Iščem računovodski servis v LJ ki bi mi vodil zadeve za normirani sp, al pa če Barca dela kaj po strani?
Sem na novo v dodatnem biznisu in sem precej neveden kar se tiče the davčnih in ostalih fint. Iščem dober in poceni računovodski servis na področju Ljubljane ki bi “skrbel zame”. Pa mogoče še to koliko take storitve stanejo? jaz bom izdal npr en do dva računa na mesec. Kaj vse bi morali oni za mene poskrbet?
Prejemnik računa ne ve, ali izdajatelj računa izračunava poslovni izid z vodenjem poslovnih knjig ali kot normiranec in ga tudi ne zanima, on samo plača račun.
Pred leti, pred spremembami zakonodaje, je res bilo reba to napisati in tudi dodati odločbo, zdaj se to ne dela več.
In tudi ni res, da normiranec ne vodi nobenih poslovnih knjig oz.evidenc.
http://mladipodjetnik.si/novice-in-dogodki/novice/katere-poslovne-knjige-in-davcne-evidence-morajo-voditi-normiranci
http://data.si/blog/2015/01/09/katere-evidence-morajo-voditi-normiranci/
Drugače pa – ne, nič ne delam po strani, vse, kar delam, je uradno.
http://www.primaracunovodstvo.si/
Finea – nucleus Trzin
računovodski servis zeus http://www.racunovodski-servis-zeus.si/
pa še kak bi se našel
Računovodskih servisev je polno lahko jih najdeš na netu, imaš tudi več spletnih strani kot je računovodski servisi ali pa primerjam. si in si prodobiš nekaj ponudb.
Glede cene je takole malo težje račt eno je že to da ne navajaš ali si samozaposleni polni s.p. ali ”popoldanski”. Namreč se razlikuje glede mesečne oddaje na FURS. Ne glede ne to ali si normiranec ali ne je odvisno ali vodiš enostavno ali dvostavno knjigovodstvo. Jaz bolj priporočam dvostvano, tako imaš stalen pregled nad odprtimi terjatvami. Potem ali ti bo računovodstvo knjižilo tudi prejete račune, ali se bodo bančni odlivi pač poknjičili na nosilca dejavnosti.
Kako je z DDV-jem si zavezanec ali ne?
Vse to vpliva na ceno računovodstva. Glede nejcenejših, jaz bi ti jih odsvetovala, tako kot drugih stvari ne kupiš najcenejših tudi tu ni za šparat. Ampak odločitev je tvoja .
Vidis kako je? Vsi ti bodo pomagali za denar
S.p. Si odprl? Kdaj?
Si priglasil, da bos imel vodenje po normiranih stroskih? Za to imas 8 dni
Ti je kdo izracunal ce se ti to res splaca?
Obrazec za prispevke ti bo FURS vlozil v edavke
Na njem so 4 zneski in pripadajoci TRRji s sklici kam placas
Rok placila 20. Za pretekli mesec
Si oddal predvidene prihodke, da ti obracunajo davek?
Bos posloval s tujino?
Za pomoc imam kup vprasanj vem 🙂
Barca, iz kje pa si oz. v katerem kraju imaš podjetje?[/quote]
V bistvu cisto vseeno, kje sem, ker racunovodsko delam samo za par znancev oz.prijateljev ali drustev, katerih clanica sem, glavna dejavnost podjetja je dejanska proizvodnja za par podjetij, vse skupaj pa je v bistvo “samo za zraven”, ob redni zaposlitvi.
S.p. Si odprl? Kdaj?
Bos posloval s tujino?
Za pomoc imam kup vprasanj vem :)[/quote]
Točno tako – polno vprašanj je še odprtih. Samo malo še dodajam: za e-davke rabiš digitalno potrdilo. Pa pri vsem skupaj ne gre samo za davke in prispevke. Na koncu leta je treba naredit še izkaze in jih oddat na Ajpes, kar pomeni da moraš vodit poslovne knjige.
Glede na tvoja vprašanja (ki jih zastavljaš ko imaš podjetje že ustanovljeno) ti svetujem, da si dobi računovodjo.
Normirani s.p.-ji ne oddajajo porocil na Ajpes.
S.p. Si odprl? Kdaj?
Bos posloval s tujino?
Za pomoc imam kup vprasanj vem :)[/quote]
Točno tako – polno vprašanj je še odprtih. Samo malo še dodajam: za e-davke rabiš digitalno potrdilo. Pa pri vsem skupaj ne gre samo za davke in prispevke. Na koncu leta je treba naredit še izkaze in jih oddat na Ajpes, kar pomeni da moraš vodit poslovne knjige.
Glede na tvoja vprašanja (ki jih zastavljaš ko imaš podjetje že ustanovljeno) ti svetujem, da si dobi računovodjo.[/quote]
NORMIRANCI NE RABIJO RACUNOVODSKE USLUGE!!!
Kdorkoli ponuja normirancu racunovodske “usluge” je LOPOV!
Tukaj imate vsi normiranci detalnje napotke kako izpolniti obracun davka, z VSO RAZLAGO in napotki:
https://www.dean.si/normirani-sp-obracun-davka-od-dohodja-pravnih-oseb/
Normiranec, ki je zavezanec za DDV rabi racunovodja
Oz se mora veliko nauciti, da sam oddaja vse, kot mora biti
Za nezavezance se pa da vse nauciti ce ti nekdo pove
– vzorec racuna z navodili kako se ga naredi
Obvezne sestavine racuna, zaporedje stevilk, datum, …..
– kako se vstopi v edavke
Kje se dobi najce eje digitalno potrdili
Kako se pogleda na edavkih morebitni dolg
– bilanca na furs – kako se jo naredi, s katerim programo, kje se ga dobi
Ampak moramo vedeti vec o spju
Barca, iz kje pa si oz. v katerem kraju imaš podjetje?[/quote]
V bistvu cisto vseeno, kje sem, ker racunovodsko delam samo za par znancev oz.prijateljev ali drustev, katerih clanica sem, glavna dejavnost podjetja je dejanska proizvodnja za par podjetij, vse skupaj pa je v bistvo “samo za zraven”, ob redni zaposlitvi.[/quote]
Ne vem, če je vseeno, fajn je, da je računovodja v kraju, kjer imaš podjetje ali blizu. Če ni skrivnost, bi te vprašala, vsaj iz katerega konca …
Forum je zaprt za komentiranje.