Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Iskanje dela v času recesije

Iskanje dela v času recesije

Živjo

Sem naj pišejo samo tisti, ki so iskali predkratkim službo in jo ali dobili ali ne.
Glede na to, da je 85.000 brezposelnih je precej Zaskrbljujoče.
Še pred enim letom je bilo brezposelnih pol manj sedaj pa še enkrat več.

7.stopnja, iščem 1.zaposlitev že 4 mesece aktivno, pa nič..

7.stopnja, delam pa na delovnem mestu za 4.

6.stopnja, letos v začetku leta menjala.

5. stopnja, 2.zaposlitev iščem od novembra lani

7 stopnja, 2 zaposlitev iščem od aprila, prva zaposlitev delov proizvodnji, NORO!! Potem se pa sprašuješ če se ti splača študirati, če potem ne najdeš službe !!!!!!!!

Bi še dodala eno vprašanje. Glede na stopnjo na katera razpisana mesta se prijavljate? Jaz imam 5 stopnjo, brez izkušenj, začetnik pri iskanju službe. Pišem prošnje tudi za IV stopnjo. Pia..v taki dilemi sem jaz..ali ja fax ali ne. Verjetno da bo ostalo kar pri ja, vendar me kar mine ko vidim kolege ki imajo magisterij ali pa diplomo in so v eni službi za IV stopnjo.

lp

Bi verjel, da niste volili SDS!

7 stopnja, lansko leto sem napredovala in delam sedaj za 5 stopnjo..kak napredek ane:((

Slabo mi kaže. 7. stopnja, področje, ki ne jemlje novih kadrov in še iz regije, kjer je največ nezaposlenih. Za nižjo stopnjo in druge branže me pa tudi nočejo, ker je že tako presežek iskalcev. 🙁

Jaz pa sicer imam delo, kjer pa nažalost kršijo vse možne pravice delavcev, inšpekcijo imajo bojda podkupljeno, delavci pa ne upajo niti pisnit, ker se bojijo izgubit delo. S čim manj delavci hočejo čim več zaslužit… zato morajo delavci “pozabiti” nadure, delajo več kot 7 dni brez fraj dneva in podobno.

Poleg tega ima vodja podjetja triletno trgovsko šolo… ljudje z diplomami pa delajo pod njo!!! A je to sploh zakonito, si lahko en delodajalec sploh privošči kaj takega???

Večinoma izobrazba sploh ni pomembna če človek svoje delo opravlja dobro. Jez vzamem nekoga v službo ker rabim nekoga da nekaj naredi. Če bo posel opravil bolje nekdo z srednjo šolo bo službo dobil on pa čeprav imajo konkurenti doktorat.

Zajcekd

ITAK

Kako pa veš, če človeka ne poznaš, kaj zna in kako bo delal? Kot vodja (nekdo ki nadomešča direktorja) pa mislim, da vseeno kr vsak teleban ne more biti. Mislim, da so to že toliko visoki in odgovorni položaji, da človek vseeno mora biti dovolj inteligenten, razgledan in da ima neko znanje. Če bi bilo vseeno kakšno izobrazbo ima nekdo, potem ne vem zakaj ljudje sploh študirajo.

Samo poglej Zidarja iz SCT pa mislim da da nima niti srednje šole narejene.

Sploh ne vem kdo je ta Zidar in me niti ne zanima.
Dejstvo je, da se dost ljudi, ki nimajo višje izobrazbe od poklicne ali srednje šole (ker se jim pač ni ljubilo študirati ali pa enostavno za to niti niso sposobni), tolaži in zgovarja češ, da diploma ni vse. Sej ni vse, je pa dosti. Je med drugim tudi dokaz, da je človek dovolj inteligenčno sposoben, da je nekje diplomiral in definitivno je prejel več znanja kot nekdo samo s srednjo šolo. Je tudi bolj pismen, strokovno podkovan in se zna tudi mogoče malo bolj profesionalno obnašati kot en teleban.
Tukaj bom dala za primer župana Maribora – Kanglerja… ko sem ga nekoč čisto slučajno slišala v enem lokalu kako se tip pogovarja…ko en kmet. In tudi deluje ne nič drugače. Pa je župan…pa zaradi mene naj bo.

Ampak seveda, vsak zagovarja svoje stališče in sebe…

Na žalost tole ne bo držalo,ker pridejo danes iz faksa instant diplomanti,ki niso sposobni niti enega dopisa sestavit brez slovničnih napak…popolnoma neuporabni in polni sami sebe in svoje diplome.To pa je tudi vse ,kar smo v naši firmi dobilo od njih:))))Potem smo jih zamenjali s starejšimi,s srednješolsko izobrazbo in goro izkušenj…da o odgovornem odnosu do dela niti ne govorim.

Ampak seveda vsak zagovarja svoje stališče in sebe…

dobro, verjamem da imate takšne in drugačne izkušnje. jaz še nimam diplome, pa vem, da znam napisati dopis brez napak. pravzaprav sem alergična na slovnične napake…

vedno dobo izjeme, ampak nikoli ne smete metati vseh v isti koš!

Avstralija ampak splošne izobrazbe pa kljub fakulteti nimaš, če ne veš kdo je Zidar iz SCT. Če bi vsaj nekajkrat na mesec prebrala časopis ali pogledala kakšen dnevnik bi najbrž vedela. Koneckoncev je bil človek skupaj z SCT udeležen v kar nekaj največjih afer v zadnjem letu (Pediatrična klinika, Onkološki inštitut, Šentviški predor, čista lopata itd.).

afere so zadnje kar bi me zanimalo. raje preberem kakšno dobro knjigo kot da berem o aferah. je že dovolj to, da vem preveč o tajkunih in podobnih… včasih je manj vedeti boljše, ker nam takšni podatki prav nič ne koristijo. in to še ne pomeni, da ne prebiram časopisov, vsak dan jih berem, ampak izbiram teme po naslovih!!

vam čist tko povem, iz ust študentke:

Veliko ljudi je, ki tudi z diplomo nimajo pojma. Je pa verjetno še več takih, ki pridejo iz faksa z diplomo, magisterijem, etc…pa imajo precej nabranega znanja. Odvisno je od človeka in od faksa samega…

vedite pa nekaj – diploma ima neko težo! Odfurat en faks z lepim povprečjem ni mačji kašelj in ni enako kot iti v službo pri 18 letih in delati… Veliko je takih ljudi, ki so to 20 let nazaj naredili, danes pa trpijo s slabo plačo. ŠE VEDNO

V glavnem, faks se splača delat, lepo je imeti tudi formalno izobrazbo, se vam ne zdi?

ja paradajzka, to lahko rečeš ti, ko si bla sposobna in dovolj pridna, da si nardila faks. tudi jaz, čeprav mi še manjka diploma… tisti, ki pa so bili leni oz. so še vedno preleni za študij, pa se radi zgovarjajo zgolj na izkušnje. pač vsak svoje hvali…

VII. stopnja, leto izkušenj, pol leta iskanja, en razgovor. Tehnično ne morem biti nezaposlen, ker sem izredni študent magisterija. Brcam naprej, večinoma v temo.

Pa dobr punčka kaj se pa greš to da si oz. šele boš dokončala študij samo pomeni da si pridna pri učenju in da si vztrajna kar ni nič slabega samo povej mi od vsega tega znanja kaj ti bo ostalo en mesecu po koncu študija bore malo ali skorajda nič in kar me pa najbolj moti ta vaš odnos do soljudi v končni fazi. Sedaj sem jaz gnoj ker sem delal in plačeval prispevke zato da si ti in tebi podobni lahko študirali in imeli subvencionirano prehrano in sedaj boš meni govorila da sem lenuh ker se vsak dan vozim v službo po 2 uri v eno smer ti smrklja nesramna polna sam sebe kaj nam pa ti lahko nudiš rzen te svoje naduvanosti prosim povej kakšna znanja imaš!!!
Sej pravim to da vsak lahko študira je narobe študentov bi moralo biti toliko kolikor je delavnih mest pa še to takim smrkljicam umsko nedonošenim bi prepovedal šolanje rajši bi ti dal dve po riti!

O bog, kakšen primitivizem, človeška neumnost in brezobraznost ne pozna meja. Svoje frustracije in komplekse pa kje drugje sproščaj, ker forum ni pravo mesto za to.

Pa še nepismen si, ti tvoji stavki sploh niso stavki.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close