Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Iščem službo in obupujem

Iščem službo in obupujem

Pred enim mesecem sem izgubila službo- bila za določen čas, nadomeščanje porodniške,mislila sem, da ne bo tako težko najti nove, pa je. Ko dobivam same zavrnitve in nobenega vabila na razgovor, sem že čisto obupana in apatična. kako dolgo pa ste ve iskale zaposlitev? Počutim se prav ničvredno, ko me mož sprašuje, koliko pa bom ta mesec zaslužila in da ne moremo to in to, ker samo on dela. Pa saj jaz tudi delam in nisem po svoji krivdi izgubila te služe in z dvema majhnima otrokoma je veliko dela. Zoprno pa je, ker čutim, kako vsi pritiskajo name in bi radi, da grem čimprej v službo, jaz pa vseeno ne bi šla kar nekam, rada bi delala to, kar si želim.

Jah, če je kriza, poskušaj še kakšen mesec, potem pa zagrabi za nekaj najbolj podobnega temu, kar hočeš.

zelo grdo od njega, če ti tako govori, kako ga ni sram. lahko se zgodi, da bo tudi on ostal kdaj brez službe, pa ga boš ti preživljala, pa kaj. skupaj smo v dobrem in slabem.
pri nas sta bili že obe situaciji in spet smo v situaciji, da je zdaj mož brez, pred 3 leti sem bila pa jaz

Če imaš otroke v vrtcu (predvidevam, ker si bila v službi), lahko mogoče začasno najdeš kakšno čiščenje, likanje…Kolikor vem, so cene po 5 E na uro.

Saj točno to, kar govoriš ti, mrož, verjetno hoče od nje tudi mož, če že druge službe ne dobi. Ampak ona bi rada delala to, kar si želi.

jps ta bo pa težka. Mislim, da malokdo dela tisto kar želi ker nas večino dela za preživetje!

pri nas je tudi tako, je bil mož brez pa sme jaz imela službo, sedja sme ša jaz brez pa jo ima on. smao on se je znal zamotit, meni pa ne uspeva in jaz obupujem.

sicer pa če si bila zaposlena vsaj 1 leto potem dobiš DN 3 mesece, saj bo boš videla. morda pa te sedaj bolj heca, tako da bi te jezil pa ne zlonamerno, bolj za šalo.

Ce vam gre bolj na tesno, bos pac poiskala kakrsno koli delo, le da bo dohodek. A ni to logicno?

Vsi mi bi radi delali tisto kar nam je vsec, pa nas veseli, pa se fajn dobro zasluzi, pa… Ampak ni fer ne do moza, ne do otrok, da si brez dohodka. Bodi malo manj izbircna, pa bos ze kaj nasla. Potem pa, ko delo in nek dohodek imas, lahko izbiras, kam bos sla v sluzbo in kam ne.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Iz kod pa si? Tudi sama sem po porodniški ostala doma, ker mi je potekla pogodba za določen čas. Službe nikakor nisem najdla in na koncu sem v ponedeljek podpisala pogodbo za delo v proizvodnji. Plača užas, delovni čas užas, ampak nekaj pa je le…bolje kot sedet doma. Torej javi iz kod si…pa ti povem kje iščejo za delo v proizvodnji.

Od kod si? Mogoče imam rešitev zate.
lp

Se absolutno strinjam z napisanim. Tudi jaz zdaj iščem službo pa po par mesecih vidim, da bom morala vzeti tudi kar bi drugače odpisala.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Se absolutno strinjam z napisanim. Tudi jaz zdaj iščem službo pa po par mesecih vidim, da bom morala vzeti tudi kar bi drugače odpisala.[/quote]

Pokec, pomembno je, da si na trgu delovne sile, da sodelujes, funkcioniras, si v ponudbi. Potem se bos pa ze obracala v smeri, ki so ti blizu. Ko nekaj ze imas, je lazje iskati tisto boljse, kot pa ko nimas nic in isces najboljse.

Mene sta pa zmotili predvsem ti dve stvari. Torej, kaj bi rada ti naredila oz. predvidevam kupila, da ti mož reče, da ne moreš to in to, ker samo on dela?
In druga stvar: če si brez službe in živiš v skupnem gospodinjstvu z nekom, ki zdaj to gospodinjstvo finančno podpira in imaš poleg vsega še otroke, potem je definitivno zelo sebišno izjaviti nekaj v smislu, “nočem kar nekaj, hočem to kar me veseli.”
Se mi zdi, da si malo razvajena.

Se absolutno strinjam z napisanim. Tudi jaz zdaj iščem službo pa po par mesecih vidim, da bom morala vzeti tudi kar bi drugače odpisala.[/quote]

Pokec, pomembno je, da si na trgu delovne sile, da sodelujes, funkcioniras, si v ponudbi. Potem se bos pa ze obracala v smeri, ki so ti blizu. Ko nekaj ze imas, je lazje iskati tisto boljse, kot pa ko nimas nic in isces najboljse.[/quote]

Thanx *registrirana. Takšne misli so točno to, kar rabim trenutno. Tokrat brez sarkazma. :))))

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

En mesec za iskanje nove službe ni praktično nič.

Torej, jaz nimam nobenih posebnih zahtev, da bi rada kaj kupila, ampak mož bi rad, da grem čimprej nekam. Finančno nam pa ni tako na tesno. No, do sedaj sem imela same take službe za določen čas, sedaj pa bi rada nekaj takega na dolgi rok, da ne bom čez eno leto spet tukaj, kjer sem zdaj. Pa zato razmišljam, da je mogoče bolje malo počakat, pa najti nekaj v redu, se pravi, kar me bo veselilo in da ni spet samo za nadomeščanje.

Pokec, pomembno je, da si na trgu delovne sile, da sodelujes, funkcioniras, si v ponudbi. Potem se bos pa ze obracala v smeri, ki so ti blizu. Ko nekaj ze imas, je lazje iskati tisto boljse, kot pa ko nimas nic in isces najboljse.[/quote]

Thanx *registrirana. Takšne misli so točno to, kar rabim trenutno. Tokrat brez sarkazma. :))))[/quote]

Kaj si po poklicu in iz kje si? Veckrat kaj slisim, da kdo isce delavca, vglavnem pa so vsa ta dela v Ljubljani.

Ja, sem iz Velenja, pravo sranje glede službe, zaenkrat sem še gimnazijski maturant, kmalu pa se pridruži še naziv univ. dipl. anglist (nepedagoška smer). Manjše je mesto, slabše je, pa še po poklicu sem “kr neki”, kot jaz temu rečem. Ravno zato mi največ pomenijo nove izkušnje in znanja, ker se počutim s temi poklici prav bosa, če veš kaj mislim. Denar niti ni toliko relevanten, ker za nohte nama ne gre, gre se bolj zato, da bo meni osebno “spipalo”, če ne bom šla delat. Hvala ti res, če ne za drugo, za vzpodbudo. :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close