znanje. Obratno je pa,ma skoraj večina, po resnici povedano, ki si mislijo, da so ne vem kaj, zanimivo pa je to, da se jim ne sanja o nobeni stvari.

Gredo mi pa prazaprav na živce določeni ljudje – ki so sicer res večinoma brez diplome, pa to ni razlog – ampak to so razni obrtniki, ki delajo na črno ponavadi, hočejo te pa dobesedno odret za denar. Sem pripravljena plačat za neko storitev veliko denarja, ampak kar je pa včasih preveč je pa preveč. Ponavadi sicer najdem kakega pol cenejšega in se sploh sprašujem, kje oni sploh kako stranko dobijo…Še vedno je pač tako, da en navaden delavec ne more zaslužit desetkrat več, kot pa nekdo, ki dela določena intelektualna dela.Pa niti me to toliko ne moti, moti me to, da so pravzaprav stranke tudi čisto navadni ljudje s srednjimi šolami, ki delajo na običajnih delovnih mestih in si sploh več ne morejo privoščit normalnega življenja.

Omenila si, da en navaden delavec ne more zaslužiti desetkrat več kot intelektualec, vendar dejstvo je, da navadni delavci, ki delajo dosti težja dela, pod težjimi pogoji in s slabšim delovnim časom od nekoga v pisarni, vedno ali pa skoraj vedno zaslužijo neprimerno manj. Sem sama v takem položaju, pa imam višjo izobrazbo od marsikoga, ki pri nas sedi od ponedeljka do petka v pisarni, pa vseeno delam za precej manj denarja tudi po 12 ur, vikende, praznike, stoje itd. To je tisto, kar se meni zdi skrajno krivično. Prazniki in nedelje so po zakonu tako slabo plačani, da je sramota.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close