ISDN
Telekom trži Siemensove ISDN centrale, na katere lahko priključiš analogni aparat ali faks. Da bi že sam aparat omogočal možnost, ki jo omenjaš, pa še nisem slišal. Vsekakor obisk Telekomovega centra ne bo odveč. Na internetu pa boš našel prodajalce tovrstne opreme, kjer boš lahko dobil več informacij.
Pa sporoči nam nazaj, če boš kaj uporabnega izvedel, saj to gotovo zanima še koga.
Obstajal je nek aparat firme FMN, ki pa je glede na ceno(cca 50 Prešernov) bil bolj švoh….Razmisli o podaljšanju razmerja (če ti je že poteklo tisto leto ali dve od vključitve). Jaz sem si doma omislil Siemens gigaset (v Telekomovem paketu ga ponujajo za 64.900) in dela tako kot je treba. Aparat (baza) ima dva izhoda, pa tudi vgrajen modem. Modem se priključi na USB. Če imaš ADSL ali pa kabel, potem modema pač ne potrebuješ, a vseeno lahko vse skupaj priključiš na PC in v takem primeru se ti v PC shranjujejo vsi klici(odhodni, dohodni in zgrešeni). Glede podrobnosti pa pokliči na Telekom.
Pozdrav vsem,
Takole, pa sem se dokopala do pravih informacij (jaka je dal dobro iztočnico za iskanje). Ne vem pa, zakaj tega na Telekomu ne znajo razložiti….
Hvala in LP,
Knjiga
odločite se za dodatno storitev “vključitev analognih terminalskih naprav”. V tem primeru se običajni omrežni zaključek NT zamenja z omrežnim zaključkom NT + 2ab, ki omogoča priključitev analognih naprav. Ta rešitev je zanesljivejša, ker zagotavlja delovanje analognega izhoda tudi ob izpadu električnega omrežja (230V). Primeri uporabe analognih terminalskih naprav so: POS terminali, telefaks, alarmne naprave, ipd.
Čeprav je vključitev analognih naprav enostavna, pa vas želimo seznaniti, da Vam tako priključen analogni telefon ne zagotavlja popolne izrabe priključka ISDN, saj je njegova funkcionalnost omejena.
hehehe tudi jaka kdaj kako pametno butne…hehehe Glede odgovora Telekoma, pa mislim da je bil malo preveč strokoven. Modem Diva 852 ti, glede na tvoje potrebe (fax), odsvetujem (to ni to), NT + 2ab pa stane 30 Prešernov in ti ne služi za kaj več kot za vključitev analognih naprav. Glede izpada elektrike, je pa tako, da fax tudi ne dela, če ni štroma in ti to ne koristi. Res je pa Nt + 2ab obvezen, če imaš alarm preko telefona. Moj nasvet je še vedno gigaset 4170 (paket 501)
p.s. Preveri na Telekomu, če še imajo paket 501+, ki je tri jurje dražji, pa ti dajo zraven še en žični aparat.
lp!
Forum je zaprt za komentiranje.