Iskalnik
Ste opazile (i), da se skoraj pri vsakem novem vprašanju pojavlja “opravičilo”, v smislu “sem iskal z iskalnikom pa nič našel”. Kaj smo res takšni “zmaji” tukaj ;-)).
Malo sem razmišljala in prišla do zaključka: tukaj smo tudi zaradi druženja (no vsaj nekateri), ne samo zaradi golih receptov, tudi zaradi kakšne lepe besede katera spremlja včasih opis priprave hrane, tudi zato, da kdaj odklopimo od vsega drugega in tukaj poiščemo malo sprostitve in košček prijaznega sveta. Zdaj pa imam že skoraj občutek, da se ljudje bojijo vprašati ;-)).
Iskalnik da, vendar naj ne bo potem ob kakšnem problemu dilema ali vprašati ali ne. Druga stvar je ta, da nas morda bere kakšen “nov” obiskovalec foruma in ima tudi sam kakšno dobro idejo, dober nasvet.
Saj tudi jaz nisem vedno pri volji lepiti linkov, ampak če le imam čas to naredim. Potem pa naj še vsi ostali dodajo svoje izkušnje. Pa čeprav že stoprvič.
Res se s tem nabija število tem, vendar glede na to, da starega načina z vračanjem na vrh očitno ne bomo dočakali, v tem niti ne vidim problema.
Pa saj je tudi meni hecno, ko vidim odprto novo temo, o kateri smo govorili pet postov nižje, ampak recimo da se vsi ne znajdejo enako dobro z računalnikom, recimo da se nekomu mudi in nima časa brati vsega nazaj…. Recimo, no ;-)).
Tole je en skromen poziv k strpnosti, bodimo eden od redkih uporabnikom prijaznih forumov.
Saj veste tisto : kdo rad je zlo ne misli ;-))
Še na veliko novih receptov in dobrih idej !
Sonce )))
Lepo si napisala tole )))
Ja, res je, prej, ko so teme z novimi posti “skakale” na vrh, je bilo res škoda ne uporabiti iskalnika (pa čeprav sem kdaj tudi sama napisala novo temo – kot naprimer zadnjič, ko sem iskala “taužent župco”, pa mi niti na misel ni padlo, da bi iskala pod “zdrob”…)
Tako, kot sistem dela trenutno, pa dejansko nekaj več strpnosti ne bo odveč…
Tako, da se kar pod tvoj post podpišem, če dovoliš ))))
Lep dan vsem ))))
LP!
Gordy
Ja drago sonce,
na forumu je res veliko zanimivega branja in vsak dan rada vsaj pokukam k vam. Kar pa se tiče novincev – tudi sama sem si enkrat drznila postaviti vprašanje, pa si me ravno ti že v štartu tako poteptala, da me je minilo za vse večne čase.
pa vseeno lep sončen pozdrav in veliko uspeha pri kuhi
ŠAURA )))
Sonček se je najbrž glih tisti dan skrila za oblake, pa mejčk na levo nogo stopila… al je pa bilo v tistih dneh dosti podobnih vprašanj….
Drgač je pa super punca in zmeraj pripravljena pomagat! Tko kot ostale…
LP! in sprašuj naprej )))
Gordy
Možno, možno – to je bilo v časih, ko je iskalnik delal in so teme skakale na vrh, da smo vsi videli da je vprašanje postavljeno k stari temi.
Takrat res ni bilo smiselno odpiranje novih tem.
Če sem te pa poteptala zaradi česa drugega pa se opravičujem na kvadrat.
Morda sem pa samo danes boljše volje in sem bolj strpna… Najbrž bo to.
p.s.: nikor se ne morem spomniti (niti najti), da bi kdaj odgovarjala ŠAURI.
Hej!
Verjetno se vse strinjamo in si zelimo, da forum ne bi zamrl. Malo se bojim, da bo…
Prijazna beseda nam polepsa dan:)
Ce bi bile tu le zaradi receptov, bi samo kliknile na Bazo ali na Kulinaricno Slovenijo in bi dobile.
Tale Forum razumem nekoliko drugace: Ob izmenjavi nasvetov in receptov lahko se kaksno recemo. V razne cvekalnice me ne vlece. No, na starsevski strani me tudi zasrbijo prsti; a tu med vami je drugace, tu se pocutim doma.
In ko nekoga se v zivo spoznas, imas obcutek, da si iste jate ptic, kot rece Mici. Virtualno vas poznam skoraj vse; spomnim se dolocenih vprasanj, pripomb za dve leti nazaj. Te dni poteka dve leti od mojega sodelovanja:)
In napisala sem res veliko, mogoce se prevec…pac uciteljica, ki vcasih pozabi, da veliko znate!:)))
Tu se lahko tudi nasmejemo svojim nerodnostim, pricakovenjem, vznemirjenjem, ce na bo kaj ratalo…. In veselje ob uspehu, ko Tinkarca rece, da se je od vseh pohval ob uspelem praznovanju ” sopirila”. To niso prazne strani, je delcek nas!
Sonce rumeno pa takooo rada pomaga:) Ce pa je kdaj tri prste nizje podobna tema, seveda napoti tudi tja.
Ce pomislim na Vladko, dalec stran, kaj ji pomeni en pozdrav…potem vem, da tudi to spada sem.
Tako razmisljam jaz! Zelim vam lep dan Babi
Hej sonce in vse ostale!
Tudi jaz bi se podpisala pod tvoj post in tudi babi ima prav,da smo tukaj na nek način tudi zaradi druženja,tako na daljavo. A kljub temu,da je bila kakšna tema obravnavana že večkrat,se zmeraj najde še kakšna zanimiva in nova ideja…mogoče od kakšnega uporabnika,ki se nam je ravno pridružil.
Kot naprimer tista,kako daš na net svoje fotografije,to je res krasna ideja,vsak,ki želi,si lahko te slike ogleda,še posebej pri kakšnih tortah,ko si vso stvar malce težje predstavljaš. Ko bom iemla čas,bom tudi jaz uredila eno takšno galerijo slik “mojih” tort.
Drugače pa Sonce… jaz osebno bi te zelo rada spoznala,saj se mi zdi kot da si moja “duša dvojčica”. Mislim,da imava poleg kuhanja,ustvarjanja drobnih darilc,vezenja še kaj skupnega… Prav rada bi te spoznala…
Hvala, Babi, da si se spet spomnila name 🙂
pozdravček vsem ostalim,
je pa res, da že kar nekaj časa, recimo mesec, dva opažam, da tule ne klepetamo več tako, kot včasih…
In res je, tudi sama rada napišem še kaj več, kot le suhoparni recept, če ne drugega, kakšen lep pozdravček v domovino 🙂
En lep dan vsem skupaj od daleč!
Vladka
Mogoče res ne bi bilo slabo, da se na malo bolj veliko napiše tole z iskalnikom. Jaz imam izkušenj s forumi ogromno in mi je jasno, da je najbrž o določeni temi že potekala debata. Za novince je pa to vsekakor dobrodošlo.
Se strinjam, da se je tukaj zelo fino družiti, vem pa, da sem tudi jaz imela slab občutek na začetku, ko sem se vam pridružila, saj sem imela občutek, da se rinem v neko zaključeno družbo 🙂 Zdaj vas mam pa vse tko rada :))))
Ne, res, krasen je tale forum, samo škoda bi bilo, da bi postal preveč neurejen.
lp
Zdravo!
Da se še jaz pridružim. Strinjam se z napisanim. Res pa je, da tudi iskalnik vsega ne vrže ven. Pa tako lepo je malo poklepetati.
Sedaj pa imamo. Niti ene nove teme več, nobenega namiga… Tako rada bi kaj nakladala, pa nimam kam, ne o čem.. he,he
Lep sončen dan – izkoristite ga, če je le mogoče
Deklice!
Saj lahko same začnete temo, da bomo malo ponakladale a ne Tinkarca ;-)).
Samo da bo prijetno, nič se nazaj držat ;-)).
Hali!
Če prideš kaj v naš konec te z veseljem povabim na en kofetek, bi tudi jaz s teboj rada rekla kakšno “konstruktivno”.
Sicer pa je še nekaj punc, katere bi rada kdaj videla v živo ;-)).
Menda bo še kakšno srečanje v Trzinu in morda se tudi Dolenjke odpravimo v tisti konec….
Vladka vas kaj zebe tam daleč ? ;-)). Pri nas spet napovedujejo ohladitve in -8 stopinj!
Pozdrav!
Danes se bolj pozno javljam:)
Tudi mene je velikokrat zmotilo vprašanje na isto temo. In se strinjam, da je lepo, če se uporabi iskalnik:) a … vem, da vedno ne najdeš.
Ni mi težko, posebno, če vem, da se je o tem govorilo prilepit povezave.
In kot pravi hali – se pojavi nekdo drug in doda nekaj novega na staro , že zaprašeno temo.
Ali pa pride neki nov na forum in zaboga:), kako bo spoznal Babine pitulice, če ne bo nekdo nekaj o njih vprašal!!!:))) Pa čeprav že ta stotič:))))
Pa ob dobri prehrani paše dober čvek! Pa saj je dolgočasno, če je skoz samo o enem in istem govora:))))
BTW Babi – Napisan je že v Lj., sedaj mora najti samo še pot do mene!:))) Potem pa poročam. Aja – pa lignji od zadnjič, ko je moj lovil na vašem koncu so bili … ma bogovski!!! in oooogrooomniiii!!!:)))))
Hojla,
ne oglašam se prav pogosto, pogosto pa ga pregledujem – forum namreč. In vedno mi je v veselje in zabavo, da ne govorim o koristi. Tako kot povsod smo tudi na tem forumu različni. Eni neskončno potrpežljivi in pripravljeni pomagati, drugi pa malo manj. Včasih se enostavno ne morem spomniti, pod kakšnim geslom naj bi iskala, poskušam vse mogoče, pa nič. Pa se vedno najde kakšna dobra duša, ki mi pomaga z linkom. Ali, kot je rekla Kate, kako naj novinec na forumu išče stvar, za katero ni še nikoli slišal?
Skratka, zelo bi vas vse pogrešala, če bi forum prenehal delovati in upam, da se bomo še dolgo družile.
Lep pozdrav, Astra.
Evo sem si vzela malce časa,se malo “pomatrala” in na koncu mi je uspelo spravit slike na moj album.com.
Evo naslov “mojih” tort :
(mogoče v kratkem poskeniram še klasične slike tort in še tiste prilepim zraven) – upam,da si boste slike lahko pogledali. Naj povem,da so vse zelo enostavne za naredit,nobene posebne tehnike.Če koga zanima kakšna,naj vpraša pa bom odgovorila.
En lep sončno-zasnežen pozdrav iz Štajerske
Hali
Hoj Tinkarca!
Hvala za pohvalo,saj veš vaja dela mojstra…otroci se zmišljujejo,kaj bi imeli in trije otroci x vsaj 2 torti za vsak RD (ker praznujemo pač po kosih zaradi premalo prostora) pa si izračunaj… da ne govorim,da mi je vsaka torta nov izziv in da zelo uživam pri vsem skupaj.
Forum je zaprt za komentiranje.