Iščem zadnja vrata (za prtljažnik) za Škodo Felicijo
Pozdravljeni!
Imam skoraj 10 let staro Škodo Felicijo, ki pa ji (kot marsikateri, ki jih vidim na cesti) rjavi spodnji rob pri steklu na zadnjih vratih. Ker mehanik pravi, da je “mašina” še dobra, denarja za drug avto pa tudi nimam, me zanima, če se da kje na Gorenjskem ali v Ljubljani in njeni okolici dobiti samo zadnja vrata, ki ne bi bila rjasta. Hvala za odgovor, lahko pa mi pišete tudi na mail.
Lp, Ana
A teli jih nimajo?
A si že kaj premišljevala, če bi se namesto vrat raje lotila kar rje pri ličarju, ker ne boš dobila vrat od felicije, ki ne bi rjavela, vsaj jaz jih še nisem videla. Poleg tega boš morala iskati vrata v isti barvi, drugače boš plačala barvanje. Edina res trajna rešitev so poliesterska vrata, ki jih dobiš samo na Češkem, kar se ti seveda ne splača, če nimaš kakšnih dirkalnih ambicij. 🙂 Če se ne motim je bila težava zaradi lokacije izdelave teh vrat, ker naj bi se delale v Rusiji (za to izjavo me ne držat). Poleg tega imajo še tisto plastiko po sredini, kjer se po vsej možnosti še voda nabira. Raje pojdi do ličarja, da ti prežene vso rjo, za spodoben denar ti pa odstranijo tudi sredinsko plastiko in pokitajo tisti nesrečen del. Vem, da so to že enkrat delali pri Vidi Vidmar (kleparstvo / ličarstvo), kjer so to naredili za spodoben denar.
Hvala za nasvet.
Tole v zvezi z izdelavo vrat v Rusiji me je spomnilo na čase izpred 25-30 let, ko smo kupovali in se vozili s stoenkami. Tedaj je nekdo imel stalne težave z vrati pri stoenki in ko jih je poskušal popraviti ter je zato odstranil tapeto z vrat, je na notranji strani vrat pisalo “KAKVA PLATA TAKVA VRATA!”
Lp, Meta