Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika iščem recept/tarato?

iščem recept/tarato?

Rabim pomoč. Imela sem recept za en namaz in mislim, da se je reklo tarato. Narejen je iz malancanov in jogurta pa še nekaj. Ali je kdo že delal to in če mi lahko pomaga? Hvala!

Ne vem, če je to to, pa vseeno:

TARATO (YOGURT SOUP)
Tarato comes from Bulgaria. The Jews of Bulgaria, like those of Holland, Greece, Turkey, and Italy, are descended from Jews expelled from Spain and Portugal in the 15th century. This cold soup is particularly suitable for hot summer nights in Israel. Yogurt, the main ingredient, has been a popular food in Israel for many years.

3 cups plain yogurt
3 cups water
crushed nuts
dash of salt
2 tbs. olive oil
1 tbs. vinegar
2 cucumbers (diced or cut into small pieces)
Mix all ingredients except nuts. Sprinkle with nuts and cool in refrigerator for 2-3 hours before serving

Hej,bb! Zet je to naredil v najhujsi vrocini.Je res zelo osvezilno.

Pri vprasanju me moti samo to,da Irena sprasuje po namazu.Irena ,si res prepricana,da gre za namaz in ne gostljato juho?

Namaz,ki je v Izraelu tudi zelo znan,naredim iz v pecici popecene (1ura)
cele neolupljene malancane.(najprej se koza napne,nato se zguba kot star pergament.Mislim,da sem ze napisala recept nedolgo nazaj,ali sem komu od znancev.Na hitro.Melancano pustis,da se ohladi,
jo olupis(gre hitro) in narezes,dodas cesen,petersilj,olive,kapre,lahko malo slanega fileta,nasekljano kislo kumarco(ce je doma),olivno olje,malo jogurta ali pa ne.Popopras,posolis in vse zmiksas.Jaz najprej petersilj in cesen,da se res lepo naseklja.Ves,teh jedi ne delam vedno enako,glede pac na to,kar imam doma in po okusih.Vcasih dam tudi malo pekoc feferoncek.Za utrditev tudi malo masla,ce ti je vsec.
Dobro ohladi v hladilniku.Namaz je odlicen (seveda stvar okusov) na toplih
kruhkih. Lep pozdrav Babi

Gre za Tszaramo salato oz. namaz iz jajčevcev. Recept imam doma v grški kuharici, mislim pa, da je povsem enak tistemu, ki ga je že napisala Babi. Jed prodajajo Grki za predjed, ima pa kot vse iz tistega konca orientalski izvor.

lp tinca

Hvala vsem! Bom poiskusila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close